Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kto jest za aborcją w Polsce

Polecane posty

Gość gość
ta Waśniewska córkę złożyła w ofierze likanom

Gość gość
Zwyrodnialcy od projektu legalizacji powinni dodać do niego zapis o jawności takich informacji o każdej aborcji, żeby facet wiążący się z babą miał świadomość że się wcześniej skrobała i może to zrobić ponownie jak tylko zechce i on będzie miał gówno do gadania 😠 Pracodawca też powinien mieć wybór czy chce zatrudnić szmatę mordującą dzieci czy nie ;-)

Gość gość
a dlaczego ja nie chcąc dzieci nie mogę się wysterylizować???!!! NIE DAJECIE MI ŻADNEGO WYBORU!!!

Gość gość
Pracodawcy nie powinno obchodzić życie prywatne pracowników to jest raz. A dwa to jak juź ktoś powiedział, w życiu są sytuacje podbramkowe. Czemu Wy Matki Polki nie litujecie się nad dziećmi w domu dziecka, które czekają aż je ktoś przygarnie? Co??

Gość gość
BO NAJŁATWIEJ WYMAGAĆ OD KOGOŚ!

Gość gość
xiądzMator***a ty tępy ch*ju wyglądasz na rychacza dzieci skoro masz taką specyficzną formę troski o ich dobro w formie zamordowania, sam też musiałeś zaliczyć w dzieciństwie sporo c****w 😠

Gość xiądzMatorucha
bo nie wiedzą france jak wygląda choroba sieroca

Gość gość
To jest bez znaczenia czy chciałabym czy nie co to za argument. Ludzie jest XXI wiek Wasza d..a wasza sprawa ja na to płacić nie chcę i nikt mnie nie zmusi. Jak się szanownym panią kraj nie podoba to mieszkajcie gdzie indziej i tyle. Specjalnie nie używam argumentów kościelnych czy też nie wyzywam od morderczyń ale jestem na nie i tyle. Jeśli już powinna być legalna ale płatna. Tak, żeby kobieta miała jak piszecie możliwość i była pod opieką ale sama za to płaciła lub ojciec dziecka a nie państwo. Ja muszę za głupią plombę płacić a za Wasze niechciane ciążę nie chce. Róbcie sobie co tam chcecie i odczepcie się od ludzi, którzy tego nie popierają.

Gość gość
Ja byłam przeciwna jak byłam młodsza, ale teraz jestem juz przed 30tką, uprawiam seks, nie stac mnie na dziecko, zabezpieczam sie oczywiście, ale poglądy mi się zmieniły i jestem jak najbardziej za aborcją. I jakbym wpadła to niestety ale musiałam usunąć bo mnie po prostu nie stać na dziecko i pewnie nigdy nie będzie, ewentualnie po porodzenie bym oddała gdybym nie zdązyła dokonać aborcji.

Gość gość
wlasnie mnie tez dziwi ze kazdy kazdemu zaglada pod spodnice a tyle potrzebujacych dzieci samotnych chorych i nikt tego nie zauwaza dlaczego zadna z was nie idzie do domu dziecka raz dziennie spolecznie zajac sie tymi maluchami?? no dlaczego? pieprzona obluda 21 wieku !!!! przypomina mi to idiotki ktore chodza i placza bo kon podczas transportu ma zbyt malo miejsca w przyczepie a potem spokojnie zasiada w domu do obiadu ktorego glownym daniem jest kotlet !!! obluda falsz to nas cech*je obecnie fanfaronady na pokaz !

Gość gość
I jakbym wpadła to niestety ale musiałabym* usunąć bo mnie po prostu nie stać na dziecko i pewnie nigdy nie będzie, ewentualnie po porodzie* bym oddała gdybym nie zdążyła dokonać aborcji.

Gość xiądzMatorucha
gość xiądzMator***a ty tępy ch*ju wyglądasz na rychacza dzieci skoro masz taką specyficzną formę troski o ich dobro w formie zamordowania, sam też musiałeś zaliczyć w dzieciństwie sporo c****w h h bełkoczesz matole jakby ci sperma na mózg naciskała, co patafian

Gość gość
Wy się o nie martwicie, skazujecie na śmierć z troski o nie, szkoda że o was się ktoś tak nie zatroszczył ;-) ...ale kto wie, może spotkacie na swojej drodze kogoś podobnego do was, uzna że się męczycie żyjąc będąc może brzydkie i na pewno głupie, to do was wróci :-)

Ja sama nigdy nie usunęłabym ciąży. Jednak myślę, że ta decyzja powinna należeć do kobiety i jej sumienia.

Gość gość
Nie jestem za aborcja ale jestem za prawem do rozporządzania własnym brzuchem przez kobiety.

Gość gość
Sam jesteś matołem, co zabolało debilu? :-)

Gość gość nr 4252
Mówicie że "brzuch kobiety to jej sprawa" to ja mówię "Twoja ciąża Twój problem" myślcie co robicie i z kim. Jest antykoncepcja refundowana nawet, są okna życia, można zostawić w szpitalu uważam, że już państwo wyszło do tych "nieszczęsnych" kobiet. Dobrze tez wiemy, że jak chcą usunąć to mogą w gazetach pełno ogłoszeń "wywoływanie miesiączki", można farmakologicznie przez neta w czym problem? A no tak w pieniążkach i to w pieniążkach najlepiej od innych. xx A ja nie wymagam, żeby aborcja na życzenie była darmowa. Dla mnie dobre by było (na poczatek!) nawet to, żeby kosztował taki zabieg te 200-500 zł (zależnie od miesiaca, czy tabsy, czy 'skrobanka'). Tabletki można sobie zamówić od kogoś nawet za 200 zł z kawalkiem, tylko co z tego, skoro ja nie mam pewnosci w 100 % co zamawiam? Można sie umówić na zabieg w podziemiu aborcyjnym, ale czy wiemy kto go wykonuje? To dobry lekarz, czy konował? Ja bym już wolala jechać do czech, czy niemiec!... Chce aborcji legalnej, w polskim szpitalu, bez narażania mojego życia w takim stopniu jak to sie dzieje teraz gdy kobiety są zmuszone do wykonywania zabiegów na czarno, jesli nie stac ich na wyjazd za granice. Nie wiadomo gdzie, nie wiadomo w jakich warunkach! Chce wiedzieć jakie proszki kupuje, chce mieć do nich łatwy dostep i szybki, by zdążyć je zażyć jak najwczesniej. Wiem, że istnieje strona women on web, ale podobno tabsy stamtad idą tyyle czasu, ze wiele kobiet musi w podbramkowej sytuacji szukac tabletek w innych miejscach, bo po prostu doszlyby zbyt późno te prochy. Wiec kupują nie wiadomo co, od niewiadomo kogo. To jest skandal. To jest działanie na szkode polskich kobiet.

Gość gość
A co ma wspólnego choroba sieroca z aborcją? Są nowe badania czy co? Wszyscy wiedzą również że dom dziecka to nie zabawa, że powinno być więcej adopcji i co? No i co z tego i co to ma do dyskusji czy chcemy czy nie? Co straszycie tym domem dziecka szczerze wolę na to kasę dawać niż na Wasze fanaberie i żeby polepszyć Wam życie bo Wy musicie usunąć. Jak musicie to możecie wyjedźcie albo kombinujcie inaczej. Argument że w innych państwach jest to legalne też jest bzdurą. Co maja inne kraje do naszego budżetu i naszego światopoglądu. Polacy nie gęsi...nie muszą się godzić na wszystko i bardzo dobrze zresztą.

Gość gość
Mówicie że "brzuch kobiety to jej sprawa" to ja mówię "Twoja ciąża Twój problem" myślcie co robicie i z kim. xxDokładnie.I ma kobieta prawo rozwiązać ten swój problem tak jak uważa...:D:D:D

Gość gość
A ja jestem za tym żeby facet miał prawo o tym wiedzieć że "kobieta" którą się interesuje może zabić jego dziecko, powinien też mieć wybór czy chce taką zdzirę czy normalną, decydować o swoim fiucie :-)

Gość gość
Kobieta powinna mieć wybór??? Do czego??? Co za gówniarskie myślenie!!! Skoro KOBIETA jest na tyle dorosła aby uprawiać sex to niech jest też na tyle dorosła aby ponosić tego ewentualne konsekwencje!!! xxxx Wiesz co napiszę ci tak, jestem dorosła, mam 30 lat, z seksem czekałam naprawdę długo bo się bałam ciąży m.in, ale ile można czekać? To chyba normalne że jak ma się faceta czy męża to się z nim sypia. Ale te co nie chcą dzieci się zabezpieczają różnie, np. pigułki, spiralka, kondom, jednak żaden z tych sposobów nie daje 100% pewności i zawsze można wpaść mimo tego że się zabezpieczało. I co wtedy? Jeśli nie stać na dziecko, albo jeśli kobieta nie chce mieć dzieci, bo nie każda chce, widzisz ja mam 30 lat i nie chcę dzieci, nie widzę siebie w tej roli, poza tym mnie nie stać, pracy nie mam, no to co, trzeba usunąć, innej rady nie ma. A chodzić 9 miesięcy z brzuchem żeby potem i tak oddać dziecko w szpitalu to trochę bez sensu. Jak byłam młodsza, miałam te 20 lat też byłam przeciwniczką aborcji, ale z wiekiem dojrzałam i zrozumiałam pewne kwestie, m.in. to że w tym kraju NIGDY mnie na dziecko stać nie będzie. I lepiej wydać np. 600zł na aborcję (dokładnie nie wiem bo jeszcze nie miałam tej "przyjemności") niż 300tys zł, bo tyle podobno kosztuje wychowanie dziecka do 18 roku życia, takie szacunki gdzieś czytałam.

Gość gość
Owszem ale za swoje ok?

Gość gość
A ja jestem za tym żeby facet miał prawo o tym wiedzieć że "kobieta" którą się interesuje może zabić jego dziecko,xxTu jest mowa o aborcji a nie o zabijaniu dzieci.Pomyliłes topiki...

Gość gość
jestem za legalizacją i żeby to było za swoje pieniądze

Gość gość
Kobieta powinna mieć wybór??? Do czego??? Co za gówniarskie myślenie!!! Skoro KOBIETA jest na tyle dorosła aby uprawiać sex to niech jest też na tyle dorosła aby ponosić tego ewentualne konsekwencje!!!xxNo własnie. Masz rację.Powinna mieć możliwość w ramach tych konsekwencji zrobić aborcje a w Polsce się tego zabrania...

Gość gość
Same kręcicie na siebie bat. Wasze brzuchy wy same decydujecie o uśmierceniu dziecka lub nie, bo to wasz problem, no to bądźcie konsekwentne i w razie decyzji czy innego powodu urodzenia nie przypierdalajcie się do facetów i nie ciągajcie ich po sądach o pieniądze za które się później bujacie przez 20 lat. Budżetowi państwa też dajcie spokój bo to wasz brzuch i wasze dziecko :-)

Gość gość
Wasze brzuchy wy same decydujecie o uśmierceniu dziecka lub nie, bo to wasz problemxxJuż ci pisałem.Tu nie ma mowy o uśmiercaniu dzieci a o aborcji.pomyliłeś topiki...

Gość gość
czemu wy matki polki, wielkie przeciwniczki aborcji nie adoptujecie dzieci z dimów dziecka!

Gość gość
Może chcą mieć swoje dzieci a nie cudze?Nie przyszło to do głowy?:O

Gość gość
...i jak ktoś wyżej napisał róbcie to za własne pieniądze a nie żądajcie żebym ja płacił za wasze skrobanki :-)