Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tusiatulusia

Pecherzyki na jajnikach

Polecane posty

Gość tusiatulusia

a wiec biore tabletki antykoncepcyjne teraz 2 opakowanie, podczas 7 dniowej przerwy normalne krwawienie, wczoraj bylam na kontroli u ginekologa zrobil mi USG dopochwowe i w jajnikach mialam liczne pecherzyki pytam co to jest to mowi ze pecherzyki jajnika jeden 12 mm drugi 13. -.- no ale chyba podczas brania tabletek nie powinno ich byc co nie?

Gość gość
W ogole nie powinno ich byc bo prowadza do nieplodnosci

Gość tusiatulusia
ale lakerz nic mi nie mowil powiedzial ze jest ok nie wiem co myslec a wizyte mam 7 listopada.

Gość gość
Osoba powyżej myli pęcherzyki z torbielami. Ale podczas przyjmowania tabletek nie powinno być licznych i tak dużych pęcherzyków. Mogą być nieliczne i małe. Jakie tabletki bierzesz?

Gość tusiatulusia
novynette

Gość gość
Ja bym poszła na usg za 2-3 dni, żeby sprawdzić czy pęcherzyki rosną.

Gość tusiatulusia
gin na urlop poszedl a nastepna wizyta 7 listopad ;/

Gość gość
Ten ginekolog, który robił usg wie, że bierzesz tabletki? W którym dniu opakowania jesteś? Generalnie pęcherzyki pękają mając ponad 20mm, więc może te 12-13mm jest nadal w normie przy tabletkach. Jak będę miała chwilę to poszukam swoich usg i zobaczę co tam mam.

Gość tusiatulusia
tak on mi przepisywal tab i kazal brać. No mowil ze wszytsko ok, ale mnie to nurtuje. + endo niecałe 4mm

Gość gość
I ile dni minęło od pierwszego dnia krwawienia z odstawienia?

Gość tusiatulusia
plamienie dostałam przy 20 tabletce pierwszego opak. trwało do wtorku . a w środę zaczęło sie krwawienie i bol brzucha jak na miesiączkę. Krwawienie skończyło sie w niedziele tzn w niedziele juz mialam plamienie a to w PON przed przyjęciem następnej tabletki czyli 1 z 2 blistra bylam u gin

Gość tusiatulusia
dziś wezme 3 tabletkę z 2 opakowania

Gość gość
To raczej nie masz się czym przejmować. :D Pęcherzyki rosną w tempie ok. 2mm na dobę, więc od środy do poniedziałku mogły tyle urosnąć, a tabletki z nowego opakowania zablokowały dalszy wzrost. Myślałam, że robiłaś usg jakoś bardziej w środku opakowania. :)

Gość tusiatulusia
Czyli wszytsko jest ok? Bo juz sie przestraszylam ze cos te tabletki nie dzialaja, no ale nie powinno byc tak ze ich wcale nie ma?

Gość gość
Nie. Po zakończeniu opakowania, jak spadnie poziom progesteronu i pojawi się krwawienie z odstawienia to pęcherzyki zaczynają rosnąć, ale kolejne opakowanie rozpoczęte na czas blokuje ich dalszy wzrost. Zwłaszcza po pierwszym opakowaniu. Przy dłuższym braniu mogą potrzebować więcej czasu, żeby zacząć rosnąć niż te kilka dni przerwy. Dlatego w przerwie jesteś chroniona tylko jeśli po przerwie weźmiesz kolejne opakowanie.

Gość tusiatulusia
dzieki wielkie za odp :)