Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 go艣膰

jestem chora psychicznie nikt nie potafi mi pom贸c

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰

;( 馃槶

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
nie chodz臋 ;( 偶eby chodzic musia艂by to kogos zainteresowa膰, a nikogo to nie interesuje. rodzice ca艂e zycie traktowali tak jakby dziecka nie miali tylko uci膮偶enie. faceta mam... ale co skoro on w momentach kiedy dostaje jakich艣 chorych depresji do艂贸w przestaje sie odzywac, woli i艣膰 do znajomych. mam momenty ze nie chce3 ju偶 偶y膰. gdyby mozna to by艂o zorbic w prstu sposob w ciszy zrobilabym juz to dawno. wcoraj napu艣ci艂am wody do wanny chcia艂am sie utopi膰 :( nie potrafi艂am :( nawet tego nie potrafie :(

Udost臋pnij ten post

Chcesz porozmawia膰? Mo偶e napisz do mnie na gg, tu na forum lepiej nie rozmawia膰 na takie tematy. To m贸j nr 48566123

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
utopic sie 'wlasnorecznie' w wannie :O wiesz co dziecko, ty nie jestes chora psychicznie, ty tylko jestes dzieckiem swego pokolenia, za duzo reklam obrazujacych idealna rodzine :O nie potrafisz docenic tego co masz, wymyslilas sobie, ze inni maja lepiej i tu popelniasz blad. jestes zblazowana nastolatka, ktora ma za duzo rzeczy a wydaje jej sie, ze nadskakiwania rodzicow i ciagla uwaga skupiona na tobie to milosc rodzicielska :O wez sie za swoje zycie i przestan wydziwiac, bo ani nie masz podrecznikowej depresjii ani tym bardziej choroby psychicznej :O chcesz pomocnej rady? idz popracuj w wolontariacie do szpitala onkologicznego dla dzieci od razu zrozumiesz swoje niedojrzale zachowanie :O

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
co prawda to prawda. jestes zblazowana i znudzona zyciem. wolintariat oteorzy ci oczy. popieram pomysl,

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
nie jestem nastolatka juz dawno... uczestniczylam w wolontariatach ju偶 kiedy艣... wy tego nie zorzumiecie te mysli same przychodz膮, nie da sie tego kontrolowa膰. ;( pisze tu bo wiem ze potrzebuje pomocy, a z drugiej strony jej nie chce ;( nie rozumiem siebie juz w ogole, nie wiem kim jestem ;(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gosci贸wkaa
a dlaczego uwa偶asz 偶e nie mo偶esz i艣膰 do psychiatry albo chocia偶 psychologa sama bez zainteresowania innych os贸b?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Babka z piasku
Autorka zwyczajnie chce 偶eby kto艣 si臋 ni膮 zainteresowa艂. chce si臋 tylko wy偶ali膰. ... ale dobre to na sam pocz膮tek. Tylko 偶eby to nie wygl膮da艂 tak jak wi臋kszo艣膰 temat贸w czyli 100 os贸b napisze czemu nie chcesz i艣膰 do psychologa, a ty dalej swoje 偶e nie mo偶esz, boisz si臋, nie chcesz, bo efekt b臋dzie taki 偶e osoby kt贸re tu s膮 na tym topicu z niego w ko艅cu "p贸jd膮", bo na d艂u偶sz膮 met臋 "gonitwa za kr贸likiem" wyczerpuje psychicznie wszystkich zainteresowanych. :)

Udost臋pnij ten post

Autorka chcia艂a zainteresowania, pomocy wi臋c po cz臋艣ci to uzyska艂a, zaproponowa艂am jej pomoc bardzo zaniepokoi艂o mnie to, co napisa艂a. Je艣li to prawda to nie mo偶na tego tak zostawi膰. Dlatego bardzo bym chcia艂a wr臋cz prosz臋 o to, aby艣 droga autorko odezwa艂a si臋 do mnie na m贸j nr gg.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
chcia艂abym ale sama sie boje. a nz贸w nie mam nikgo z kim bym mogla. wiem ze jest cos ne tak ze mn膮. tak jak teraz. napisa艂am co sie stalo i juz jestem spokojna. g艂owa mie od p艂aczu tylko pobolewa. to ne tak ze ja ca艂y czas taka jestem. mam takie dni 偶e nagle nic nie znacze, 偶e moje 偶ycie nic nie znaczy, bo jakbym znikn臋艂a st膮d nic wielkiego by sie nie zmieni艂o :/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Marianno tu jest probem. nie chce. co ci wtedy napisze? ca艂e moje beznadziejne zycie? nawet nie wiem czy potrafi臋 to roztrz膮cac ponowie. Raz to zrobi艂am przez partnerem, obiecywa艂 ze pommo偶e, 偶e nie zostawi mnie z tym. kosztowa艂o mnie to najwiecej b贸lu jaki chyba przezy艂am. i tylko sie przejecha艂am na tym... nie ufam ludziom. 呕adnym. zawsze mnie wykorzystuj膮, nawet moja glupia uorzejmo艣膰,,

Udost臋pnij ten post

Nie jestem Twoim partnerem, a mog臋 naprawd臋 Ci pom贸c. K艂amiesz, 偶e nie potrafisz zaufa膰 - zaufa艂a艣 w pewnym sensie. Napisa艂a艣 o tym, co Ci臋 m臋czy. Nie musisz opowiada膰 mi o ca艂ym swoim 偶yciu. Po prostu napisz, pomog臋 Ci na tyle, na ile mog臋 i potrafi臋. Uwierz mi, zawsze jest jakie艣 rozwi膮zanie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Babka z piasku
Marianno jeste艣 pewna, 偶e mo偶esz pom贸c? Czasem nie warto by膰 nadgorliwym, a co je艣li nie b臋dziesz w stanie pom贸c? Zastan贸w sie czy "grzebanie" w ludzkiej psychice mo偶e nie wyrz膮dzi膰 tej osobie wielkiej krzywdy. Z autopsji to znam i dobrze wiem o czym pisze autorka. Kto艣 oferuje pomoc, czuje 偶e problem go przerasta albo zwyczajnie nie jest w stanie pom贸c bo np nigdy tego nie do艣wiadczy艂 i na koniec pr贸buje si臋 z tego jako艣 wymiksowa膰, ale nie wie jak to zrobi膰, bo ta osoba pok艂ada艂a w nim nadziej臋. Ja by艂am po drugiej stronie barykady, zwierza艂am si臋 komu艣 z bardzo powa偶nych spraw, ten kto艣 chcia艂 mi pom贸c ,ale moje problemy go przeros艂y i chcia艂 mnie szybko sp艂awi膰 s艂owami B臋dzie lepiej.

Udost臋pnij ten post

Studiowa艂am psychologi臋 dlatego uwa偶am, 偶e mog臋 i potrafi臋 pom贸c autorce. Oczywi艣cie nie b臋d臋 jej zmusza膰, ale to co napisa艂a jest niepokoj膮ce, sk膮d mog臋 mie膰 pewno艣膰, 偶e sobie czego艣 nie zrobi? Taka spraw臋 w艂a艣ciwie powinno si臋 zg艂osi膰 dla bezpiecze艅stwa autorki, ale nie zrobi臋 tego.

Udost臋pnij ten post

Autorka niby szuka pomocy, ale gdy ju偶 kto艣 chce jej pom贸c, to j膮 odrzuca. Pora ratowa膰 siebie, da膰 sobie szans臋.

Udost臋pnij ten post

Ma艅ka jak naprawd臋 potrafisz to j膮 ratuj .Jestem z Tob膮 i oczywi艣cie z autork膮 .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Babka z piasku
Autorko, to prawda, 偶e nikt ci nie jest w stanie pom贸c, dop贸ki sama sobie nie b臋dziesz chcia艂a pom贸c. Takie rzeczy nie mo偶na od tak za艂atwi膰 bez Twojego udzia艂u. Daj sobie czas 偶eby sam膮 siebie przekona膰 do tej decyzji. Jest to ci臋偶kie i wymaga du偶ego samozaparcia. Te偶 mam za sob膮 prze偶ycia kt贸re odbi艂y si臋 na moim zdrowiu psychicznym, ale nie 偶a艂uj臋 偶e posz艂am po pomoc. Nie wyobra偶am sobie cofn膮膰 si臋 o 3 lata wstecz i 偶y膰 tak jak 偶y艂am, znerwicowana, w depresji, nieufna do ca艂ego 艣wiata i sama kraj膮ca siebie za przewinienia, kt贸re jak si臋 okaza艂o wcale nie by艂y do ko艅ca moje.

Udost臋pnij ten post

Pulchny - abym mog艂a jej w jakikolwiek spos贸b pom贸c to autorka musi by膰 pewna, 偶e chce co艣 zmieni膰..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
powinni ci wyciac jadra i nie zaszywac abys patrzyl i jeczal z bolu i jeszcze powinien ci zboczeniec pchac w odbyt rure od gazu abys bardzo kwiczal

Udost臋pnij ten post

Babka z piasku - ale ju偶 jest wszystko w porz膮dku? Ja ju偶 niestety nie pracuje w swoim zawodzie :( ale mog臋 pokierowa膰 autork臋 do konkretnych os贸b w jej miejscowo艣ci.

Udost臋pnij ten post

Wiem ale to Ty jeste艣 psychologiem i chyba Tobie 艂atwiej do niej dotrze膰 . Tak mi si臋 wydaje . Laicy mog膮 Was obie jedynie wspiera膰 . Co staram si臋 robi膰 .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A co je艣li kto艣 lubi cierpie膰? Czy to mo偶liwe? Czuje, 偶e przez to ile glupich rzeczy zrobi艂am to nie moge by膰 szcz臋艣liwa. Nie moge i艣膰 dalej. Bo musz臋 jako艣 odpokutowa膰 za wszystko co zrobi艂am 偶le.. Musz臋 byc ukarana, bo inaczej nie p贸jde dalej.. Czy jestem nienormalna?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
jestes dzieckiem swego pokolenia, za duzo reklam obrazujacych idealna rodzine pechowiec.gif nie potrafisz docenic tego co masz, wymyslilas sobie, ze inni maja lepiej i tu popelniasz blad. jestes zblazowana nastolatka, ktora ma za duzo rzeczy a wydaje jej sie, ze nadskakiwania rodzicow i ciagla uwaga skupiona na tobie to milosc rodzicielska pechowiec.gif wez sie za swoje zycie i przestan wydziwiac, bo ani nie masz podrecznikowej depresjii ani tym bardziej choroby psychicznej pechowiec.gif chcesz pomocnej rady? idz popracuj w wolontariacie do szpitala onkologicznego dla dzieci od razu zrozumiesz swoje niedojrzale zachowanie

Udost臋pnij ten post

Pulchny oczywi艣cie, 偶e by艂oby mi 艂atwiej dotrze膰 do autorki, tylko ona musi tego chcie膰. Uwierz mi, bez ch臋ci autorki nikt nie jest w stanie nic zrobi膰. To ona musi chcie膰 tego, aby by艂o lepiej.

Udost臋pnij ten post

Nie rozmawiaj ze mn膮 tylko pr贸buj na t臋 dziewczyn臋 wp艂yn膮膰 .Sorry nie chc臋 Ci臋 obrazi膰 .

Udost臋pnij ten post

Jeste艣 normaln膮 dziewczyn膮, troch臋 si臋 zagubi艂a艣 w swoim 偶yciu, ale mo偶esz zacz膮膰 wszystko od nowa. Ja pracowa艂am jaki艣 czas w szpitalu psychiatrycznym, uwierz mi, 偶e ludzie kt贸rzy s膮 chorzy psychicznie zachowuj膮 si臋 zupe艂nie inaczej. Ty szukasz pomocy ale j膮 odrzucasz, dlaczego? Daj sobie pom贸c.

Udost臋pnij ten post