Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Annabellll

Jak znosicie lub znosiłyście ciąże

Polecane posty

Gość gość
jestem w 6 mies i mam dosc ciazy.boli mnie krocze jak za dlugo pochodze mam problemy z kregoslupem i to pewnie od tego,brzuch wydaje mi sie ogromny i napiety przez wzdecia i zaparcia.przytylam juz 5 kilo a tu najgorsze jeszcze przede mna!

Gość gość
7/10 Przez I i połowę II trymestru ból brzucha taki jak na miesiączkę,wylądowałam nawet w szpitalu, 0 wymiotów, czasami mdłości . Później już było ok teraz jestem w III trymestrze. 15 kilo do przodu, ciężkość w nogach, ogólne zniechęcenie do wszystkiego, mega zgagą, Nocne spanie z dwugodzinną przerwą. Ale pomimo tych niedogodności jestem przeszczęśliwą przyszłą mamą, która czekała 4 lata na ten cud

Gość położnamarta
Witam serdecznie, Jestem studentką położnictwa i piszę pracę licencjacką na temat dolegliwości ciążowych. Jeśli któraś z pań chciałaby mi w tym pomóc, proszę o wypełnienie powyższej ankiety. Zajmie to ok. 5 min, a dla mnie to bardzo dużo. W zamian za pomoc na maila wyślę mały poradnik jak sobie radzić z dolegliwościami. Pozdrawiam

Gość kamama84
ja do tej pory dobrze, ale bezsenność mnie dopadła już na początku i trzyma :(

Gość gość
do 13 tyg nie mogłam nawet pić, tylko wymioty, wymioty i nudności tamten czas oceniam na 0 w s twojej skali, dopiero od 18 tyg zaczęłam jeść (po tym jak schudłam 5 kg ) w drugim trym samopoczucie się poprawiło ale bez szału 4/10 teraz dokucza mi zgaga (24 tc)

Gość gość
Jeżeli chodzi o samopoczucie fizyczne, to 9/10. Słabe mdłości na początku, wymiotowałam 4 razy przez całą ciążę, w 7 miesiącu przeszłam kilka km po piasku, byłam na weselu i całą noc przetańczyłam, dopiero końcówka dała mi troszkę popalić - bóle w pachwinach i bóle kręgosłupa, no i parcie na pęcherz. Jeżeli chodzi o samopoczucie psychiczne, to gorzej, jakiej 6/10. Uwielbiałam jak Mały mnie kopał i to sprawiało mi dużą przyjemność, ale przez całą ciążę drżałam o Małego. Mimo, że ciąża przebiegała w porządku (w 12 t.c. wylądowałam w szpitalu z diagnozą porażenie zagrażające, ale później już było ok). "Żyłam" od USG do USG. I czekanie na poród mnie dobijało... Ogólnie jestem 2 miesiące po porodzie i chętnie zaszłabym w ciążę znowu ;-)

Gość położnamarta
Witam serdecznie, Jestem studentką położnictwa i piszę pracę licencjacką na temat dolegliwości ciążowych. Jeśli któraś z pań chciałaby mi w tym pomóc, proszę o wypełnienie poniższej ankiety. Zajmie to ok. 5 min, a dla mnie to bardzo dużo. W zamian za pomoc na maila wyślę mały poradnik jak sobie radzić z dolegliwościami. Jeśli macie jakieś pytania do "pół położnej" to pytajcie, chętnie odpowiem oczko.gif Pozdrawiam

Gość gość
Przeczytałam ta twoja ankietę. Dlaczego to jest dla kobiet tylko w ciąży? I normalne, że jeśli ktoś jest w 1 czy 2 trymestrze to wszystkie odpowiedzi o tych dolegliwościach jeśli występują to zaznaczy tylko w tym trymestrze którym jest, nie może się wypowiedzieć o 3 trym. Ja rodziłam 3 lata temu ale myślałam że c***omogę.

Gość gość
jestem w 19 tygodniu, do 16 tygodnia samopoczucie 5/10 - nudności, zawroty głowy, brak apetytu i wrażliwość na zapachy. Teraz 9/10 - czasem jakieś pobolewanie brzucha i szybko się męczę a poza tym wszystko ok. I wreszcie mogę jeść normalnie.

Gość położnamarta
Ankieta jest tylko dla kobiet w ciąży, bo one mają to "na bieżąco". Będę brała pod uwagę odpowiedzi tylko ciężarnych w III trymestrze, jednak ankietę może wypełnić każda, bo po podaniu maila wyślę poradnik mojego autorstwa ;) chętnie pomogę i odpowiem na każde pytanie :)