Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

MasterChef vs TopChef

Polecane posty

Gość gość

Obejrzalam wczoraj i mam wrazenie ze ci z master chefa mimo iż amatorzy byli lepsi i gotowali ciekawiej a powinno się chyba oczekiwać tego wlasnie od zawodowców.. jakie sa wasze wrazenia?

Gość gość
Oczy mnie bolą od patrzenia na Gessler i nie mam sil słuchać sztucznego Morona. Wole TopChef, jednak wolałabym, aby usunięto Makumbę. W jury chciałabym zobaczyć prawdziwa gospodynię, typu jakąś Wiesię czy Stasię z kaliskiego, co to nad garam stoi od ponad 50 lat, nie zna się może na 'wyrafinowanej' kuchni, ale smak ma.

Gość ZNAM TEMAT
tez wolę Top chef, tylko ta Wachowicz tam nie pasuje, co ona ma za pojecie o gotowaniu, rownie dobrze ja moglabym tam oceniac a na Gessler tez juz patrzec nie mogę

Gość gość
rozumiem ale akurat nie chodzi mi o jurorow, bardziej o uczestnikow, ogladalam wczoraj top chefa i wydaje mi się ze jago zawodowcy wypadli gorzej niż ci wszyscy amatorzy z zamilowania z mch

Gość ZNAM TEMAT
ja calosci nie ogladalam bo przegapilam, tak wiec tego nie skomentuję:)

Gość masterkafe
master chef jest o niebo lepszym programem. I nie chodzi tu o poziom kucharzy lecz o atmosferę która w top chef jest drętwa,Sztuczna, na siłę pompowana. Próbuje się przenieść zagraniczne realia i klimat na nasz polski grunt ale tak się nie da. Jury w top chef jest bez charyzmy. czarnoskóry józek który zawsze był radosnym luzakiem teraz gra ważniaka,sztywniaka, przez co jest nienaturalny

Gość gość
Ja przełączyłam podczas reklamy na Nibelungów i nie wiem co było na końcu. Odpadła ta gruba prostaczka od pierogów, czy ktoś inny? Zgadzam się z 16.07, Makumba go home, a na jego miejsce prawdziwa gospodyni co to się tyle nagotowała, że hoho, żadna restauratorka. Makłowicz tez byłby dobry zamiast tego śmiesznego rozczochranego, nawet nie wiem jak się nazywa.

Gość gość
tak, ta gruba odpadla

Gość gość
dzięki z odp.

Gość fertypolpo
Nie obrażałbym tamtej kucharki i nie nazywał prostaczka. Ot osoby rekrutujące zrobiły jej krzywdę dopuszczając ją do programu. Może nie gotuje źle, ale jej kuchnia jest z innej epoki, sama była niezbyt przedsiębiorcza i pomagała konkurencji, co było głupotą, ale najpierw niech ci wielcy krytykanci nagotują się tyle co ona, a potem niech krytykują

Gość gość
ta gruba od pierogow tez jakas..no niby zawopdowcy a jednak ci amatorzy mieli więcej werwy, fantazji i smaku,

Gość gość
wiecie ogladalam masterchef juniorzy*(australijskie) i uważam ze te dzieciaki byli dużo lepsi niż nasi zawodowcy z topchefa

Gość gość
najpierwdopuścili ją do programu a potem nudzą że gotuje tradycyjnie,,, A co do tego ze ktośby wolał babcię wiesię któa gotuje 50 lat - takich jest tysiące u nas....

Gość gość
ja wogole nie wiem kim sa ci jurorzy z topchefa nigdy o nich nie slyszalam, najgorzej jak robia ze zwykłych ludzi wielkich krytykow kulinarnych

Gość gość
Makumba i Rozczochrany pajacowali kiedyś w TVNie, a teraz ich Polsat przygarnął, Wachowicz jest znana od poł. lat 90, a od kilku z gotowania w soboty ok. 10, a ten ostatni z * M.

Gość gość
najlepszy to jest gordon ramsay

Gość gość
MC leci o tej porze co MBtM-TylkoMuzyka, a TC w środy, gdy nie ma nic innego, więc jeżeli chodzi o oglądalność to ja stawiam na TC.

Gość mam propozycje pracy
no wlasnie my dlatego,ze ogladamy Mbtm nie ogladamy MCh:D

nie zapominajcie że MBTM to już któraś z rzędu edycja, formuła już nie jest najświeższa i już się trochę wyczerpała. Natomiast MC to wciąż nowy program świeży program. Ja akurat zrezygnowałem z MBTM na rzecz MC i pewno nie jestem jedyny. Poza tym nie chodzi tylko o godziny nadawania ale i o treść. Mam wrażenie że TC jest sztuczny, nie przystaje do naszych krajowych warunków, a sami jurorzy są nijacy i nienaturalni.

Gość gość
a co sadzicie o uczestnikach oby programów?

Gość jak dla mnie top chef
Bo tam występuje mój mąż :)

Gość gość
Mam nadzieję, że to nie ten pajac wegetarianin, ani z kitą na łbie. To siara mieć takiego przygłupa w domu.

Gość Kamyq
"ja wogole nie wiem kim sa ci jurorzy z topchefa nigdy o nich nie slyszalam"- chyba sobie żartujesz.. w porównaniu do MC w TC jest o niebo lepsze Jury. Jednym z największych plusów TC jest to, że nie ma w nim Gesslerowej. Mi osobiście formuła się podoba, fajne postacie i ciekawe konkurencje.

Gość gość
Nie nie zartuje,kojarzy mi się tylko ewa Wachowicz a to wszystko,reszty nie znam.

Gość gość
Tak sztucznego klimatu jak w top chef ze świecą szukać. Jury w obu programach jest dramatyczne oprócz Michela Morana, który po prostu jest zawodowcem. Co w jury robi Wachowicz? Jakim prawem amatorka ocenia zawodowych kucharzy? To wie tylko polsat.

Gość gość
Czy mnie się wydaje czy w Top Chef występuje Maciek.B ??? Wczoraj przełączyłam na sam koniec tego programu ( zapowiedź kolejnego odcinka) a tam awantura z Maćkiem.B w roli głównej :D haha

Gość gość
właśnie włączyłam 1 odcinek i jest!!! On jest blondynem nazywa się Piotr Ogiński?? hehe a ja myślałam,że serio Maciuś :P

Gość gość
topchef sie rozkreca :) wczorajszy odcinek juz dawno sie tak nie usmiałam

Gość gość
Kiedy jest top chef i o której? Bo oglądałam go w niedzielę wieczorem i nie wiem czy to była powtorka.