Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewqa25wie

bakteria e coli a 37tc pomocy

Polecane posty

Gość ewqa25wie

Hej dziewczyny! Blagam powiedzcie mi cos na temat porodu i tej wrednej bakterii. Dodam ze dowiedzialam sie o niej dzisiaj jak odebralam wyniki wymazu z pochwy, wyszlo ze mam bakterie e coli do tego grzyby jakies... lekarz dal mi antybiotyk chyba, nazywa sie macmiror i tyle, a ja martwie sie ze moze cos sie stac maluszkowi, w necie cos przeczytalam ze ta nakteria podczas porodu naturalnego moze przejsc na malucha i spoeodowac nawet sepse.... blagam pomocy miala ktoras to cholerstwo?

Nie denerwuj się. Będziesz brała antybiotyk i będzie dobrze. W najgorszym wypadku będziesz miała CC , ponieważ przez poród naturalny możesz zarazić dziecko tą bakterią. Lekarz wie co robi. Przez jakie badanie wykryto Co tą bakterię ???

Gość ewqa25wie
Przez wymaz z pochwy, dodam tylko ze w kwietniu lezalam na patologii ciazy, i tam lekarz zobaczyl uplawy jakie mam od poczatku ciazy i dal mi ten wlasnie lek, a przy wypisie powiedzial zeby moj lekarz dalej sie tym zajal. Oczywiscie przekazalam to mojemu doktorkowi ale odwetu zero, z tym ze nie wiedzialam ze uplawy moze powodowac taka bakteria. Do tego mozna dodac ze od 2mc mam ph 7 lub 7,5 i z tym tez lekarz nic nie zrobil, a teraz tylko modlic sie moge ze tym razem lek pomoze.

Nic się nie martw na zapas. Ja jak zaszłam w ciążę miałam ranę w okolicach miejsc intymnych , pobrano mi z tego wymaz wykryto 3 bakterie między innymi e - coli. Od razu pobrano mi wymaz z pochwy na beztlenowce czy bakterie nie dostały się do pochwy. Wynik negatywny. Też jestem w 37 tc i co 3 tygodnie robię badania na mocz ph mam zawsze dobre , inne wyniki też dobre. Tak jak wspomniałam w najgorszym wypadku będziesz miałam CC.

Gość ewqa25wie
Dziekuje Ci bardzo, mam nadzieje ze bedzie dobrze, bo inaczej udusze mojego do tej pory ulubionego doktorka. W takim razie trzymam kciuki takze za Ciebie i twoje malenstwo, aby zdrowe byly :)