Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość obywatelM

Czy naprawde nie powinno sie wchodzic do tej samej rzeki dwa razy

Polecane posty

Gość obywatelM

Mam na mysli czy zwiazki w ktorych bylo bardzo duzo rozstan, zerwan, wybaczen itd maja szanse przetrwac czy nie warto. W moim zwiazku prawie 4 letnim mielismy bardzo duzo rozstan ( na tydzien , dwa, na miesiac i nawet wiecej) czy ma to sens ? bo ostatnio znowu sie wszystko sypie i sam nie wiem co mam robic.

ja przekonałem się,że to nie ma sensu - trzy razy zrywaliśmy - i za tzrecim razem szczęsliwie ostatni raz.

Gość obywatelM
U nas bylo tego tak duzo ze juz sam nie pamietam ile razy sie rozchodzilismy i schodzilismy. A moze w naszym zwiazku nie ma juz milosci , jest tylko starch przed samotnoscia, sam nie wiem.

Gość gość
dwa razy do tej rzeki się nie wchodzi "panta rhei":)

Tak tylko nieśmiało wtrącę, że powiedzenie brzmi "nie sposób wejść dwa razy do tej samej rzeki". Chyba, że nie o to Ci chodziło...

Gość gość
do tej samej wody a nie rzeki, wy w ogole tego powiedzenia nie rozumiecie... zal mi was;p

Gość gość
tluki myslcie, ze zwiazek to rzeka i jak raz sie wyszlo to juz nie mozna drugi raz, wy nie rozumiecie tego powiedzenia

Gość Zycie_to_surfing
Rzeka płynie, więc nie da sie wejść dwa razy do tej samej wody, bo jak wejdziesz do niej i wyjdziesz, a po chwili znowu będziesz chciała wejść do tej wody, to nawet jak wejdziesz w to samo miejsce to nie będzie to ta sama woda, bo tamta już odpłynęła. Jasne? :)

Gość gość
Oswiece Was w swej laskawosci bo mnie krew zalewa. "Nie da sie wejsc 2 razy do tej samej wody" bo woda ciagle plynie, zmienia sie. "2 razy nie da sie wejsc do tej samej wody" w kontekscie zwiazku, byles z kims, rozstaliscie sie, schodzicie sie - wszystko sie zmienia tak jak woda (jestescie inni), wiec to nie jest ta sama woda co nie znaczy, ze jest gorsza. I to nie jest przestrzeganie przed powrotem tylko podkreslenie, ze po powrocie jest inaczej 30 zl za porade

Gość obywatelM
Super, dyskusja zeszla na temat rzeki :) gratulacje dla tych co nie rozumieja o co mi chodzi.

Gość gość
czy rzeki czy wody ----oba poprawnie . I raczej nie powinnos ie wchodzic , bo z jakiegos powodu sie zerwalo . A ten sam problem moze wrocic. Wszystko zalezy od doadtkowych czynnikow , rozumiem raz mozna sie zastanawiac ,ale jak ktos sie rozstawal sie dwa , trzy , cztery razy , to sorry , ale nie ma zawielkich szans

Gość gość
obywatelM to Ty masz problem a nie my, walisz jakimis powiedzonkami ktorego znaczenia nie rozumiesz:) sam powinies wiedziec czy warto czy nie dawac kolejne szanse.

Gość gość
blabla bla bla --- nie da sie wejsc dwa razy do tej samej rzeki - bo plynie i nie powinno sie wchodzic dwa razy do tej samej wody ---bo kto by sie chcial kapac w brudnej wodzie po sobie ?( wanna)

Gość obywatelM
Wale :) powiedzeniem ktorego znaczenie bardzo dobrze rozumie, to Ty tylko udajesz ze cos rozumiesz, a tak na prawde nie masz o tym pojecia :)pozdrawiam

Gość gość
rzeka , bo plynie ludzie sie zmieniaja , a woda bo brudy , nikt sie nie myje w tej samej ,juz brudnej wodzie .

Gość Zycie_to_surfing
nie "nie powinno", co się nie da blablabla :)

Gość gość
Oj rowniez pozdrawiam:) no sorry ponioslo mnie. Tak szczerze to rozstanie przydaje sie niektorym zeby zrozumieli co bylo nie tak i zeby walczyli o zwiazek. Ty mowisz, ze co chwila sie rozstajecie, wiec cos jest nie tak. Nie wyciagacie zadnych wnioskow.

Gość gość
pierdu pierdu jak ja byłam dzieckiem to się każde lato kąpaliśmy w rzece koło domu. Czasem nawet 2 x dziennie!! I co mądrale? DA się? Da! Tylko trzeba chcieć

Gość obywatelM
Nasz zwiazek ogolnie jest troszke dziwny tzn dopiero jak zrywamy ze soba rozumiemy ze to blad i probujemy to naprawic ale co z tego ze ten zapal naprawienia zwiazku trwa tydzien lub dwa

Gość gość
bo to nie chodzi o rzeke , ale wode . O brudy , brudna wode , nie myjmey sie dwa razy ta sama woda.

Gość gość
barnej dokladnie, trzeba oswiecac zacofany narod.

Gość obywatelM
Dziekuje wszystkim za dobre slowa, za pomoc a szczegolnie tym ktorzy chcieli wytlumaczyc mi znaczenie powiedzenia i odpowiedziec na nurtujace wszystkich forumowiczow czy to woda czy rzeka:) pozdrawiam

Gość gość
obywatelM, dzieki nam sie nauczyles czegos, pozdrawiam

Gość obywatelM
Dziekuje pieknie, jestescie wspaniali. A ja dalej mam problem hehe

Gość Zycie_to_surfing
Widzieliście rzekę bez wody? Wodę bez rzeki zobaczycie:) A Ty co piszesz, ze sie kąpałeś w tej samej rzece :D to tak ,kąpałeś tej samej rzece, ale nie w tej samej wodzie, bo tamta już dawno popłynęła :D Autorze- nie ma za co :)

Gość gość
ja pierdziuuuuuu ale mądrale

Gość gość
No chlopcze no, ale my tylko mozemy nauczyc Cie przyslow i powiedzonek. Jesli chodzi o zwiazek to nic Ci nie pomozemy. Bo jak? Ciezko przewidziec. Sam powinienes wiedziec co dla Ciebie i dla niej jest dobre. Bo taki zwiazek w koncu moze sie uspokoic i udac a moze sie nigdy nie udac. Wsluchaj sie w serce, rozum, pogadaj z nia szczerze. Powodzenia

Gość Zycie_to_surfing
No dobrze autorze, napisz coś więcej, dlaczego sie rozstajecie i dlaczego wracacie, zawsze ten sam taniec odprawiacie?