Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AnetteB

Po cholere mi te studia

Polecane posty

Gość gość
nauczyc zawsze sie mozna, tylko mi chodzi o to ze nie jest normalne ze potem ludzie po psychologii na kazdym ktoku wytykaja i wmawiaja komus ze ktos jest taki czy siaki bo tak czy tak zrobil, twierdza ze wiedza lepiej co kto moze a co nie od samej osoby o ktorej jest mowa bo przeciez skonczyli studia i jeszcze kase za takie cos ciagna.. no rece opadaja..

Gość gość
psychologia= ezoteryka, ludziom z depresją i innymi poważnymi chorobami nie pomożesz, bawić się w diagnozy nie będziesz miała prawa, jeśli chodzi o zaburzenia osobowości to jedne wielkie oszustwo i żerowanie na nieszczęśliwych ludziach.

Niektorzy do psychologow czesto chodza pod przymusem a i jak czlowiek nie chce dac sobie pomoc to mysle ze cala praca psychologa na marne idzie razem z pieniedzmi czlowieka z problemami.

Gość gość
Lepiej idz na to co cie naprawde interesuje

Gość gość
ewentualnie zrób to studium i jak znajdziesz prace to jakies studia zaoczne ;)

Jak ktoś tu wcześniej pisał twoi rodzice nie znają życia po tych studiach zostaniesz na lodzie. Jeżeli czujesz, że to studium da ci wykształcenie potrzebne do wykonywania ukochanego zawodu to nie zastanawiaj się. Dużo ludzi kończy pedagogikę i potem zostaje bez pracy 😴 poza tym bedzie miala poczucie zmarnowania sie.

ja jestem wlasnie na studiach pedagogicznych zaocznie a dziennie w policealnej na technik uslug kosmetycznych :) zrob jak ja. to twoja przyszlosc! A studia tez na bank nie zaszkodza ;)

Gość AnetteB
No wlasnie nie wiem czy ogarne studium farmacji dzienne i studia pedagogiczne bo jednak kosmetyka a farmacja to jest przepasc pod wzgledem trudnosci. Nie wiem czy podolam... Myslalam o tym raczej gdy juz bd pracowac

Gość gość
psycholog ma za zadanie pomoc i ludzie sami do niego chodzą. nikt ich nie zmusza i widać tym ludziom to pomaga, bo sami nie są w stanie poznać motywów swojego postepowania. tobie nikt nie kaze chodzic do psychologa i mu placic.

Gość gość
"psychologia= ezoteryka, ludziom z depresją i innymi poważnymi chorobami nie pomożesz, bawić się w diagnozy nie będziesz miała prawa, jeśli chodzi o zaburzenia osobowości to jedne wielkie oszustwo i żerowanie na nieszczęśliwych ludziach." x temat rzeka, a ty nie masz zielonego pojecia. owszem mgr psychologii ma conajwyżej uprawnienia do diagnozowania. ale po studiach psychologicznych bądź medycznych ma sie otwartą drogę do zostania psychoterapeuta. psychoterapeuta już leczy ludzi psychoterapią. x to jedno, bo drugie to to, ze mozna skonczyc psychologie dla wlasnej przyjemnosci i zajmować się czymś zgoła innym.

Gość gość
Dopoki nie przestaniesz zrec z twoich rodzicow reki zawsze bedzieszt anczyc jak ci zagraja.

jak juz nie bd ogarniała to coś rzucisz... Bd wiedziała już jak jest i tu i tu. A rodzice niech sie w d*pe pocałują. Bo to twoja przyszłość! Ważne, że wgl do czegoś dążysz.

Gość to ja pisalam o psychologach
ha, ha, akurat mam pojęcie bo jestem w temacie :D a psychoterapeuta- jeszcze gorsze ścierwo niż zwykły psycholog, bo ten drugi przynajmniej z tobą rozmawia, a psychoterapeuta siedzi i milczy lub zadaje mało inteligentne pytania. I to się nazywa terapia? Szkoda czasu i pieniędzy na takie coś.

Gość gość
ja jestem wlasnie na farmacji i nie ma czegos takiego jak studia zaoczne z farmacji moja droga:) a technikum Ci odradzam gdyż ciężko ze zrobieniem stażu i pracą również. Zresztą jak dla mnie to hańba dla zawodu farmaceuty Pozdrawiam

Gość gość
taaa jestes w temacie. niech zgadne. trafilas do jakiegos jednego idioty i juz ci sie wydaje, ze pozjadalas wszystkie rozumy i wiesz wszystko na temat psychologii, psychologow, terapii i terapeutów. typowy polaczek. pewnie jeszcze znasz sie na prawie, medycynie i pilce noznej.

Gość gość
że mało inteligentne to trafiłaś w sedno. mi kiedyś zadała pytanie, czy mi się podoba mój kolega, o którym wspomniałam, a przyszłam z depresją i zaburzeniami osobowości:O a opowiadałam z kim lubię przebywać. przeszkadzało jej to, że nie ma faceta w moim życiu, tak jakby bycie singlem było grzechem:O a ja przyszłam z konkretnymi problemami nie takimi pierdołami. gorzej niż kafeteria.

Gość AnetteB
Wiem ze nie ma studiow zaocznych z farmacji ale jest studium zaoczne, ktorych jest jak dla mnie za sue za duzo narobilo. Dlatego chce robic dzienne.Technikow jest za duzo na rynku a jakosc uslug spada. Studiow nie zrobie bo chocbym sie dostala to mnie w tej chwili na nie nie stac. Nie kazdy ma takiego farta jak ty niestety, ze jego rodzicow stac na takie drogie studia.

Gość gość
Rób jak uważasz. Kierunek lipny.

Gość gość
lipna farmacja czy pedagogika?

Gość gość
Pedagogika.

A moze powinnas przebolec rok na tej pedagogice kto wie moze nie bedzie tak zle a pozniej zrobic to studium skoro ci az tak zalezy.

Gość gość
A ja tez studiuje farmacje, co wiecej w aptece sie praktycznie wychowalam, i kompletnie nie zgadzam sie z opinia dziewczyny, ktora napisala, ze technicy sa hanba tego zawodu. Owszem, obecne prawo, ktore praktycznie nie rozdziela praw i obowiazkow magistrow i technikow, zero kontroli, czy jest w ogole przestrzegane, i masowe otwieranie sie kompletnie niekontrolowanych szkolek niedzielnych, w ktorych przyjmuja ludzi bez matury to kpina i ktos powinien zrobic z tym porzadek, bo produkowanie bandy idiotow, ktorej rynek pracy zwyczajnie nie jest w stanie przerobic mija sie z celem. Poziom tych szkol jest zenujaco niski (rozwiazywalam zadania z chemii z technikum farmaceutycznego bedac jeszcze w gimnazjum). Co nie znaczy, ze wszyscy technicy sa banda idiotow, ktorzy hanbia zawod. Niestety juz po swoich 'znajomych' ze studiow widze jak niektorzy przyszli magistrzy sie obnosza ze swoja wyzszoscia, jak wydaje im sie, ze pozjadali wszystkie rozumy. A potem przychodzi taki do apteki jasnie pan/pani magister i caly sklad personalny zachodzi w glowe jak taki glab skonczyl tak ciezkie studia. Le oczywiscie on jest najmadrzejszy w calej wsi, co mu bedzie technik z 20 letnim doswiadczeniem podskakiwac. A potem wychodza takie kwiatki, ze rece, nogi, cyck iopadaja. Takze przyszla kolezanko po fachu, troche pokory i bez rzucania takich osadow.

Gość gość
autorki juz tu chyba z nami nie ma ale pisala ze chce robic technika dziennego wiec nie wiem czemu przyszla pani magister tak na nia najezdza. Jezeli chce pracowac w aptece i interesuje sie tym to ja bym wlasnie chciala byc oblsugiwana przez taka osobe a nie tepego magistara po studiach skonczonych na sciaganiu czy technika na zaocznych ktory nie am pojecia o niczym...

Gość gość
No wlasnie dokladnie o tym mowie. Widze jak zachowuja sie niektorzy ludzie na mojej uczelni, jacy sa i jakie maja podejscie do innych.

Gość gość
O boże nie idź na pedagogike tam idą same ciężarne łatwodajki i lale rodem z wiejskich dyskotek :o Poza tym są cholernie nudne wykończysz sie tam 😴 🖐️

Gość gość
ja studiuje pedagogike i nie jestem latwa pff

Gość AnetteB
No i tu znowu ja byłam na spotkaniu adaptacyjnym na uczelni miałam słuszne przeczucia co do dziewczyn studiujących tą pedagogikę. Wszystkie wymalowane jak ruskie lale. Nie wiem czy przetrzymam ten rok z nimi :o

Gość cayenne67
haha wspolczuje ;)

Gość Paulakora
ja studiuję pedagogikę na AHE w Łodzi, znam też sporo osób z państwowych uczelni, głównie z Poznania i myślę, że to trochę krzywdzące.... ok. wiele osób z pedagogiki idzie tam bo chce mgr, ale wiele też idzie z pasji... Wiesz. zapisałaś się na studia przez rodziców. na forum nie muszę być sztucznie miła więc powiem wprost - dziewczyno, jesteś dorosła. to też słabo o tobie świadczy, że z takiego powodu poszłaś na studia. chodzi o twoją przyszłość. powinnaś sama wziąć ją w swoje ręce... rozumiem jakie masz zainteresowania. poszukaj może zaocznych studiów (skoro rodzice bardzo tego chcą) na bank się dostaniesz i wszyscy będą zadowoleni:)

Gość AnetteB
Już powoli łapie depresje. Od 3 dni nic nie jadłam. Czuje, że zmarnuje czas. Jeżeli przez nastepne 3 miesiace dalej tak bedzie to chyba nie pozostanie mi nic innego jak to rzucic. Smutne jest to ze w moim miescie nie ma studiow ktore by mnie zainteresowaly a na wyjazd do innego nie mam pieniedzy :o