Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mleko i kaszki Holle Baby Sun Topfer gdzie kupić

Polecane posty

Gość gość

Gdzie mogę kupić w sklepach stacjonarnych mleko mod. i kaszki Holle, Baby Sun, Topfer. interesuje mnie Warszawa

Gość Pauu
W sieci Organic Farma Zdrowia. Oni są wszędzie.

Gość Pauu
I w Żółtym Cesarzu też.

Gość gość
kaszki są ale mleka modyfikowanego nie mają. czyli albo tam, albo w sieci? macie jakieś strony gdzie są przystępne cenowo?

Gość Pauu
Jestem pewna, że widziałam i mleko ostatnio. W Arkadii. Ale może zadzwoń i zapytaj. Towar w sklepie internetowym jest inny niż w stacjonarnych, dlatego nie sugeruj się nim.

Gość gość
w Arkadii w Organicu?

Gość Pauu
Tak tak. Ale przedzwoń w sprawie tego mleka, żebyś nie jechała na darmo.

Gość gość
ok bardzo Ci dziękuję. zadzwonię też do cesarza na Nowolipie.

Gość galeria bobasa cy jakos tak
Na allegro,maja odbior osobisty w wawie.

Gość gość
tak w galerii bobasa też są. do Arkadii dzwoniłam mają, ale w tej galerii bobasa z przesyłką wyjdzie mi troszkę taniej. dzięki za pomoc

Gość Pauu
No tak też mi się wydawało, że widziałam. Ja tam ostatnio głównie po jogurty Sobbeke jeżdżę i po olej budwigowy.

Gość Pauu
Jak kupujesz online to dolicz kuriera, bo częściej w zwykłym sklepie jak się jest przy okazji w okolicy wychodzi taniej niż online.

Gość gość
mieszkasz w Warszawie więc się ciesz, tam masz prawie wszystko: sklepy ekologiczne, knajpy wegetariańskie i nawet już stricte wegańskie. Gorzej jak ktoś mieszka w Polsce zamiawianie kaszek ekologicznych pozostaje mu tylko online + oczywiscie dopłata za przesyłkę :(

Gość gość
teraz są te paczkomaty, więc jak zamówię to dojdzie mi 5-6 zł, a w razie czego polecę do Arkadii. no fakt w W-wie jest lepiej, ale też nie zawsze można wszystko dostać. pieluchy wielorazowe i kosmetyki ekologiczne przez neta.

Gość Pauu
Pieluchy wielo. i eko kosmet. są w sklepach stacjonarnych w Wawie (Pieluszkarnia, ToysRUs, Organic, Cesarz ,czasem TK Maxx), ale tylko te drogie zachodnie. Jak ktoś kupuje tańsze polskie i chińskie, które zresztą moim zdaniem jak najbardziej się opłacają, to rzeczywiście tylko online.

Gość gość
a gdzie jest pieluszkarnia? bo nie mogę znaleźć adresu na ich stronie. mają sklep?

Gość Pauu
W kilku miejscach. W szpitalu na Madalińskiego, koło BUW-u i chyba gdzieś jeszcze. Do niedawna byli też koło ronda z palmą na Nowym Świecie, ale się przenieśli. Sprawdź resztę adresów na ich str.

Gość Pauu
Tylko, że pieluchy w Pieluszkarni są drogie i głównie wszytko z importu. Niewiele polskich. Chińskich zero. A powiem ci że ja teraz po czasie w sumie żałuję każdej złotówki wydanej na markowe, bo takie no name z netu podobnie bardzo dobrze się u nas sprawdziły. Tylko po kosmetyki warto się wybrać do takiego pieluchowego i eko sklepu, albo poglądowo żeby zobaczyć różne systemy na żywo, popytać o rady, popróbować czy porównać.

Gość Pauu
Systemy pieluch - to jest.

Gość gość
ja już kupiłam pieluszki, różnych firm polskich też. zainwestowałam tylko w otulacze i tetrę, zobaczę jak to się sprawdzi. a do pieluszkarni się wybiorę z ciekawości. Pauu w czym pierzesz pieluszki? bo ja co prawda kupiłam środek antybakteryjny, ale nie wiem jakim sposobem zapomniałam o proszku eko. a w orzechach prać nie można.

Gość Pauu
W zwykłym proszku/płynie/kapsułkach piorę z dodatkiem nappy fresha (aktualnie Bio D, czasem olejku herbacianego jak skończy się nappy fr.) i płuczę 2x. Przed praniem dobrze jest tez puścić jedno płukanie. Dodatkowo wełnę lanolinuję co jakiś czas w Ulrichu. Co jakiś czas odkażam i piorę w wys. temp. jak po zwykłym praniu rzeczy nadal pachną nieświeżo (ale to zazwyczaj 2 razy do roku). Orzechy i kule się u nas nie sprawdziły, bo niezbyt dobrze dopierają ani nie wybielają niczego - piszę uczciwie. Można znaleźć na rynku eko proszki bez enzymów, wybielaczy optycznych, fosforanów itd. ale ja odpuściłam i po prostu puszczam podwójne płukanie. Jak będziesz urzywać tetry i innych składanych to polecam kupić sztukę nappi nippa (snappi) do zapinania. Wtedy pielucha może być używana w otulacz bez wewnętrznych ograniczników na prostokątny wkład.

Gość Pauu
używać

Gość Pauu
Są markowe proszki do pieluch (BambinoMio MioCare, Bambinex Ultra Nappy Care, TotsBots Potion), ale cenowo niezbyt się opłacają w zestawieniu z dodatkami piorącymi (freshami) lub zwykłymi olejkami.

Gość gość
a czy mogę prać otulacze w proszku np. dzidziuś? albo biały jeleń? bo te proszki eko są dość drogie. tetrę będę prała w płatkach mydlanych i będę dodatkowo płukać.

Gość Pauu
Byle nie miały w składzie masy płatków mydlanych, bo pooblepiają ci włókna i pieluchy stracą na chłonności. Nie wiem dokładnie co za skład mają te proszki. Musisz sprawdzić. Płatki mydlane i płyny do płukania to jest NO-NO przy wielorazówkach.

Gość Pauu
Mówię ci ja tak nie cuduję. Był nawet okres, że prałam w E i dawałam tanie olejki sanityzujęce zamiast dodatków piorących. Nie ma co wydziwiać. Więcej zachodu było z orzechami indyjskimi niż z najprostszym ogólnodostępnym środkiem piorącym. Przynajmniej miałam uprane pranie, a nie odświeżone. Ekologia jest fajna ale w granicach zdrowego rozsądku jeśli nie ma się czasem napięty budżet.

Gość Pauu
jeśli ma się

Gość Pauu
Jak się pierze w zwykłym detergencie (nie ważne czy dorosłym czy dla dzieci) to zawsze się daje minimalną zalecaną ilość, bo każda nadwyżka oblepia włókna (odkłada się w postaci kamienia, lub zatłuszcza mazią - w zależności od tego czy to proszek, czy płyn/żel).

Gość Pauu
Aha, a te kaszki i mleka o które pytasz autorko są jeszcze w Piotrze i Pawle i delikatesach K&M (to taka nowa sieć). Widziałam tam też Sunvala. Pozdr. i dobranoc.

Gość LovelyGirl
ja zawsze przez neta kupuję. zamawiam hurtem i mam zapas na kilka tygodni :)