Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anna85

CZERWCOWE MAMY 2014

Polecane posty

Gość 33ona
hej ja wróciłam z zakupów,sama byłam, czuję się jak po maratonie,kondycja mi siada;) no i brzuch się postawił kurka teraz chcę poleżeć:)

własnie tak sobie pomyślałam, dlaczego moje dziecko miałoby nie miec nowego wózka? pieniądze mamy odłożne od dawna na całą wyprawkę jeszcze sporo kasy zostało. chyba jednak wole kupic nowy. nie wiem czy będziemy chcieli drugie dziecko, moze kiedys ale narazie o tym nie myślę, bo ciąże mam bardzo ciężką praktycznie od początku do końca coś. jak dłużej pochodzę to brzuch boli, więc leże ile wlezie. najważniejsze, że już niedługo synek będzie z nami i mi to wszystko wynagrodzi swoją obecnością:) Ja tez się szybko męczę przejdę z samochodu do domu i juz jestem mokra, nawet stanie mnie męczy. Co do porodu to mąż na początku mówił że chce byc, a teraz juz mówi że nie wie, chyba się boi. ja bym wolała ,zeby on był, zobaczymy jeszcze.

Gość 33ona
mi na sutkach robi się od jakieś czasu taka zaschnięta ropa, taki jakby zeschnięty naskórek koloru żółtego- myślicie,że to siara? ja delikatnie to zdrapuję, to takie jakby kuleczki 1 mm

flavia, jak masz ochote to jasne kup nowy:) moj mlody zawsze ma starszą gowe o 2,3 tygodnie, tzn ten pomiar ciemieniowy, lekarz nic nie mówi. 33ona, ja mam ciagle coś na sutkach zaschniętego, takie zółte coś:P to chyba ropa z cyca, tak mi sie wydaje,

hej ja wczoraj bylam na szkole rodzenia na porodzie i kapieli spoko bylo i jak wracalam to sie tak wywalilam w dodatku reka mi sie zaplatala w kieszeni lecialam na brzuch ale nie wiem jak przewrocilam sie na bok instynktowanie ten brzuch ratowalam i dziecko cale mi uderzylo w przepone i nie moglam oddychac straszne a moj maz oczywiswcie zamiast isc ze mna to gadal przez telefon chociaz mial wolne nieznosze tego jak ktos ma wolne a tak naparwrde pracuje i zamiast mnie lapac to o ale bylam zla na niego . Kasiu DUZO ZDROWKA Mamokubusia - hbs to p/ciala na zoltaczek typu c a hcv na typu c :) 33ona - to siara raczej zobacz stanik czy nie masz takich suchych plam na nim od srodka Flavia - pewnie jak masz pieniazki to czemu ma nie miec nowego pojazdu hehe zwasze zostanie to dla was dla drugiego dziecka a jak nie to sprzedasz albo oddasz bliskiej rodzinie poczatekczerwca- a ile Twoj maluszek wazyl na poszczegolnych usg ze mowisz ze malutki? ja tam sie juz nie martwie lepiej mi bedzie rodzic mam nadzieje hehe a pozniej dziecko i tak szybko nabiera masy , poza tym to tylko maszyna i nie jest w stranie obliczyc tkanki tluszczowej dzidzi dlatego sa zawsze duze rozbierznosci , u mojej malej teraz w 30t6d glowka dwa wymiary odpowiadaly 29t6d brzuszek 30t4d a nozki 32t1d wiec tylko glowka mniejsza ale to tez mnie nie martwi :) ja wazylam 3100 moj maz 3400 , aczkolwiek moj brat wazysz 4,5kg i mial 61cm a moja mama drobna jak ja heh ale mowi ze porody nieporownywalne wiadomo teraz sprzatalam coraz ciezej to idzie ,mam paluchy jak antałki ide robic zupe buraczana ,

Hej, ja tez mam takie cos na piersi jak zaczelam ruszac to w nocy siara poleciala, to teraz nie ruszam:-P moj ma znowu nogi krotsze o 1 tydzien, takze chyba zadne nie jest idealne albo pomiary tez nie sa

Gość 33ona
nie nie cieknie mi, tylko takie zastygnięte mam żółte coś:) ale nie brudzę biustonosza 87- szok, z tym upadkiem na brzuch, uważaj i nie trzymaj rąk w kieszeni- ja staram się mieć wyjęte,żeby trzymać równowagę jak człapię;)

Gość ewinkaa
Asik- jak dobrze, że nic Ci się nie stało, no i dzieciaczkowi. Musimy na siebie uważac... Kasia- dużo zdrówka, odpoczniesz, poleżysz w weekend i może jakoś samo przejdzie, pamietaj, ze miód i cytrynka nie do gorącej herbaty:-) Ja tez troche posprzatałam, teraz m kończy a ja leżę sobie i oglądam tv; pogoda fajna sie zapowiada:-)

magda - podobno chlopcy z reguly, co do budowy maja krotsze kosci udowe od dziewczynek moja gin to mowila ale i czytalam o tym wiec tym sie nie przejmuj

Dzięki dziewczyny za miłe słowa. Nigdy tyle nie chorowała co teraz za całe życie się odchoruje ... Non stóp pije herbatę. A pozale wam się jak mogę. Ja robię codziennie obiady i teściowa zawsze dostaje,mąż przyjechał że zlecenia,i mówi żebym nie wstawala itd, ja mówię że nie ma obiadu,on że zapyta matki czy zrobi jakiś rosół. A ona mu na to że ona specjalnie dla mnie gotować nie będzie,tak mi przykro teraz. Mąż powiedział że kupi coś na mieście... masakra

Gość ewinkaa
Kasia-ach te teściowe, rozumiem Cię:-( Myślęsobie czasami i żałuję,że jesteście tak daleko,bo milo byłoby się spotkać w żywo. Mi tez przykro,bo moja to królowa śniegu,nie zadzwoni,nie zapyta jak tam jej wnuk rośnie ,nic!dzisiaj przy sprzątaniu dałam upust emocjom i trochę się wykrzyczałam do męża co o niej myślę,dzięki Bogu on mądry,nic specjalnego nie mówił i jakoś weekend uratowany bez kłótni,bo normalnie zawsze jej broni i wtedy kończy się wielką awanturą, chyba ze względu na moje ciśnienie dał spokój i podoba mi się to:-) . asik-wiem,że wiesiołkiem nie za bardzo masować krocze, jeśli chodzi o tabletki,które jem (oeparol) to i położna i lekarz pozwolił od 34 tygodnia, więc czekam jeszcze 3dni. Też mam sporego dzieciaczka,bo w 31t3dni ważył 2200, wiec jakby sie urodził za 4tygodnie czyli w 38,to byłaby to ciąża donoszona a poród byłby łatwiejszy, trochę trzba tego zjeść by zadziałało.. . wlasnie odebrałam zakupy, pierwszy raz tak zamawiałam spożywcze rzeczy online, ale fajnie bardzo. Dostawa 9zl to nie jest majątek za to ze trzeba pojechac, stracic czas w sklepie, kolejce i jeszcze wnieść do domu.

Teściowe to temat rzeka mi aż się nie chce pisać o mojej powiem wam tylko ze to co przeszłam jak rok siedziała z kubą no niecały to wszystko odbiło się na małżeństwie dziecku i w ogóle teraz po roku wracam i małym zajmie się niania chodzby obiecała zarzekała się nie zreszt a jak zaszłam w ciaże tyle słów powiedziała że niezapomne. Nie bawie się w złośliwości nie chce mi się m stoi za nia murem dla kubusia to ukochana babcia, więc staram się być wyrozumiała na ile się da nie raz była awantura z krzykiem moim jej,ale nie warto ona kieruje cała swoja rodzina i chciała tez mną chciała decydować jak wychowac kube ale ja nie przytakuje i nie spuszczam pokornie głowy w dół i tu jest konflikt nigdy jej sie nikt nie stawia a ja tak mysle ze mnie nienawidzi. Ostatnio mnie oskarżyła że kuba za chudy,że brak mu witamin,że coś mu jest , że w domu za zimno bo chorował w przedszkolu. Od kiedy jestem na zwolnieniu kuba nie był chory biega cienko ubrany co drugi dzien w domu je lody wychodzi bez czapki i co przytył już kg. Oddycha przez nos nie ma problemów poprostu dzieci choruja bo się zarażaja od innych w przedszkolu. Wroci we wrzesniu i bedzie to samo,ale teraz jak moze niech odpoczywa.

aha no to dobrze ze wiesz wszystko :) ja zaczne moze od 37 lykac mozna jeszcze pic herbatke z lisci malin jesli ktorejs sie spieszy :) Kasia a twoja mama nie mieszka blisko ? moze zadzown niech ci przyjedzie ugotuje wtedy tesciowej dopiero bedzioe glupio , ja mam takie nawodnione piety ze nie moge stawac , teraz troche postalam pogotowalam i posprzatalam i lipa teraz zaraz wymocze nogi bo jeszcze musimy skoczyc cos dla meza chrzesnicy kupic na zająca a wogole dzis dopiero wiesi mąż dostal podwyzke :) tak sie cieszymy wogole sie tego nie spodziewalismy :)

Gość 33ona
jolka- nie ciskaj tych sutków, nie można, delikatnie, ja zdrapuję dziewczyny- ja mam obecnych teściów- tak jakby ich nie było, no ale też to dziwne i przykre,że nie zadzwonia i nie spytają jak się czuję:( kasia- nie stresuj się, a z tą herbatą to uważaj, najlepiej pij owocową, bo cytryna z herbatą czarną może przeczyszczać- ja tak mam..... a mnie mdli ,ale nie wymiotuję, nie wiem może to od tego żelaza?

dziewczyny bardzo mi przykro ze macie takie tesciowe ;/ u mnie sa spoko napawrde pomagaja i sa zyczliwi dla nas , no ale tez sa daleko od nas wiec wiadomo ze kontakty wtedy sa latwiejsze jak sa sporadyczne :) heh

Gość 33ona
ja dziewczyny ogólnie nie polecam picia herbat :zielonej i czarnej, a malin tym bardziej- one są zbyt silne,przed ciążą byłam maniaczką herbat i ziół moim zdaniem można pić jak już to mocno rozwodnione te wyżej wymienione i herbaty owocowe, np. z żurawiną- to na dobre sikanie i oczyszczenie z bakterii dróg moczowych:) mówiłam Wam?moja prababcia była zielarką i szeptuchą,odbierała wszystkie porody w okolicy, sama urodziła kilkoro dzieci,ale przeżył tylko 1 syn, kiedyś nie było szczepionek i dzieci umierały:( ...szkoda,że mało mi przekazała:( bardzo dobra osoba,

Gość 33ona
jak dożyję starości i przekwitnę może sama zacznę to robić co prababcia, nie spotkałam nigdy tak dobrej osoby, to była dobra energia

Gość ewinkaa
O liściach malin też nam mówili,nawet to,że można pić przez całą ciążę. Asik a powiedz jak ze zwolnieniem?przedłużyła Ci? mamomubusia-to jest najgorsze,że ewidentnie te baby robią źle,ale nikt im nic z rodziny nie powie i one myślą,że takie wspaniałe są. Moja teściowa zdradza męża,romansuje,do sanatorium na podryw jeździ,wszyscy o tym wiedzą,ale ona i tak najukochańsza i najwspanialsza dla wszystkich... A teść taki głupi,jakby mógł to by jej d**ę wylizywał, mimo,że wie o wszystkim. Dla niego ona najlepsza i on wiecznie zakochany.

Gość 33ona
teraz z innej beczki- IRYTUJĄ MNIE I WKU..JĄ na amen osoby skąpe, wczoraj był mojego m brat cioteczny, I ZAWSZE SKĄPI NA JEDZENIE,NAWET jak się spotykaliśmy na ognisku to sępił od nas pomijam fakt,że moi obecni teściowie są tacy sami- ten cały klan chyba tak ma, a najlepsze teść powiedział,że ostatnio nie zapala światła jak chodzi po domu, bo latarnia z ulicy jasno świeci i nie włącza światła i siedzą w ciemnościach;) TO JUŻ KOMICZNE:)

Gość ewinkaa
A najlepsze jest to,że świętą zgrywa, do kościoła chodzi i różaniec prowadzi a w radio katolickim koronkę odmawia. Zakłamana i fałszywa,a ja tego najbardziej nie lubię

Gość ewinkaa
33ona , my kiedyś mieliśmy takich znajomych,że jak do nas przyszli na impreze to przynieśli dokladnie odmierzone troche ginu i polowa butelki litrowego tonicu, tak żeby im równo na dwa drinki starczyło!szok! U nas jak przychodzili to kolacja, deser, full, a u nich paluszki i delicje, nie przyszliśmy sie przecież najadać. Hahaha

Gość 33ona
ewinkaa- no to identycznie,ale jak u kogoś są to jedzą ile wlezie,dodam,że to nie tylko moja opinia, ale wiecie co LUDZIE TO ZAUWAŻYLI, I TEŻ ICH NIE LUBIĄ, A kiedyś była sytuacja,że na całonocną imprezę każdy przyniósł alkohol,a oni PIERSIÓWKĘ na 2 osoby!!!!!!!!!!!!1 oczywiście bez jedzenia przyszli- wszystko na sępa

Gość 33ona
dodam,że mają pieniądze, pracują, nie mają jeszcze dzieci i 2 tyg.temu to ludzie patrzyli na nich z politowaniem jak już ONI się najedli a ON dalej wciska ile wlezie- "Bierz, bierz"- to ja nawet nic nie zjadłam,ani dziewczyny współtowarzyszące, nie mówiąc o chłopakach- którzy chętnie też by zjedli kurczaki- to w pubie było- taka duża patera z jedzonkiem- każdy patrzył na nich jak na SĘPY DOSŁOWNIE tak to wyglądało, ludzie wstydu nie mają

Dzieki Asia za odpowiedz nawet nie wiedzialam o tych kosciach udowych ze moga byc krotsze u chlopcow. Ja pije herbate czarna zielona biala i sporadycznie czerwona, bo czerwona dziala rozwolnieniowo ale jak dlugo sie nie zalatwiam to pije- czytalam ze wolno ja uwielbiam herbaty, z powodu niskiego cisnienia gin pozwolila mi pic kawe- sama jest w ciazy i tez pije. Wspolczuje tesciowych ja tez juz pisalam na temat swojej, najlepiej by bylo jak by tescie w innym miescie mieszkali:-) 33Ona,Ewinka ja tez mam takich znajomych- idziemy np robic jakiegos grila czy cos robimy zakupy razem a potem zapominaja sie dorzucic i tak zawsze dlatego teraz kazdy we wlasnym zakresie nie stac nas bylo cale lato stawiac znajomym tylko dlatego ze udostepniamy miejsce na grila.

Mąż mi przywiózł rosół od mamy i zrobił kanapki z caosnkiem i poszedł robić. Nie pije malin ale zacznę po 36 tyg żeby przyśpieszyć. Boję się o dziecko jak jestem chora,bo rzadko ja czuje ,ale ona też pewnie wie że jestem chora. Mam 37 stopni więc spoko ale jestem po paracetamolu ,tylko te mieście i kości... Tak sobie pomyślałam że jak się karmi dziecko piersią to mlekiem go można chyba zarazić? Ja te nie lubie skąpych ludzi. Nie lubie jestem rozrzutna ani skapa ale sama nie sepie ,i nie lubie jak ktoś to robi