Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Niedoczynność tarczycy

Polecane posty

Gość gość

Mam dosyć już , od kilku miesięcy mam problemy hormonalne nagle utyłam 10kg , zaczęły się badania itd. Najpierw kierowano mnie do kardiologa gdyż mialam zaburzony rytm serca. Kardiolog wysłał mnie do endokrynologa. Zdiagnozowano u mnie niedoczynność i niedawno hiperprolaktynemie. Biorę euthyrox od 4 m-cy zaczynałam od dawki 25mg teraz jest 50 plus 12,5 kg na stałe , od dwóch dni zaczęłam tez brać bromergon pół tableki na noc i mastodynon na PMS. Nie mogę schudnąć :( :( mimo rozsądnej diety zbilansowanej, codziennie ćwiczę, czasem treningi siłowe , teraz ewa chodakowska , joga, rower , marsze, biegać nie mogę ze względu na stawy. Wstydzę sie wychodzić z domu, wychodzę tylko jak muszę, widzę zdziwione spojrzenia ludzi co się stało że tak utyłam. Pewnie myślą że siedzę i żrę, :(:(. Do tego boję się , że nie będę mogła mieć dzieci i tego , żebym tylko nie utyła bardziej. Mój chłopak naszczęście jest kochany i mnie akceptuje ,poznałam go już po przytyciu :) codziennie mówi mi że jestem śliczna i seksowna, a może to dlatego , że wszystko poszło mi w tyłek i piersi :) :) ale ja siebie nie mogę zaakceptować czuję , że to nie moje ciało. Moja mama mi też dokucza , że utyłam :( :( :(

Gość gość
A jak często jezdzisz nad morze????

Gość gość
wogóle nie jeżdzę nad morze, raz w życiu byłam i to tylko na weekend.

Gość gość
Chyba czegoś nie zrozumiałam, zaczęłaś tyć gdy zaczęłaś brać tabletki?

Gość gość
no to sa sa uroki tej choroby mam to wiem co to znaczy :) schudniesz ale musisz brac tabletki odpowiednia dawke do tego kup sobie selen nieorganiczny i lykaj oprocz tego nalezy uzupelniac witaminy bo przy tarzczycy sa ogromne ich braki nawet jesli dieta oplywa w owoce warzywa staraj sie uregulowac metabolizm z doswiadczenia wiem ze najlepiej chory na tarczyce reaguje na glodowki jak i male ilosci spozywanego jedzenia wtedy zaczyna sie chudnac inaczej nie ruszysz tego bez malej glodowki

Gość gość
bzdura! żądnych głodówek! tarczyca NIE ZNOSI DIET! należy jeść rozsądnie i z umiarem, ale tyle ile organizm potrzebuje

Gość gość
ja zaczęłam tyć przez zażywaniem leku. odkąd zaczełam brać to waga stanęła , ale schudunąć też nie mogę. I też wszędzie można o tym usłyszeć i od dietetyków , że nie można głodówek stosować przy niedoczynności. Moja endokrynolog mowi 5 małych posiłków , regularność , trzeba podkręcić metabolizm. Ja jem zdrowo i nic. Może 4 m-ce to za mało??? Aha zaczynałam od dawki 25 potem 25 i 1,25 po miesiącu 50 , i teraz juz na stale zostało 50 i 1,25 , a do tego miałam jeszcze podwyższoną prolaktynę wiec dostałam bromergon.