Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość aaan20

skutki nie założenia aparatu na dolną szczękę i przeskakiwanie żuchwy

Polecane posty

Gość aaan20

Dzień dobry, Założyłam aparat na górną szczękę,ponieważ miałam wadę zgryzu,która polegała na tym,że nie mieściły mi się trójki w szczęce i były krzywe. Ortodontka doradzila,aby usunąć czwórki i założyć aparat stały. Tak też się stało. Ciągle namawiała mnie przy tym na założenie aparatu stałego dolnego mówiąc,że zęby nie będą się zgadzały (Nie do końca rozumiałam jej słowa,ale chyba o to chodił),jednak szczerze mówiąc nie było mnie stać,ponieważ szłam na studia i miałam wiele wydatków z tym związanych i zrezygnowałam z dołu. Teraz mam ściągnąć już górę a zaczęły się problemy a mianowicie czuję,że przeskakuje mi żuchwa. dzieje się to bardzo często i jest bolesne. Mam pytanie-Czy ma to związek z tym,że miałam wyrywane dwie czwórki i zmienił się kształt szczęki a nie założyłam aparatu na dół?Czy musze go teraz założyć? Jeśli przeskakiwanie żuchwy nie jest z tym związane to co to może być? Bardzo proszę o pomoc na pewno jest wiele osób w podobnej sytuacji a w internecie nie można znaleźć odpowiedzi. Pozdrawiam,

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować