Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kto jest za aborcją w Polsce

Polecane posty

Gość gość

Chcę poznać Wasze opinie.

Gość gość
ja jestem...może wtedy byłoby mniej Waśniewskich

Gość gość
dokładnie!

Gość gość
jestem nie za aborcją, ale jestem za prawem do aborcji!!! nigdy nic nie wiadomo.

Gość gość
kobieta powinna mieć wybór czy rodzić czy usunąć ciążę

Gość gość
Poprzez środki propagandowe, a w szczególności przez prasę, radio. kino. ulotki, krótkie broszury, odczyty uświadamiające itp. należy stale wpajać w ludność myśl jak szkodliwą rzeczą jest posiadanie wielu dzieci. i to juz Niemcy robili

Gość gość
Ja jestem za Gdy kobieta się zabezpiecza a to zabezpieczenie zawiedzie to co ma zrobić ? Urodzić wbrew sobie a potem zabić jak Kaśka? Ja kupiłabym tabletki a jak nie to kierunek Niemcy, szkoda że Polska to taki dziwny kraj

Gość gość
haha w katolandzie jak kobieta nie chce urodzić to najlpiej żeby się powiesila albo rzuciła pod pociąg, bo mniejszy grzech

Gość gość
ale głupoty pieprzysz samobójstwo to tez morderstwo tak samo jak aborcja widzac ze nie zna religi i jestem ignorantem

Gość gość
jak ktos napisał wcześniej. nie jestem za aborcją ale jestem za prawem do niej dla kobiet.

Gość gość
samobójstwo to nie morderstwo w świetle prawa, polska nie jest państwem religijnym panuje wolność sumienia, precz z narzucaniem katolickiego poglądu na świat

Gość gość
prawo powinno na nią zezwalać do 8 tygodnia ciąży tak jak było to wcześniej. A kościół niech się o grzechy nie martwi, bo gdyby wszyscy bezgrzeszni byli, to straciliby klientelę

Gość gość
tym bardziej, że w czasach kiedy aborcja była dozwolona na "żądanie" jakoś wcale niżu demograficznego nie było. Wręcz odwrotnie

Gość gość
ale chora dusza juz pozostaje na zawsze jak dokonasz tego czynu......strasznego czynu......kiedy juz ci cos nie wychodzi myslisz,ze to kara za grzech,ktory zrobilas....mecze sie tak od 27 lat i nie zycze tego nikomu.......Pozniej moja corka urodzila sie chora....dpzyla 15 lat i to tez przypisuje mojemu grzechowi,bede smazyc sie w piekle i nigdy nie odpokutuje swojej winy >>>>NIGDY :(

Gość gość
mniejszą traumą byłoby dla ciebie donoszenie ciąży i oddanie obcym ludziom do adopcji? I nigdy nie wiedziałabyś co się dzieje z twoim dzieckiem, które żywiło się tobą przez 9 miesięcy, zabrało ci urodę, zęby, włosy i ciało? Bo zakładam, ze stałoby się to wtedy, kiedy urodziłaś to dziecko nie mając rodziny albo środków na utrzymanie i wychowanie, ani dachu nad głową, bo starzy wyrzucili cie z domu, a pracy nie masz?

Gość gość
Ja bym usunęła bez żadnych skrupułów

Gość xiądzMatorucha
ale chora dusza juz pozostaje na zawsze jak dokonasz tego czynu......strasznego czynu......kiedy juz ci cos nie wychodzi myslisz,ze to kara za grzech,ktory zrobilas....mecze sie tak od 27 lat i nie zycze tego nikomu.......Pozniej moja corka urodzila sie chora....dpzyla 15 lat i to tez przypisuje mojemu t t to idź matolico do lekarza psychiatry, albo cmoknij ryżyka w jaja

Gość gość nr 4252
ja chciałabym mieć prawo do usunięcia ciąży w MOIM kraju, w razie gdyby antykoncepcja mnie zawiodła. Bo skoro nie chce mieć dzieci, teraz czy w ogóle, to nie chce. A rodzić, tracić urodę, czesto zdrowie, tylko po to by przez kolejne kilkadziesiat lat zastanawiać sie, gdzie jest teraz moje dziecko i jak sobie daje rade (bo oddałabym, bo nie mialabym kasy by je wychowywac) to w ogole koszmar jakiś. Usuwając nie ściaga sie nowego zycia na świat, nie skazuje sie go na (prawdopodobną) wegetacje. A gdybym urodziła i oddała? Skad ja wiem, jaka ono by miało przyszłość? Może tak samo niepewną jak ja.. Albo jeszcze gorszą, bo nie miałoby nawet gdzie sie podziać po wyjsciu z domu dziecka... Może skonczyloby na ulicy! Może byłoby gwałcone w tym przytułku?! (a co? mało to takich przypadków?). Nie chce tego. Wolałabym usunąć ciąże... Mam nadzieje, że nigdy nie wpadne i nie bede musiala kombinować z tabletkami czy wyjazdem za granicę...

Gość gość
prawda jest taka,ze jak ktos chce usunac,to jedzie do czech,niemiec albo szuka w polsce lekarza za kase.czarny rynek kwitnie,wiec czemu by nie ulatwic sprawy?w holandii glownie dlatego podjeto taka decyzje.zreszta najpierw odbywa sie rozmowa z psychologiem,chyba nawet 2 razy,zeby miec pewnosc.

Gość gość
Kobieta powinna mieć wybór??? Do czego??? Co za gówniarskie myślenie!!! Skoro KOBIETA jest na tyle dorosła aby uprawiać sex to niech jest też na tyle dorosła aby ponosić tego ewentualne konsekwencje!!! Czy jeśli jestesmy kierowca i spowodujemy wypadek to też powinniśmy mieć wybór czy przyjmujemy winę czy nie??? Jeśli jest tak niedorosła ze nie bedzie potrafiła ponieść konsekwencji niech nie uprawia seksu. A koniec problemu z wasniewskimi powinien byc taki ze za takie czyny dożywocie albo kara śmierci a nie śmieszne 25 lat.... Za znęcanie się i zabicie dziecka śmierć!!!

Gość xiądzMatorucha
a ciebie gościu jak Azję Tuchajbejowicza na pal

Gość gość
Popieram aborcje- kobieta to nie inkubator-jej brzuch, jej decyzja..... Zresztą żyjemy w p******ych czasach, pracy i perspektyw na dalsze życie nie ma, to po co miec dzieci?

Gość gość
nie sądziłam że żyje aż tyle "kobiet" a raczej gówniar które nie potrafią ponosić konsekwencji w życiu...

Piszecie o kobietach jakby same się zapładniały... Mężczyzna też powinien ponosić surowe konsekwencje. Gościu, który żałujesz. Idź do spowiedzi. Szczerze żałujesz i Jezus Cię nie potępia, ale ty sama musisz sobie wybaczyć.

Gość gość
śmieszą mnie takie teksty: Jeśli kobieta jest gotowa by uprawiać seks to powinna ponieść tego konsekwencje. To co ? Antykoncepcja czasami zawodzi. A na marginesie to to, że nie chcę mieć w ogóle dzieci to znaczy, że nie mogę tego robić?

Gość gość
"ja jestem...może wtedy byłoby mniej Waśniewskich" Durne pustaki odmóżdżone, niczym się od tej k***y nie różnicie, myślicie że zabicie dziecka w macicy, rozerwanie na części, jest dla niego lepsze od uduszenia? 😠