Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

książka na prezent

Polecane posty

Gość gość

Niedługo wybieram się na wesele, jako osoba towarzysząca. Młodzi zamiast kwiatów chcą wino lub książkę. Chciałabym kupić jakąś niedrogą książkę, ok. 20-25 zł, ale nie chce dawać "pierwszej lepszej" książki. Zastanawiam się między "Tektoniką uczuć" Erica Emanuella Schmidta a "Odette i inne historie miłosne" tego samego autora. Macie jakieś inne propozycje?

Gość gość
*Schmitta

Gość gość
Inne propozycje- a co młodzi lubią czytać? Właśnie w rodzinie niedawno ktoś prosił o książki lub wino, młodzi dostali duuużo wina i kilka książek, w tym- oczywiście- "Pana Tadeusza". Lepiej dowiedzieć się czym są zainteresowani, jakim gatunkiem, jakich autorów lubią...

Gość gość
Nie znam Młodych, mój partner też niebardzo wie, co lubią czytać :/ Mam nadzieję, że książka im się spodoba, jak nie teraz to może za kilka lat? Gust się zmienia :)

Gość gość
Hm, mi tam gust się nie zmienił jeśli chodzi o książki, dalej podobają mi się takie jakie czytałam jeszcze w dzieciństwie, a od kilku- kilkunastu lat jak zaczęłam czytać na poważniej dalej ciągnie mnie do podobnej tematyki, mam ulubionych autorów... Nie znam żadnego fana fantastyki który po kilku latach uznał że pasjonują go romanse historyczne których wcześniej nie znosił :P Kupcie dobre wino, chyba że naprawdę chcecie zrobić im przyjemność to podpytajcie młodych, albo chociaż kogoś z ich rodziny, jakie książki im się podobają. Parafrazując, jak coś jest dla każdego to jest dla nikogo, równie dobrze możesz im kupić tego nieszczęsnego "Pana Tadeusza" bo przecież każdy ma w domu/wypada żeby miał/dla dziecka w ostateczności się przyda jak dojdzie do lektur szkolnych ;) To tak jak kupowanie pościeli czy ręczników bo przecież każdemu się przyda prędzej czy później, co z tego że ręczniki białe a oni tylko kremowe mają bo pasują do łazienki, albo pościel niebiesko-różowa do czerwonej sypialni...

Gość gość
dobre wino kosztuje ponad 100zł ,kup książkę kyucharską

Gość gość
Dobry pomysł. W podobnym klimacie - polecam ksiązki Anthony'ego De Mello, fajne przypowieści skłaniające do przemyśleń. Prezent z klasą - a dla każdego.

Gość gość
moja siostra prosiła o książki- wspaniały pomysł. najlepsze, że ani jedna się nie powtórzyła... zebrała ich ponad 50. książki były przepiękne... goście bardzo się postarali, widać, że były to bardzo drogie książki. ale za 20-25 już spokojnie można coś dobrego znaleźć w tańszej księgarni. myślę, że jak nie znacie gustu młodych, to najlepiej kupić jakiś bestseller, zawsze się sprawdzi. co do książek kucharskich to odradzam, nie jest to fajny prezent. ja też będę prosiła o książki

Gość gość
jezeli prosza o ksiazki, to wierz mi (jak żem mól ksiązkowy ;D) obojetnie jaka sprawi im przyjemnosc :)

o ile z prezentem w postaci książek ciężko jest trafić, o tyle z winem jest znacznie łatwiej- wiem z doświadczenia. Polecam wina włoskie lub wegierskie- moim zdaniem są bezkonkurencyjne. Koniecznie zwróć uwagę na to, jak wino sie prezentuje;) Polecam Castra Rubra. już nieraz podarowałam je Młodym w prezencie. Pozdrawiam.

Gość gość
a ja nie rozumiem dlaczego większość osób uparło się dawać wino,ja dostałam bardzo dużo wina ale my takich rzeczy nie pijamy i wszystko oddaliśmy,prosiliśmy o nie przynoszenie żadnych zamienników ale niestety wiele osób przyniosło wino

Gość gość
miedzy wyborem: wino a kwiaty, wybralabym wino.. ale ja za winem nie przepadam (mam tylko jedno ulubione, wegierskie bardzo slodkie), za to ksiazki kocham, jednakze jako, ze to prezent nie tylko mialby byc dla mnie ale i mego meza, to tez dalabym wybor wino i ksiazki ;) ja ucieszylabym sie z KAZDEJ ksiazki, maz z kazdego wina :D

Gość gość
a ja nie rozumiem dlaczego większość osób uparło się dawać wino,ja dostałam bardzo dużo wina ale my takich rzeczy nie pijamy i wszystko oddaliśmy,prosiliśmy o nie przynoszenie żadnych zamienników ale niestety wiele osób przyniosło wino

Gość MagdalenkaOO
Mam wesele za trzy tygodnie u mojej siostry ciotecznej i zastanawiam się co mogę jej kupić na prezent. Mama podpowiedziała mi żebym kupiła takie kalendarze A5 http://www.kalendarzeluksusowe.pl Myślę że jest to bardzo ciekawy pomysł na prezent, co o tym myślicie?