Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ewka_nie_stąd

On nie chce ślubu

Polecane posty

Gość gość
Co wy pierdzielicie - ona ma SWOJE mieszkanie więc nigdy nie zostanie bez niczego, a jeśli już to chodziło jej o wszelkie sprawy formalne, że małżeństwom jest razem łatwiej w tym durnym kraju. Mój narzeczony ostatnio ubezpieczył się na życie na spora kwotę, bo ma ryzykowny zawód i chciał mnie podać jako osobę (w przyszłym roku latem ślubujemy), która ma otrzymać wypłatę i okazuje się, że łatwiej było podać jego mamę niż mnie, bo w moim przypadku byłby wiele komplikacji. Po ślubie dopiero to przepiszemy

Gość gość
ja bym zrozumiała jakby była w moim wieku, mam 30 lat i jakbym była po roku związku, to może bym już chciała wiedzieć na czym stoję, ale 23 lata i takie ciśnienie na ślub po roku znajomości???? SZOK. Przecież to ledwo maturę zdało i studiuje, kto w tym wieku WIE na 100% po roku znajomości, że będzie z chłopem całe życie? Ty chyba faktycznie jesteś z jakiejś wsi gdzie 25 lat to stara panna!

"Mój narzeczony ostatnio ubezpieczył się na życie na spora kwotę, bo ma ryzykowny zawód i chciał mnie podać jako osobę (w przyszłym roku latem ślubujemy), która ma otrzymać wypłatę i okazuje się, że łatwiej było podać jego mamę niż mnie, bo w moim przypadku byłby wiele komplikacji. Po ślubie dopiero to przepiszemy" | nie ma żadnych komplikacji. tylko ci naściemniał, bo póki co nie jesteś żadną jego rodziną i mamusia na myśl, że dostanie ci się kasa, pewnie szalała i kazała wpisać siebie :PO

Alicjo to co chcesz przez to powiedziec? Ze instytucja malzenstwa jest bezsensowna ? Bo to ze moze sie rozpasc to jest oczywiste .Sugerujesz , ze kobieta powinna tylko byc zdana na siebie , ze dziecko nie ma zadnych praw , ze co? Bo juz nie rozumiem .

Gość gość
Alicjo nie bedzie szczesliwa. Ona marzy o slubie. Widac, ze facet ma inne priorytety. Dziewczyna zastanawia sie co zrobic. Co w tym zlego? Pytam po raz kolejny:)

Gość gość
" jak dostanie kopa w d**ę po ślubie i z dzieciakiem to będzie szczęśliwsza?" wtedy bedzie mogla sadzic go o alimenty dla siebie,bo przeciez o to tu chodzi.

Gość gość
wymuszone małżeństwo po dwudziestce to jakaś paranoja w dzisiejszych czasach!

Gość gość
Wniosek z dyskusji: kobiety bierzcie jak najszybciej śluby bo jak dojdzie do rozstania to uda się Wam na tym interesie coś zarobić. Jakieś alimenty, albo część jego majątku ;) I jak to czytam to wstydzę się,że też jestem kobietą. Jeśli jestem w związku to nie oczekuję, że ktoś będzie mi za to płacił, ani w jego trakcie, ani po jego zakończeniu.

Gość gość
Dziewczyna marzy o ślubie, o ślubie z kimkolwiek. Obojętnie z kim, ale ma być ślub, bo ona chce rodzinę

Gość sdgdgdd
Mój narzeczony ostatnio ubezpieczył się na życie na spora kwotę, bo ma ryzykowny zawód i chciał mnie podać jako osobę (w przyszłym roku latem ślubujemy), która ma otrzymać wypłatę i okazuje się, że łatwiej było podać jego mamę niż mnie, bo w moim przypadku byłby wiele komplikacji. Po ślubie dopiero to przepiszemy vvvvv pracuje w ubezpieczeniach, przykro mi ale facet Cie oszukal :D jako uposazonego mozna wskazac kogo sie chce

"Alicjo to co chcesz przez to powiedziec? Ze instytucja malzenstwa jest bezsensowna ?" | sugeruję, że instytucja małżeństwa jest dla osób, które prawdziwie się kochają i nie zamierzają się w przyszłości rozstawać, nie kalkulują i nie liczą przyszłych zysków i strat. | ".Sugerujesz , ze kobieta powinna tylko byc zdana na siebie , ze dziecko nie ma zadnych praw , ze co?" | a gdzieś ty wyczytała taką sugestię? :) | sugeruję, że odejście męża jest tak samo bolesne jak partnera bez ślubu i że żadne alimenty zapewne tego bólu nie zmniejszą. | ale przecież alimenty należą się dziecku tak samo po związku nieformalnym jak po ślubie 🖐️

Gość gość
no ale nie dziwi was, że ten chlopak mowi jej że zaręczyny najwczesniej za 3 lata? :O autorko zostaw go, to takie proste, po co sie użerać z debilem :D poszukaj takiego co po roku juz bedzie wiedzial, ze jestes miloscia jego zycia.

"pracuje w ubezpieczeniach, przykro mi ale facet Cie oszukal smiech.gif jako uposazonego mozna wskazac kogo sie chce" | dzięks za potwierdzenie moich słów :P

Gość gość
Dla mnie malzenstwo do sakrament i dlatego bede do tego dazyc :)

Gość gość
dążyć? nawet jak facet nie będzie chciał kościelnego?

Gość sdgdgdd
ale o czym ta dyskusja? :) alimenty na dziecko ma sie zawsze, slub do tego niepotrzebny a koles nie planuje z autorka przyszlosci, on nawet nie ma zamiaru z nia teraz zamieszkac, nie mowcie mi, ze zakochany facet nie chcialby mieszkac ze swoja ukochana :)

Gość gość
Nawet jak nie bedzie chcial koscielnego :)

Gość Ewka_nie_stąd
czuje pezde na japie i c***a w d***e hue hue hue

Gość gość
ludzie po niecalym roku znajomoscia biorą ślub, a tutaj jej powie, że zareczyny za 3 lata :O i przez te 3 lata bedzie mial darmowe pukanko :O

mysle, ze nie wygramy tu bitwy na argumenty.Sa zwolennicy tradycyjnego modelu i zwolennicy wolnych zwiazkow .Autorka jest zwolenniczka tradycyjnego modelu, niezaleznie od argumentow.Dlatego musi podjac decyzje , czy dalej isc z tym facetem , czy poszukac kogos z takim samym spojrzeniem na zycie.

Gość gość
no nie wiem, ja bym wolała dostać kopa po konkubinacie bez użerania się w sądzie z rozwodem, itd. A po ślubie i tym całym cudnym małżeństwie tez można dostać kopa, a tak jak pisałam, facet może się wymigać od wszystkiego, jesli dobrze to rozegra, i baba nie dość, ze z jego nazwiskiem, lata po sądach, i całe życie ma za sobą jego ogon. Po konkubinacie każde w swoja stronę i tyle, a alimenty dostaje się na dziecko BEZ WZGLĘDU CZY BYŁO MAŁŻEŃSTWO CZY NIE, AUTORKO!!!! NIE WIEDZIAŁAŚ??

Gość gość
Trzeba byc twardym zeby cos w zyciu ugrac, wiernym swoim idealom, nie robic nic na pol gwizdka :)

Gość gość
Autorka ma parcie na slub i to widac. Jesli odejdzie bo tego slubu nie dostanie to znaczy ze facet mial racje ze sie nie zenil bo to nie byla milosc.

Gość gość
szkopuł w tym, że alimentów możesz nie ujrzeć wcale, czy po małżeństwie czy nie. i nikt mu nic nie zrobi, wystarczy że wyjedzie i wyśle 10 zł raz na trzy mesiące, sprawdź to sobie:)

Gość gość
Milosc to decyzja;) glownie:P to nie jest jakies magiczne uczucie bla bla;p ludzie za duzo bajek disneya:)

ja mysle, ze konkubinat jest do bani .Gdybym miala wejsc w taki uklad to przede wszystkim nie zamieszkalabym z konkubentem.Owszem moglabym sie spotykac w wolnym moim czasie , kiedy mialabym ochote, ale nie tlumaczylabym sie z niczego, nie dostosowalabym zadnych planow do tego kogos, wylacznie pracowalabym na swoje konto , nie dalabym z siebie nic , poza zbieraniem smietanki , bo i tak konkubinat jest tylko zwiazkiem z jakims obcym facetem z ulicy.

Gość gość
PO CHOLERĘ CI ŚLUB W DZISIEJSZYCH CZASACH??? ON NIC NIE DAJE, A POTEM JAK NIE WYJDZIE TO SĄD I KASA NA ROZPRAWY, PRANIE BRUDÓW, PO CO CI TO??? poza tym ja też mam inne nazwisko niż moje dziecko, i tak ma 8 osób w klasie syna, normalne. nikt się o nic nie pyta, ty naprawde jesteś z jakiejś wiochy zabitej dechami, że to dla kogoś może być problem!!! mnóstwo kobiet nawet przy slubie zostawia swoje nazwisko, w tym znane osoby, lekarki, prawniczki, a nawet mnóstwo aktorek. Słyszałaś żeby któraś zmieniała nazwisko??? Po co?Ja wróciłam po rozwodzie do panienskiego bo nie chce całe życie mieć nazwiska eks, i to dla mnie naturalne. Dziecko może mieć inne, jest osobnym człowiekiem przecież!!! I wymuszanie ślubu w tak młodym wieku? zachowujesz sie jakbyś dobijała 40-tki, widać w twojej wsi stara panna to już po 20tce hahahaha. MAMY XXI WIEK!!!!!!!!!!!