Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Introwertyczka _246

Pytanie do nauczycieli

Polecane posty

Gość gość
Jak zaczną płacic odpowiednio to i serce się znajdzie. Proste

Gość gość
tylko czy to będzie szczere "serce" czy dla kasy ;)?

Gość gość
Więcej pieniędzy w portfelu = mniej trosk, więcej przyjemności i relaksu. Łatwiej znaleźć czas i prościej dostrzec cudze problemy kiedy własne znikają. Bieganie z zajęć na zajęcia, ze szkoły do szkoły, potem na korepetycje i zajmowanie się dodatkowo sprawami szkolnymi w domu, plus jego prowadzenie i zajmowanie się własna rodziną, nie sprzyjają przejmowaniu się innymi.

Gość gość
Patrząc z tej strony, to fakt, chociaż nie każdy by się tak pięknie zmienił.

Gość gość
Widocznie nie przykładasz się do tych lekcji, skoro nauczyciele ci to zarzucają :D Jeszcze nie widziałam, żeby nauczyciel (jakkolwiek żenujące jest to środowisko) przypisywał komuś olewanie szkoły dlatego, że jest cichy i wycofany, przecież to się kupy nie trzyma :D Swoją drogą to co w tym złego, że pytają się wyalienowanej uczennicy dlaczego jest wyalienowana, to chyba dobrze, że zwracają uwagę na takie rzeczy. A jeśli w twoim przypadku wynika to po prostu z twojej natury to czemu im o tym nie powiesz? A kiedy zarzucają ci lenistwo (co jak twierdzisz nie jest prawdą) to czemu nie pokażesz, że pracujesz?

Gość gość
to nie kwestia wiedzy, tylko dzisiejszego swiata. Świat nie ceni introwerdyków ani nie głaska ich po główkach :P Teraz częściej liczy sie chamstwo i głośna głupota. I to widać na tym forum też

Gość gość
No. Ale jest różnica między tym, że introwertycy nie mają dużej siły przebicia i się ich w związku z tym nie ceni, a zarzucaniem im wszelkich nikczemności tego świata dlatego, że są cichymi i spokojnymi ludźmi. Nie widzę żadnego związku między byciem ocenianym jako leniwa osoba, a byciem introwertykiem. Wręcz to właśnie spokojny człowiek kojarzy się z sumiennością, skupieniem itd.

Gość Introwertyczka _246
Nie jestem leniwa, ani nie ucze sie zle...Ostatnio na lekcji byla taka sytuacja, ja sobie rozwiazuje zadanie, a reszta robi sobie focie grupowa na fejsa, nauczyciel do mnie mowi z oburzeniem, ze nic nie robie i ze za tydzien posypia sie jedynki. Do tych od zdjec nic nie powiedzial, nawet sie potem przylaczyl do nich i jest na jednym z nich. Nie wiem wiec o co chodzi juz. Nie rozumiem ludzi.

Gość gość
Masz po prostu beznadziejnego nauczyciela. Ja jestem po studiach ze specjalnością nauczycielską i zajęcia z.psychologii były, o typach osobności rz była na nich mowa. Uczyli nas o tym, tak jak postępować z uczniami i przez moich wykładowców taki nauczyciel jakiego opisujesz na pewno zostałby skrytykowany. Na praktyce za takie chore akcje i niesprawiedliwe traktowanie uczniów nikt by lekcji nie zaliczył. Wkurza mnie takie gadanie, że nauczycieli Gowno uczą na studiach. Może na niektórych uczelniach rzeczywiście uczą gowno, ale nie na tej, która skończyłam.