Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kto jest za aborcją w Polsce

Polecane posty

to dlaczego kościół nie chce chowac płodów? ja wiem ze chowa jak poroni

Gość gość
Swiety Tomasz z Akwinu l Zarodek płci męskiej staje się człowiekiem po 40 dniach, zarodek żeński po 80. Dziewczynki powstają z uszkodzonego nasienia lub też w następstwie wilgotnych wiatrów.

Gość gość
I jednak warto wspomnieć, że ciąża to coś więcej niż noszenie słodkiego dzieciaczka - grozi szeregiem komplikacji ze śmiercią włącznie. Podczas gdy opieka nad dzieckiem, które jest poza naszym ciałem nie niesie takich zagrożeń zdrowotnych - no i możemy przekazać ją komuś innemu.

Poronione dziecko jest w pełni człowiekiem i ma prawo do godnego pochówku - mówi ks. Jacek Konieczny, Dyrektor Duszpasterstwa Rodzin Kurii Krakowskiej

Gość gość
tak czy siak w tym wcieleniu chyba nie będzie pewności kiedy dusza przejmuje komórki jako już swoje

Dzieci wcześnie urodzone lub poronione mają takie samo prawo do pogrzebu, jak każdy z nas. Przepisy Kościoła katolickiego nie tylko na to pozwalają, ale wręcz do tego zachęcają” – mówi w rozmowie z KAI kanonista ks. Aleksander Sobczak, wiceoficjał Trybunału Metropolitalnego w Gnieźnie. 15 października obchodzony jest Dzień Dziecka Utraconego.

Gość gość
Aborcja tak jak narkotyki. Niby nielegalne a każdy wie że mozna załatwić bez problemu - śmieszny kraj

Gość gość
gdzieś czytałam religijne treści nie o d***e marynie że dusza wnika z pierwszym oddechem a wcześniej to ciało matki ,jej dwa serca jej dwa mózgi ciekawe choć nie pasuje do opinii powszechnej ,ale nie do sprawdzenia:-)

Gość gość
Zygoty do 3 miesiąca ciąży? Ludzie weźcie nie piszcie takich głupot. Jak już zygota: (zapłodniona komórka) - zarodek 2-8 komórek. Ja miałam usg w 7tc i już tętno było. Obecnie jestem w 12tc i są widoczne rączki, palce, są narządy wewnętrzne np nerki. Co Wy myślicie, że kobieta do 3 miesiąca nosi komórkę? Na biologii się spało? Co do pogrzebów. Chowa się szczątki doczesne czyli ciało nie duszę. We wczesnej ciąży poronienia to zwyczajnie krwotoki. Ale żaden ksiądz nie odmówi modlitwy za duszę tego dziecka czyli człowieka.

to juz naziści głosili w polsce Poprzez środki propagandowe, a w szczególności przez prasę, radio. kino. ulotki, krótkie broszury, odczyty uświadamiające itp. należy stale wpajać w ludność myśl jak szkodliwą rzeczą jest posiadanie wielu dzieci. Powinno się wskazywać koszty, jakie dzieci powodują, na to co można by zdobyć dla siebie za te wydatki. Można wskazywać na wielkie niebezpieczeństwa dla zdrowia, które mogą grozić kobiecie przy porodzie itp. Obok tej propagandy powinna być prowadzona na wielką skalę propaganda środków zapobiegawczych. Należy również propagować dobrowolną sterylizację. Nie powinno się zwalczać śmiertelności niemowląt. Nie może mieć miejsca również uświadamianie matek w zakresie pielęgnacji nie­mowląt i chorób dziecięcych.

Gość gość
Pismo Swięte móowi, że że życie jest we krwi i tworzy się z krwią a krew tworzy się w 7 tygiodniu a nie w chwili poczęcie i tyle w temacie, co z Pismem Swiętym chcecie dyskutować

Zeszyty Oświęcimskie, wyd. cyt. s 49-50), w którym dr Wetzel (Kierownik Centrali Doradczej Urzędu dla Spraw Rasowo-Politycznych) referuje dlaczego, tak ważne dla hitlerowców jest ograniczanie rozrodczości i zabijanie polskich dzieci. Przedstawia też w swych zbrodniczych założeniach jak ma to wyglądać od strony technicznej. Metody te dotyczą już szerzej traktowania Polaków i Rosjan w ramach Generalnego Planu Wschodniego.http://filmyprawdy.wordpress.com/2012/08/13/nazistowskie-metody-depopulacji-polski-wciaz-realizowane/

Gość gość
Pismo święta i brzuchaty ksiądz pedofil mogą sobie głosić co chcą. nie jestem wierząca i mam w nosie prawa boskie :)

Gość gość
Zygoty do 3 miesiąca ciąży? Ludzie weźcie nie piszcie takich głupot. Jak już zygota: (zapłodniona komórka) - zarodek 2-8 komórek. Ja miałam usg w 7tc i już tętno było. Obecnie jestem w 12tc i są widoczne rączki, palce, są narządy wewnętrzne np nerki. Co Wy myślicie, że kobieta do 3 miesiąca nosi komórkę? Na biologii się spało? Co do pogrzebów. Chowa się szczątki doczesne czyli ciało nie duszę. We wczesnej ciąży poronienia to zwyczajnie krwotoki. Ale żaden ksiądz nie odmówi modlitwy za duszę tego dziecka czyli człowieka.

Gość gość
gdy dusza się rozmyśli to zwiewa i macie poronienie

Nie wystarczy czytać Pismo Św., ale trzeba przede wszystkim zrozumieć jego interpretację. Może w takim razie papież się nie zna i tak sobie ustalił, żeby ludziom na złość zrobić? Wychodzi na to, że wszyscy chrześcijanie też nie umieją interpretować Biblii, ale Tobie to się udało. Gratuluję.

Gość gość
Nie kopiujcie tekstów kopiuj-wklej o tym jak to kościół zachęca do pochowania płodów bo to co oni pisząa to co jest naprawdę to duuuuuuuuuża różnica zaden ksisdz ci plodu nie pochowa

Gość gość
Tak i najwięcej wiedzą o duszy Ci, którzy zygoty od zarodka nie rozróżniają :)

Gość gość
Dlatego, że zygota nie jest w stanie żyć poza brzuchem matki oraz nie jest w stanie żyć tam bez zagrażania jej zdrowiu - mamy konflikt iście tragiczny. Zabicie kobiety przez np. zranienie jej narządów płciowych do wykrwawienia jest też zabójstwem - narażenie jej na to bez jej zgody też nie jest całkiem w porządku. Ktoś tu musi ucierpieć i wyznając zasadę, że życie zygoty jest tak samo ważne jak matki, możemy przyjąć za sprawiedliwe tylko jedno rozwiązanie: zabicie na raz obojga.

Gość gość
Księżą sa przeciwko aborcji bo chcą miec kogo sadzać na kolanka :D Spieszmy się kochać dzieci, tak szybko dorastają :p

Gość gość
tutaj jest kilku gości nie jeden:-)

Pamiętam wypowiedź pewnego ginekologa, który wykonał kilkaset aborcji. Ostatnia w jego karierze była tak dramatyczna, że postanowił, że więcej tego nie zrobi. Opowiadał, że powoli rozrywał dziecko. Najpierw wyrwał nóżkę, później rączkę, za chwilę serce, które jeszcze biło. To wg Was nie było zabójstwo?

Gość gość
oj straszne ,takie nieludzkie bez względu na to czy już z duszą czy bez

Gość gość
jestem fanką Realu Madryt To kiedy on te aborcje robil rączki nóżki wyrywał masakra coś ściemniasz

Gość gość
fanka - myśle że tu nie ma osób o nieokreslonym poglądzie. Przeciwniczki będa przeciwko a zwolenniczek nie zniechęcisz żadnymi opisami i filmikami. Znałam kilka dziewczyn, które poddały sie zabiegowi (niestety musiały sie wykoszować na wyjazd do cywilizacji) i żadna nie kierowała sie biblią, propagandą nazistowską a jedynie trzeźwą oceną realiów w jakich zyje i kondycją materialnej

Gość gość
Teraz się do duszy przyczepiliście. Biologii się lepiej nauczcie :) Nikt nie wie od kiedy ta dusza nam towarzyszy ale aborcja to przerwanie życia czy chcecie czy nie. Nie wycierajcie księdzem i pismem św gęby. Wasze argumenty są tak słabe że aż śmieszne. A zygota do 3 miecha wygrywa :):):) Gdzie Wy do szkoły chodziliście ludzie?

fragment wywiadu z prof. Denisem L. Meadows'em doradcą najwyższych władz USA itp. Wywiad ukazał się w polskiej "Kulturze" (nie mylić z paryską w dużej mierze antynarodową, anty polską "Kulturą"). Wywiad przeprowadził redaktor Andrzej Bonarski. Ukazał się on 12 stycznia 1975 roku.jeżeli chodzi o Polskę, to sądzę, że macie zbyt duży przyrost ludności. 15 milionów ludności gwarantowałoby równowagę. A. B.: Jak wyobraża sobie Pan drastyczne zahamowanie rozrodczości?A. B.: Czy nie wydaje się Panu, że każda rodzina może chcieć kiedyś mieć dzieci i ma do tego prawo? D. L. M.: Absurd. A. B.: Nie sądzę, by dało się tak całkowicie lekceważyć tradycję i biologię. D. L. M.: Łatwo ją zmienić. A. B.: A więc odmawia Pan ludziom prawa wolności posiadania potomstwa. D. L. M.: Sądzę, że społeczeństwo – zwłaszcza wasze – winno rządzić się logiką. Społeczeństwo winno mieć wpływ na siebie samo. Choćby przez podatki, poprzez utrudnianie nadmiernego wzrostu ludności środkami administracyjnymi. Można stworzyć całą politykę sterującą rozrodczością.

Gość gość
To obrońcy sobie wycieraja gębę pismem i biologią. Dziewczyny, które chcą dokonać zabiegu idą i to robią mając wasze argumenty i ten cały bełkot w d***e

Nie pamiętam dokładnie w którym momencie ciąży wykonywał aborcję, bo to było dość dawno. Myślę, że zwolenników aborcji nie da się przekonać do uznania jej za zabójstwo, podobnie jak przeciwników do jej poparcia. Myślę jednak, że przed współżyciem można kierować się trzeźwą oceną realiów i kondycją materialną.