Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

okres a karmienie piersią

Polecane posty

Gość gość

Mam pytanie. Mój syn ma w tej chwili 5 m-cy. Caly czas karmie go piersią i dzisiaj dostałam okres!!! Czy to normalne? Dodam iz z pierwszym dzieckiem tak nie miałam. Okres pojawił sie dopiero jak przestałam karmić piersią.

Gość gość
a co w tym dziwnego? czy wierzysz również, że jak się karmi, to w ciążę zajść nie można?

Gość gość
Ja dostałam pierwszy okres równo 3 miesiące po porodzie. Dalej karmię piersią i teraz mam już drugą miesiączkę. Tak bywa i to normalne.

Gość gość
Wiem,ze można zajsc w ciążę ale z tym okresem to sie nigdy nie spotkałam ani ja ani zadna z moich koleżanek tak nie miała wiec pytam i co w tym dziwnego?

Gość gość
Dziekuje. Miałam nadzieje,ze jednak nie bede go miała przez kilka kolejnych miesięcy :-(

Gość gość
to tak niwie działa. karmiłam tylko piersią 8 miesięcy A owulacje miałam 6 tyg po porodzie a okres 8 i potem normalnie co miesiąc

Gość gość
No faktycznie dziwnie to działa. Z pierwszym dzieckiem 1.5 roku nie miałam okresu a teraz po 5,ciu miesiącach. Magda dzięki. Ja od 6tyg po porodzie biore mini tabletki tak samo miałam przy pierwszym. Tylko z tym okresem nie wiedziałam co i jak.

Gość gość
to jak bierzesz minitabletke to nic dziwnego że są krwawienia

Gość gość
a w nocy karmisz?bo jeśli nie to najczęściej dlatego dostalas okres

Gość gość
U kazdego jest inaczej,zalezy od stezenia hormonow. Ja karmilam piersia w dzien co poltorej-dwie godziny a w nocy co 2,5-3 i owulacje mialam jak jeszcze plamilam w pologu a okres doslownie dzien po skonczonym pologu. I potem juz co miesiac.

Gość gość
Ha bralam te mini tabletki tez wczesniej i było wszystko ok. tzn okresu nie było. Tak było przez 1.5 roku jak karmiłam starsze dziecko.

Gość gość
A i karmie w nocy. Maly chodzi spać o 18.30 wtedy je, pozniej kolo 20-21 i kolejny raz kolo 1-2. Czasem sie budzi o 23 i wtedy je.

Gość gość
Karmie małego w nocy. Kolo 21 i pozniej kolo 1-2 czasem o 23 (w zależności jak sie przebudzi)

Gość gość
normalne, ja karmiłam córkę bardzo czesto, nawet co godzine i w nocy też a mimo to po 4 miesiacach od porodu dostałam okres. Lekarz stwierdził ze to dobrze że organizm szybko wraca do siebie

Gość gość
Dziekuje bardzo :-) dobrze wiedzieć,ze nie jestem sama z tym :-)