Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Powiedzmy sobie wprost ABORCJA TO MORDERSTWO

Polecane posty

Gość gość

TAKA PRAWDA

Gość gość
nie można zamorodować czegoś co nie ma osobowosci i się jeszcze nie urodziło :D

Gość skrzydło motyla
A dla mnie to jest morderstwo i po zrobieniu czegoś takiego wyrzuty sumienia zjadłyby mnie chyba całą.

Gość leniooooo
Mimo tego ze nie trzyma sie tego dziecka na rekach to i tak jest morderstwo. To juz jest zycie ktore rozwija sie w Twoim ciele. Nawet nie zdajecie sobie sprawy jak szybko rozwija sie zarodek. co tydzien ma inny rozmiar. Trzeba troszke na ten temat wiecej poczytac niz tylko na kafe. Ja mimo tego ze zaszlam w ciaze w wieku 21 lat i nie bylam w najlepszej sytuacji, to i tak nie zdecydowalam sie na aborcje. Dzisiaj mam 30 lat i ulozone zycie. Co prawda szkole zaczelam troszke pozniej i pracy nie mialam na poczatku najlepszej ale dzisiaj juz mam wszystko poukladane. A jezeli nie chce sie dziecka to sie trzeba zabezpieczac na rozne sposoby np. tabletki plus prezerwatywa.

Dokładnie, jak chce sie bzykać to później trzeba brać odpowiedzialność za swoje czyny. Jak można zrobić dziecko i pozbawić go życia :/

Gość leniooooo
O toz to! trzeba brac odpowiedzialnosc za swoje czyny... Dla mnie paplanina niektorych chorych dziewczyn na tym forum jest beznadziejna- ze aborcja jest dobra i legalna. Nawet w UK musisz miec porzadny powod aby usunac dziecko. Rozumiem dziewczyny ktore dzieci nie chca miec i mowia to w prsot , ze nie lubia dzieci- Ale to sa osoby odpowiedzialne i one zabezpieczaja sie na rozne sposoby aby nie wpasc i nie krzywdza tym nikogo.

Gość leniooooo
Wiem,ze zaraz zleca sie dziewczyny ktore beda na mnie naskakiwac za to co pisze, ale to jest prawda.

Gość gość
głupiś autor jak obrzezany kutas Jezusa, skrobanki to bardzo dochodowy interes, spytaj się nawróconego senatora PiS, Piechy.

Gość zdegustowana panienka
gość głupiś autor jak obrzezany kutas Jezusa, skrobanki to bardzo dochodowy interes, spytaj się nawróconego senatora PiS, Piechy. x x x Twoja wypowiedz swiadczy o tym ze jestes , ograniczona, gowno wiedzaca lala. Jezeli jestes za aborcja to szkoda ze Ciebie matka nie wyskrobala, napewno by ktos na niej niezly interes zrobil, a Twoje obrazanie Jezusa jest juz totalnym dnem. ( Nie jestem katolikiem ale Takie glupie dogadywanki nawet mnie ruszaja)

Gość hubertonano
a proboszcz jak wsadza małym dziewczynkom, to mówi żeby się nie martwiły, bo wszystko załatwi jak trzeba. no, ale fakt, że chłopcom tego nie musi mówić. dlatego bardziej woli chłopców.

Gość gość
jak to obrażanie Jezusa, był on prawowiernym Żydem, tłumoku

Gość lenioooo
Oj widze ze juz sie zaczynaja wyzwiska... Zgadzam sie z komentarzem wyzej. Tak Jezus byl zydem ale nie zgodze sie z tym ze tak okropnie wtracil go ktos do rozmowy. ''głupiś autor jak obrzezany kutas Jezusa'' To mialo byc smieszne czy jak ? bo nie rozumiem. Ja jestem wierzaca osoba i takie teksty mnie raza. Ja szanuje innych i ich poglady na religie i prosilabym o to samo. Szanuj innych taki tekst nie jest na miejscu. Wracajac do tematu aborcja nie jest najlepszym wyjsciem z sytuacji to jest moja opinia.

Gość gość
no to obrzezany siusiak, nie obraża twoich uczuć religijnych stara dewoto

Nie wyobrażam sobie że mogłabym zrobić zabieg. Jestem aktualnie w ciąży, i jak zobaczyłam jak mój synuś macha nóżkami na USG, to pokochałam go momentalnie i dla mnie to jest człowiek, nie płód. Ale, uważam że nie powinniśmy się wpieprzać w życie i majtki innym ludziom. Ja swoje dziecko w 15 tygodniu ciąży widzę jako człowieka, kocham je i zaplanowałam jego przyjście na świat. A jak mogłaby patrzeć na to kobieta, która w ciążę zaszła przez przypadek, czy g***t, i dla niej ten płód jest żywą, ruchomą ingerencją na jej osobie i ciele? W dodatku taką, od której nie może w żaden sposób się uwolnić, bo świat wokół krzyczy "morderczyni". W ciążę można zajść nawet zabezpieczając się bardzo skrupulanie. Czy "wpadka" powinna oznaczać, że kobieta która dzieci nie chce ma się zmuszać i przewracać swoje życie o 180 stopni? Jak sądzicie, dlaczego te wszystkie dziewczyny nie chcą po prostu urodzić i oddać do adopcji, co wydaje się najrozsądniejszym wyjściem? Bo te stada dewotów, które krzyczą "aborcja to morderstwo" to te same stada dewotów, które wytykają palcami nastoletnie matki, i te same stada dewotów, które żyć nie dają dziewczynom które dzieci oddają, katując je plotkami. Ostarcyzm społeczny jest w takich sytuacjach wszechobecny, więc dla tych dziewczyn często najlepszym wyjściem jest po cichu zrobić zabieg i żyć dalej.

Gość lenioooo
gość no to obrzezany siusiak, nie obraża twoich uczuć religijnych stara dewoto x x x Nie jakos obrzezany siosiak mnie nie razi jak to co napisalas wczesniej... Tylko dlatego ze jestem osoba wierzaca wcale nie oznacza odrazu ze jestem dewota :D ... Za to widac bo Twoim slownictwie ze matka Ciebie wogole kultury nie nauczyla. Moje wyrazy wspolczucia :)

Gość lenioooo
Dziecko zawsze moze oddac do adopcji zaraz po urodzeniu, ale nie musi go odrazu zabijac.

Gość gość
szczególnie do adopcji pedofilowi

Gość Paulinininka
Tez uwazam,ze to morderstwo, niestety mam takie warunki obecnie,ze musze usunac, siodmy tydzien.

Gość gość
powodzenia

Gość gość
a Paulinka o tabletce 72 godziny, nie słyszała, więc niech tera duupy nie zawraca

Gość Paulinininka
Zaszlam w ciaze biorac pigulki antykoncepcyjne.

Gość gość
to możesz powiedzieć w Radiu Maryja, głupia ty

Gość Paulinininka
Daruj sobie, wierz dalej w niezawodnosc pigul to sie kiedys zdziwisz.

No i co z tego że palcami wytykają? Za co wytykają, za to że jest w ciąży, co jest wynikiem seksu. A jeśli laska w ciąży jest to znaczy że uprawiała seks i co później się tego wstydzi? Wszystkie babcie w okolicy dowiedzą się że nie jest dziewicą, wow. Pierłam wczoraj koło kościoła przy kółku różańcowym, z domu nie wyjdę, bo będą mnie palcami wytykać. Przejmowaniesię zdaniem świętojebliwych moherów podczas gdy ma się w d***e własne dziecko - nie ogarniam!

Gość gość
to trzeba było papierochów nie palić, to by tabsy działały

Gość Paulinininka
Po pierwsze - nie pale. Po drugie- papierosy nie maja wplywu na skutecznosc tabletek. Biorac pigulki nie powinno sie palic, zeby nie zwiekszac ryzyka zakrzepicy. Ochrona przed ciaza nie jest zmniejszana przez papierosy.