Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość with us until you are dead

zła kobieta pomóżcie ludzie

Polecane posty

Gość Irene Adler
Podusię Helenko ? ;)

Jeśli jeszcze Ty, Ireno, zaczniesz się licytować z pozostałymi, kto z was jest bardziej zły i groźny, to chyba umrę tu z nudów :-/.

Gość helen zasss
Ira, podusię, łóżeczko, kołderkę i mizianie po pleckach ;) Mrrrau, oczywiście, że jesteś twardzielem. Przy mnie szczególnie w jednym miejscu :classic_cool:

Gość Irene Adler
Henryku ja się bawię tak jak mi gracie. Czy to ja napisałam, że wszystko cokolwiek w tym temacie to tylko niepoważnie ? ;) I niestety jestem po tej dobrej stronie mocy, czyli nudy, aż boli :( :D

Gość helen zasss
Ok, czas się przyznać. Próbowałam to ukryć, ale nie da się :( Otóż ja tylko tutaj udaję taką pewną siebie i mądrą. Tak naprawdę jestem stara, gruba, brzydka, nieznośna i nikt ze mną nie wytrzymuje. Nie mam nawet kota 😭

Gość Irene Adler
Helenko mizianie, to mi też się marzy :) Proszę mi tu defetyzmu nie siać bo sobie pójdę :D

Jakie niestety? Wszystkie "nudziary", które znam, są fantastycznymi babkami :-) Nigdy się nie nudziłem w ich towarzystwie :-).

Gość Irene Adler
Nie mam Facebooka ale - lubię to ;) Znaczy Kapelę ze wsi Wa-wa a nie Twoje jęki o Pani :) Co Ci Helenko ?

Gość helen zasss
Ireno, nie byłoby to wszystko takie straszne, gdyby nie fakt, że ja niestety jestem ZŁA 😭

Biedactwo! L.Satff. O szyby deszcz dzwoni, deszcz dzwoni jesienny I pluszcze jednaki, miarowy, niezmienny, Dżdżu krople padają i tłuką w me okno... Jęk szklany... płacz szklany... a szyby w mgle mokną I światła szarego blask sączy się senny... O szyby deszcz dzwoni, deszcz dzwoni jesienny... XXX Wieczornych snów mary powiewne, dziewicze Na próżno czekały na słońca oblicze... W dal poszły przez chmurną pustynię piaszczystą, W dal ciemną, bezkresną, w dal szarą i mglistą... Odziane w łachmany szat czarnej żałoby Szukają ustronia na ciche swe groby, A smutek cień kładzie na licu ich miodem... Powolnym i długim wśród dżdżu korowodem W dal idą na smutek i życie tułacze, A z oczu im lecą łzy... Rozpacz tak płacze... XXX To w szyby deszcz dzwoni, deszcz dzwoni jesienny I pluszcze jednaki, miarowy, niezmienny, Dżdżu krople padają i tłuką w me okno... Jęk szklany... płacz szklany... a szyby w mgle mokną I światła szarego blask sączy się senny... O szyby deszcz dzwoni, deszcz dzwoni jesienny... XXX Ktoś dziś mnie opuścił w ten chmurny dzień słotny... Kto? Nie wiem... Ktoś odszedł i jestem samotny... Ktoś umarł... Kto? Próżno w pamięci swej grzebię... Ktoś drogi... wszak byłem na jakimś pogrzebie... Tak... Szczęście przyjść chciało, lecz mroków się zlękło. Ktoś chciał mnie ukochać, lecz serce mu pękło, Gdy poznał, że we mnie skrę roztlić chce próżno... Zmarł nędzarz, nim ludzie go wsparli jałmużną... Gdzieś pożar spopielił zagrodę wieśniaczą... Spaliły się dzieci... Jak ludzie w krąg płaczą... XXX To w szyby deszcz dzwoni, deszcz dzwoni jesienny I pluszcze jednaki, miarowy, niezmienny, Dżdżu krople padają i tłuką w me okno... Jęk szklany... płacz szklany... a szyby w mgle mokną I światła szarego blask sączy się senny... O szyby deszcz dzwoni, deszcz dzwoni jesienny... XXX Przez ogród mój szatan szedł smutny śmiertelnie I zmienił go w straszną, okropną pustelnię... Z ponurym, na piersi zwieszonym szedł czołem I kwiaty kwitnące przysypał popiołem, Trawniki zarzucił bryłami kamienia I posiał szał trwogi i śmierć przerażenia... Aż, strwożon swym dziełem, brzemieniem ołowiu Położył się na tym kamiennym pustkowiu, By w piersi łkające przytłumić rozpacze, I smutków potwornych płomienne łzy płacze... XXX To w szyby deszcz dzwoni, deszcz dzwoni jesienny I pluszcze jednaki, miarowy, niezmienny, Dżdżu krople padają i tłuką w me okno... Jęk szklany... płacz szklany... a szyby w mgle mokną I światła szarego blask sączy się senny... O szyby deszcz dzwoni, deszcz dzwoni jesienny...

Za karę muszę napisać 100 razy: L. Staff, L. Staff, L. Staff...

Gość Irene Adler
Henryku Staff? A miało być tylko niepoważnie :)

Gość Irene Adler
100 razy ? Odpuść sobie. Kto ma być dla nas dobry jeśli nie my sami ? ;)

Nie znalazłem niczego lepszego jako komentarz do "złości" Heleny. A wierszyk lubię, tylko mi tych dzieci spalonych żal :o

Gość helen zasss
Mam lepszy, Heniu. "Dzik jest dziki Dzik jest zły. Dzik ma bardzo ostre kły. Kto spotyka w lesie dzika Ten na drzewo zaraz zmyka. Dzik jest bardzo zły" :classic_cool:

Gość helen zasss
Bardzo dziękuję za Twoje chęci, Henryczku. Jednakowoż przyznałam się już, że mądrą tylko udaję. Na nic Twoje próby. I tak nic z tego, z pewnością pięknego i zawierającego wzniosłe przesłanie, wiersza nie zrozumiem 😭

Jakie próby masz na myśli, Heleno?

Gość helen zasss
Ira, Ty z kolei jesteś za dobra :) Henryczku, więc nie próbowałeś? :O Chyba powinnam już pójść, zakopać się w stercie jesiennych liści i zasnąć 😭 Albo wygrzebię sobie jamę w ziemi. Głęboką. Może się dokopię do piekła. I będę nareszcie w domu :classic_cool:

Gość Irene Adler
Ja za dobra ? Widzisz Heleno każdy ma swoje piekło. Jak się już dokopiesz, to ja rezerwuję miejscówkę z Twojej prawej :)

Gość helen zasss
Ciebie, Mała, to ja wezmę na kolana :classic_cool:

"Pan kotek był chory i leżał w łóżeczku, I przyszedł kot doktór: Jak się masz koteczku!" Mam się beznadziejnie, męczy mnie migrena. Niechże mnie uleczy niedobra Helena!!!

Gość mroczne mrrrau
ale sie poetycko zrobiło :)

Gość Irene Adler
Prawda ? Siedzę sobie na kolankach Helenki, macham nóżkami a oni deklamują :) Jeszcze jakby mi ktoś kakao zrobił, to bym była w siódmym niebie ;)

Gość helen zasss
Jakoś gorąco :O Czyżbyśmy faktycznie do piekła trafiły? A może to po prostu menopauza? Ale to chyba za wcześnie jednak, nie? :O

Gość Irene Adler
Heleno miarkuj słowa. Jeszcze się wyda, że do młodości nam nie idzie :D A menopauza przed trzydziestką jest absolutnie wykluczona :D

Gość helen zasss
:D:D:D

No i skończyła się poezja, a rozpoczęła proza...