Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anna85

CZERWCOWE MAMY 2014

Polecane posty

Gość asik bez log
hmm ja to nie wiem ruszlaam brzuchem itp jem , caly dzien sprzatalam nie wiem moze sie rozrusza na wieczor jak nie to chyba daje slowo pojade na izbe chociaz ja unikam szpitali ;/

Gość Mama3chlopcow bez log
Asik, sprobuj sie polozyc na lewym boku, mi czasami pomaga. A jak cos to faktycznie jedz na izbe. Ja tez sie zastanawiam, czy nie pojechac, bo mnie martwia te moje nogi.

Gość Maminia22 bez log
Na tym etapie nie ma co ryzykować jak się nie czuje ruchów to nie ma na co czekać jeśli są ale słabe bądź mało to tez lepiej poświęcić ta godzinkę na ip na ktg dla własnego spokoju ;) Kurcze dziewczyny leżę w tym szpitalu już tydzień i dwa dni wszystko było by ok gdyby nie towarzystwo jakie teraz mam .... trafiła mi się laska z tym samym terminem lecz w papierach ja mam na swoją korzyść tydzień do przodu a ta zaczęła z położna się klucic a do mnie tez ma ale .... nie z mojej winy lekarz i położne tal wyliczyli i tak jest ...

Gość asik bez log
Juz sie zaczela ruszac po kapieli :)

Maminia, to faktycznie pech. Nie ma nic gorszego niz beznadziejne towarzystwo w takiej stresujacej sytuacji. Ja mialam taka zolze po urodzeniu mlodszego syna, strasznie sie awanturowala jak plakal w nocy, nawet po polozne dzwonila ze skarga, ze spac przez to nie moze. Szybko ja usadzily w miejscu :) A rano mialam ubaw, bo Alek mi zasnal, za to jej maluch dal taki koncert, ze hoho.

No widzisz, Asik, po prostu się chciała popluskać :)

Gość wiolaikuba
Mamuśki AAAJ z jakiego miasta jesteś ze macie tak fajnie ? Po południu urodziłaś a wieczorkiem w domku? Gdzie tak szybko puszczają? Bo u nas w Szczecinie dwie doby trzymają ale ci zazdroszcze:)pozdrawiam mamuski

Gość asik bez log
Skarzyc ze dziecko placze ludzie jakim trzeba btc czlowuekiem , ale znsm sytuacje gdzie mala miala kolki i strasznie plakala noce dnie a sasiedzi wzywalu ciagle policje i dzielnicowy byl nawet :/

Gość asik bez log
Mamo3 ja tez napuchlam znowu :/ ale u nas upal dzis ... a z tego co kojarze to nasza AAAJ chyba we Francji mieszka ?

Sa ludzie i ludzie, nic się na to nie poradzi. Najśmieszniejsze było to, ze jak już zasnęła to tak zaczęła chrapac, ze zagluszala Alka :)

AAAJ mieszka w Norwegii, pewnie wychodzi na zadanie.

Gość gość 85
Jestem ze slaska. Rodziłam w Katowicach na Łubinowej. Nie masowałam wczesniej krocza. Myslę, że to zasługa krzesełka porodowego gdzie mały powoli schodził w dół a nie pod wpływem parcia. A może nie był duży , wazył 3300 :) Gratuluje nowym mamuśką i trzymam kciuki za przyszłe

Gość asik bez log
Gosc85 a jak dlugp siedzialas na krzeselku a jak dlugo parlas , a czulas bol jak maly schodzi ? Bo podobno mimo zzo to czuc to

Gość oczekujaca1234
a ja padam dzisiaj,zrobilam dwa ciasta bo maly lubi jak cos szumi spal4godz a teraz zjadl juz160ml i dalej glodny:/wykapany moglby spac isc a on nie.a ja musze sie wykapac jeszcze a juz sily brak.

Gość kruszynka33
No ja już po wypadzie nad morze :-) asik wrzuciłam filmik na poczte byliśmy z moją siostrzenicą Oleńką,taka pocieszna jest! objadłam się zjadłam gofra i pucharaka lodowego,pychaaaa AAJ,Kasia wielkie gratulacje dla was! jesteście mega dzielne!!! muj też leniwy,w ciągu dnia mało się rusza ale nadrabia wieczorami i daje mi wtedy nieżle popalić ;-)

Gość asik bez log
Kruszynka a skad dokladnie jestes ? Kocham morze i ten zapach ale patrze ze dzis pogoda to tak raczej srednia chyba u was. Ta mala jest przeslodka naprawde : D

Gość nomadic
AAJ gratulacje! U nas po porodzie kilka godzin trzeba leżeć jest zakaz podnoszenia się w razie krwotoku a ty tak szybciutko do domciu:) Oczekująca no faktycznie nie pomyślałam żeby ciasta robić bo testowałam sama tylko odkurzacz i suszarkę, a tutaj można zrobić przyjemne z pożytecznym:) I tylko gości zapraszać:) Asik mój też spokojniejszy dzisiaj, tak myślę, że wczoraj się nafikał to dzisiaj musi odespać szaleństwa:) Ciekawe czy coś się zacznie u nas dziać w tym tygodniu? maminia a co lekarze mówią? ile jeszcze będą podawać te oxy? nie wspominają nic o cesarce? Trzymaj się, musisz być dzielna:)

Gość gość
Oczkująca przekarmiasz swoje dziecko!!! Ono ma malutki brzuszek je za dużo i ulewa! Moja prawie 5 miesięczna córka zjada 140-150 ml jednorazowo....

Gość gość
Kruszynka kup sobie słownik!

Gość 33ona
hej nie mogłam długo się wbić na kafe:( dziewczyny- gratulacje porodów:) -dziś byłam na zakupach i u rodziców i teściów, -teraz się tez objadłam: Prince Polo, nektarynka malutka, kanapka, ogórek małosolny z rzodkiewkami, lody:) ale dzisiaj cały dzień mnie tak czyściło,że dopiero teraz nadrobiłam:)

Gość 33ona
dostałam wałówkę od rodziców, dali mi mnóstwo swoich warzyw, wędlinki robione, teraz mam ochotę właśnie na warzywa i owoce. 2 kalafiory kupowane mi wcisnęła mama, to już odgotowałam na jutro,żeby zrobić na patelnię. -Dziewczyny,które jeszcze mogą- zajadajcie warzywka, bo pózniej to może być różnie w połogu przy karmieniu -dziś u mnie na obiad były kartofle, sałatka z ogórka i pół piersi z kurczaka wraz z mrożonką- wykończyłam brokuł z kalafiorem

Gość kruszynka33
Asik,zachodniopomorskieTrzebiatów, nad morze mamy w sumie 10km do Mrzeżyna,i 18 do Niechorza,Rewala, było cieplutko chwilami się chmurzyło, no mała kochana jest,jestem bardzo za nią szkoda że za miesiąc wyjeżdzają na stałe do Londynu będe bardzo tęsknić,no ale cóż takie życie... gość, słownik mam w domu dla twojej informacji ;-)przyjżyj się lepiej swoim wpisom,może chcesz udzielic mi korepetycji?!

Gość kruszynka33
Asik,zachodniopomorskieTrzebiatów, nad morze mamy w sumie 10km do Mrzeżyna,i 18 do Niechorza,Rewala, było cieplutko chwilami się chmurzyło, no mała kochana jest,jestem bardzo za nią szkoda że za miesiąc wyjeżdzają na stałe do Londynu będe bardzo tęsknić,no ale cóż takie życie... gość, słownik mam w domu dla twojej informacji ;-)przyjżyj się lepiej swoim wpisom,może chcesz udzielic mi korepetycji?!

Ale tu cisza. Maminia, Esmi, Agata, Sisilka - dalej nic? U mnie tez spokój. Wczoraj wieczorem znowu miałam lekkie skurcze, ale przeszło. Potem ponownie około 3 nad ranem, ale tez rozeszło sie po kościach. Powiedziałam małemu, ze ja tez sie tak będę z nim drażnić, jak sie już urodzi - pokaże cyca i schowam, znowu pokaże i znowu schowam, a co :)

Gość 33ona
hej mamo3echchł. - pewnie dziewczyny wkurzone kafe, bo wpisów nie dodaje;) -ja wczoraj kupiłam tetrowe pieluchy, termometr wannowy i grzebyk do włosów:)

Gość 33ona
brakuje mi: spirytusu salicylowego,termometru dla niemowlaka i...hmm pewnie jeszcze wielu rzeczy:)

O rany, dobrze ze mi przypomnialas, bo ja wlasnie nie mam ani szczotki do wlosow, ani nozyczek do paznokci dla malego. Zamowilam przez internet i czekalam jak glupia, az w koncu przyslali mail, ze z przyczyn od nich niezaleznych musza odwolac zamowienie i zwrocili mi kase. Kompletnie mi to wylecialo z glowy.

Gość oczekujaca1234
hej dziewczyny my od4na nogach juz bo igorek niechce spac.gosciu dziecko spalo4godz wiec zglodnialo a lekarka kazala mu dawac 8razy po80ml na dobe.33ona kup sobie octonsept do pepka psikasz i patyczkiem czyscisz.my juz pepuszek zagojony mamy.mnie wczoraj wiatrem zawialo i juz piers boli i goraca.

Gość Agata89R bez loginu
hej, ja sie nie odzywałam bo kafe mi nie działa:/ Brzuchatka mam nadzieje, ze sie już lepiej czujesz, i malutka Ci wszystko wynagrodzi, no niestety jedna z nas lepiej przejdzie poród, druga gorzej.Ja miałam wczoraj cały dzien skurcze, ale były mało bolesne o przeszły, martwie sie tylko ******** są g***towne, cały czas wręcz, na wieczór mocno sie nasilają, mówiłam to lekarzowi, nie widzi nic niepokojącego. Jutro rano stawiam sie do szpitala, we wtorek pewnie lewatywka i kroplówka, takze zobaczymy czy na mnie to zadziała.

Gość oczekujaca1234
wogole tesciowa mowila ze maly szybko glowe podnosi do gory i chce wstawac niewiem czy to dobrze bo on juz tak od tyg robi.dzis zawozimy go do moim rodzicow i jedziemy na zakupy.mojego mleka nie starcza wiec dpokarmiam go.ja marze aby przespac dzien i noc,nawet jesc niemusze aby spac.