Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Alicja80

Kubek biomagnetyczny

Polecane posty

Gość Alicja80

Witam! Szukam opinii o kubku biomagnetycznym, czy rzeczywiscie jest taki dobry?

Gość inaszka
Dołączam się do pytania, czy ktoś to może wypróbował?

Gość gość
wy naprawdę wierzycie w takie bajki?

Gość Alicja80
Brita też pomaga, wiec dlaczego mamy nie wierzyć?

Gość gość
hahahaha! :D

Też szukałam opinii na temat takiego kubka odkąd meridian wypuścił go w swojej ofercie. Niestety nie ma za wielu opinii na ten temat, bo to chyba nowy "wynalazek" medycyny naturalnej. Dużo czytałam o terapii magnetycznej i wpływu pola magnetycznego ziemi na nasze życie i wiem, że to wszystko jest korzystne dla zdrowia, ale czy ten kubek też się sprawdza to nie wiem. Zastanawiałam się nad jego kupnem i może go wypróbuję. Ktoś ma z nim doświadczenia?

Gość IzabellaKa
Cześć! Ja uzywam tego kubka od kilku tygodni. Jestem bardzo zakręcona na punkcie medycyny naturalnej i zdrowego trybu życia. Natknęłam się na wzmiankę o tym kubku i go kupiłam i naprawdę bardzo wam polecam, może nie wygląda jakoś gadżeciarsko, ale to nie jest najważniejsze, ważne jest jego działanie.

Gość gość
Porównywanie brity do jakiegoś szalbierskiego badziewia to rzeczywiście "argument" :D Ale reklamujcie się dalej, reklamujcie, ciekawe ilu durnych uda wam się naciągnąć...

Jeśli jesteś sceptycznie nastawiona/y do tego typu rzeczy to po co brać udział w dyskusji i się wypowiadać? technologia się tak szybko rozwija, że jeszcze trochę będziesz nosić plecak, który mimo rzeczywistej wagi 10 kg będzie ważył 1 kg, bo "coś" niewidzialnego będzie go unosić. Wiadomo, że woda w tym kubku nie zrobi się złota i brokatowa o smaku mango, ale coś na poziomie mikrocząsteczek może się dziać. IzabellaKa- sprecyzuj bardziej swoją wypowiedź pod kątem sposobu działania a euforię zostaw dla innych.

Gość gość
Forum jest od tego, żeby dyskutować. O szalbierstwach także.

Gość jegluska
Kupiłam taki kubek kilka miesięcy temu i powiem tak, pita z niego woda ma troszkę inny smak, ale na mój organizm wpływa ona ogólnie dobrze, bo kiedyś cierpiałam np. na bóle głowy albo nie mogłam spać, a ostatnimi czasy jakoś się to uspokoiło. Może to zbieg okoliczności, ale przyzwyczaiłam się i zamierzam go używać. Każdy musi wypróbować to na sobie po prostu.

Gość Yusta34
Czytałam ostatnio, że pole magnetyczne wokół nas, ma bardzo duży wpływ na nasze zdrowie i samopoczucie, a ten kubek magnesuje wode, prawda?

Gość gość
Taaakkk... i się od tego kubka biorą i prostują cząsteczki wody :D :D :D

Gość gość
Pole magnetyczne wokół nas ma duży wpływ chociażby na nasze samopoczucie. A ten kubek o którym tu mowa ma w sobie magnesy, które zmieniają strukturę wody. Moim zdaniem warto spróbować takiego gadżetu.

Gość gość
Pokaż mi badania dokumentujące to zmienianie struktury. POWAŻNE badania.

Gość Yusta34
Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź. a osobie która się ciągle naśmiewa z tego tematu radzę się przenieść na inne forum jak nie jest zainteresowany tym tematem.

Gość gość
Pytanie o udokumentowanie to jest naśmiewanie się? Skoro to takie cudo to na pewno zostało przebadane i jego działanie jest naukowo potwierdzone.

Gość Yusta34
O takie badania to musisz zapytać producenta, tutaj każdy dodaje swoją opinię na podstawie użytkowania.

Gość gość
100zł za kubek a jeść trzeba za to kupimy warzywa kture sa zdrowe i lecza

Gość tremka
100 zł to on nie kosztuje- sprawdziłam, bo mnie zaintrygował ten wątek- tylko ok. 40 zł. Rzeczywiście brzmi to niewiarygodnie, ale przecież tego typu rzeczy słyszymy na każdym kroku codziennie. Krem do twarzy odejmie Ci 20 lat, odżywka podwoi ilość włosów, żel punktowy usunie wszystkie wypryski na twarzy i będziesz miał buzię jak niemowlę.... To czy w to wierzymy czy nie to nasza indywidualna sprawa. Wiele z nas korzysta z medycyny naturalnej a to jest kolejna propozycja. Brzmi absurdalnie a jednocześnie ciekawie. A pole magnetyczne ziemi to akurat jedna z niewielu rzeczy, które pozwalają nam tutaj żyć.

Gość Izaberlka
Nie wiem jak inni, ale ja spróbuję sobie taki kubek, a co, zaszkodzić mi nie zaszkodzi, a może akurat na mój organizm będzie działał pozytywnie :)

Gość gość
"Krem do twarzy odejmie Ci 20 lat, odżywka podwoi ilość włosów, żel punktowy usunie wszystkie wypryski na twarzy i będziesz miał buzię jak niemowlę" no jak ktoś wierzy w takie rzeczy czy w kubki magnetyczne to ma coś nie tak z łepetyną... :D

Gość Janinka59
No to widać, że dzięki Bogu jesteś zdrowym człowiekiem i nic Ci nie dolega. Inaczej byś pisał jakbyś miał jakieś problemy ze zdrowiem, więc proszę nie wyśmiewaj się z ludzi, którzy szukają wielku alternatyw dla zwykłych lekarstw.

Gość tremka
Zapewne "gość" nie wierzy w takie rzeczy, bo ma "wszystko tak z łepetyną", ale mogę się założyć, że na pewno sam/sama stosuje wiele z tego typu rzeczy, które nijak działają do tego co jest mówione w reklamach. Opinia zależy od podejścia. Można byc nagatywnie nastawionym do kubka magnetycznego, można mieć to gdzies i być obojetny, a można z ciekawosci sprawdzic czy może akurat to działa. Wierzenie na ślepo też nie jest dobre.

Gość Janinka59
To prawda, każdy ma własny rozum i sam wie dobrze co robić. Nie watro niczego negować dopuki się samemu nie sprawdzi.

Gość Mirela_Gdansk
Czasem zupełnie niespodziewanie coś może nam pomóc, więc trzeba po prostu szukać rozwiązań dla swoich problemów gdzie się da. Takie jest moje zdanie, po tym jak na problemy z trądzikiem ktoś na forum polecił mi jakieś pastylki na oczyszczenie organizmu. Na początku się śmiałam z tego, bo nie wierzyłam, że to może pomóc, ale w końcu stwierdziłam, że co mi szkodzi spróbować, przecież gorszej buzi mieć nie będę niż mam i dopiero wtedy było moje zdziwienie, jak krostki przestały się pojawiać. Więc wniosek z tego jest taki, że dopóki się nie spróbuje nie powinno się niczego negować. Tego kubka nigdy nie miałam w rękach, ale gdybym borykała się np. z problemem bezsenności na pewno bym takie coś wypróbowała, bo kto wie czy by mi nie pomógł, tak jak swego czasu te wspomniane powyżej pastylki... Pozdrawiam!

Gość Monia310
Ja się nie borykam z wymienionymi wyżej problemami, ale popijam sobię wodę z tego kubka profilaktycznie. Jest dużo smaczniejsza, więc dzięki temu piję zdecydowanie więcej, z czym zawsze miałam problemy.

Gość Leokadzia
Dla mnie ten kubek jest świetny, mam wrażenie że woda dzięki niemu ma lepsze właściwości od tej, która jest wielokrotnie i chlorowana i filtrowana, myślę, że nawet można zaryzykować stwierdzenie, że te wszystkie procesy sprawiają, że woda jest martwa:( Natomiast woda pita z takiego kubka ma po pierwsze inny smak, a po drugie jakby było więcej życia... Ktoś ma podobne odczucia?