Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

KUPUJECIE DZIECIOM MARKOWE UBRANIA

Polecane posty

Gość dziś na pomarańczowo
ubranie ma przede wszystkim dobrze wyglądać i spełniać swoją funkcję. osobiście wolę osoby, które kupują zwykłe rzeczy, za średnią cenę i fajnie umieją to zestawić, czy na sobie czy na dziecku. szacunek dla takich osób. nie trawię natomiast ludzi, którzy odkładają pieniądze miesiącami byle tylko kupić markową (mam na myśli projektantów z wyższej półki) szmatkę. dno i wodorosty. zastaw się, a postaw się. co innego ludzie zarabiający naprawdę duuuże pieniądze. stać ich, niech noszą. sama bym nosiła diora i versace, gdyby mnie kiedykolwiek było na to stać. a tak to nie będę udawać na siłę wielkiej damy

Gość Anielka Helenka
Kupuję nowe tylko dla pierwszego, bo kolejne będą chodzić w tych samych i będzie się tylko na bieżąco wymieniać zużyte i uzupełniać braki. Gdybym miała możliwość dostania od kogoś torby, która krąży po rodzinie lub znajomych, jak jest u wielu ludzi, to z pewnością nie omieszkałabym skorzystać i przekazać jej dalej lub zwrócić. Co do marek, to postanowiłam wspierać polskich przedsiębiorców i unikać zachodnich sieciówek, tym bardziej że nasza rodzima branża tekstylna bardzo ładnie się rozwija w ostatnich latach oraz bardzo poprawiła się jej jakość i wzornictwo, dlatego nie będę nabijać kieszeni obcemu kapitałowi.

Gość mamamateusza
dziecko ubieram w Reserved Kids i Reporter Young, buty Nike lub Pumki

Gość Anielka Helenka
Nie wiem czy wiecie, ale poza polskimi rzeczami typu masowego jak Pinokio, Coccodrillo, Endo, Reserved, Wójcik, 5-10-15, Cool Club, Paputki, Cayole jest jeszcze szereg bardzo fajnych nowych producentów mających bardzo fajną i wysokogatunkową autorską ofertę i których powinniśmy wspierać. Są to m.in. (przepraszam jeśli kogoś pominę): Flawless, Kuklo, Lof Ju, Pola & Frank, Boska's Teddies, Booso, Kids on the Moon, Puszek.eu, Miszkomaszko, Risk. Made in Warsaw, Czesiociuch, Four’eMki, Mamamore, Babyhood, Czachor, Zezuzulla, Ziabaqlu. Wszystkie mają sklepy internetowe więc można sobie rzucić okiem. Zachęcam naprawdę! Warto też wspierać polskich niszowych projektantów wystawiających swoją ofertę na DaWanda.

Gość Anielka Helenka
O tak, tak, Reportrer Young, Troll i chyba jeszcze jakieś sklepy to są nasze polskie sieciówki dla dzieci w wieku szkolnym i młodzieży (nie jestem jeszcze na tym etapie, więc mogłam coś pominąć) i również zachęcam do ich odwiedzania zamiast np. H&M czy innego zachodniego sklepu. Kupujcie polskie, wspierajcie rodzime biznesy!

Gość Anielka Helenka
Peekaboo też poza kocykami robi fajne polskie ubranka dla małych.

Mojej starszej corce kupowałam zawsze nowe ubrania ,ale nie tego koszmarnie drogie markowe ,choć na upartego finansowo mogłabym ,lecz widziałam wiele nowych ubran w super stanie zwyklej marki, niż tych drogocennych markowych kilka razy droższych niczym rozniacych się od zwyklej bluzki czy jeansow Drugiej młodszej mąż (i glownie on) dużo kupuje markowych ubrań ,lecz nie regularnie, ale ma ich sporo Ja się nie raz za glowe lapie, w jakim celu kupuje jej buty za 370 zl, jak za 120 zl może bardzo podbne kupić, ale nie powiem ze notorycznie tak jest, również ma zwykle ciuchy w zwykłych cenach ,ale nowe

Jeśli cos niezrozumiale napisałam to wyjaśniam ,ze starszej nie kupywalam markowych rzeczy, a to ze aktualnie w swojej garderobie cos ma z modnej marki to tylko i wyłącznie jako prezent (nie ode mnie ,ale od męza czy innych gości)

Gość mamamateusza
jak dla mnie Repoter Young to rewelacyjna marka zarówno gatunkowo jak i wzornictwo, cenowo też dla mnie bardzo ok.

Gość gość
ja kupuje tylko nowe, znanych firm i mniej znanych, wazne aby byly ladne i dobre gatunkowo

Gość gość
nie patrze na marke,ale raczej jak mi się spodoba to kupuje.i w lumpie tez cos kupic można byle nie buty

Gość gość
tak, nowe raz w zyciu kupilam paczke z neta i to byla jedna wielka porazka,dalam to wszystko na PCK i nigdy wiecej

Gość gość
ubrania reserved sa szyte w chinach :o

Gość mamamateusza
hahah, w Chinach wszystko zrobią:D w oryginalnym sklepie Armaniego byla koszula Made in China, to są dopiero jaja:D towar był przemieszany, ale ceny jak za oryginaly:D maz prawie by sie nabrał

Gość mamamateusza
przypomnial mi sie kawal apropo ubrań z Chin xxxxxxxxxx mowi Polak do Chinki: zrob mi loda kupie ci jeansy na to Chinka:kup mi loda zrobie ci jeansy:D

Gość gość
kupuje w Reserved Kids, Hm, CA, Cubus, Zara .............. tylko nowe!!!

Starsi synowie chodzą już tylko w firmowych, bo im noga już tak szybko nie rośnie. Młodsi nie mają parcia na marki.. Zasada jest taka,że dokładam im połowę tego co uzbierają. Tak więc np teraz najstarszy sobie upatrzył buty za 499. Ja przez całe życie chyba za tyle butów nie miałam :D :D :D, no,ale ponoć te buty same grają w kosza, to chyba warto :)))))

Gość gość
profesjonale buty spotowe kosztują:) niestety moj tez twierdzi,ze jego buty za 399 same gola strzelaja do bramki to ja mu odmowic:D

Gość Anielka Helenka
Ja wiem, że Reserved ma towar z importu, ale jednak robiony wg swoich własnych wzorów i przede wszystkim jest naszą polską siecią. H&M, Cubus czy Zara też maja towar z Chin i innych krajów, ale jak wybierzesz Reserved to kapitał trafi ostatecznie w ręce Polaków, a nie zachodniego przedsiębiorcy, rozumiesz? Jak chcesz ubranka Made in Poland to zachęcam do bliższego zapoznania się z ofertą tych niesieciowych marek, które wymieniłam wyżej. Dodam jeszcze do wcześniejszej listy nasze polskie eko ubranka Nanaf Organic.

Gość Anielka Helenka
A dobre polskie buty dla małych (bo nie orientuję się w markach dla młodzieży) robi np. Gucio, Befado, Cool Club, popularny Bartek i pewnie jeszcze by się coś znalazło.

Gość gość
Chyba jestem chora! mam kasę i dość dużo mln i latam po lumpach jak opętana to chyba choroba.

Gość gość
tak, kupuje markowe i tylko nowe dla calej rodziny

Gość gość
wklej nr 3555914471 na allegro i opcja szukaj rozm. 98, 5 par spodni

Gość gość
Ja lubię markowe, długo wytrzymują i są ciągle ładne, a potem mozna sprzedać na allegro. Lubię także polskie, niszowe produkcje. VIPPI DESIGN to moja ulubiona marka. Szukam w internecie, bo w moim mieście jej nie mają.

Gość gość
ja kupuję nowe najbardziej lubię C&A, potem H&M, Smyka

Gość gość
o matko zajrzalam na ten caly vippi design, ale koszmar! jedno wielkie g....o, za darmo I do wycierania podlogi bym tego nie wziela

Gość bstudio_2014
Zapraszam do allegro Ciuchy dla dzieci nowe z metkami i z outletu Najlepsze światowe marki ZARA C&A GEORGE CHEROKEE F&F Bardzo atrakcyjne ceny Mój nick z allegro to: bstudio_2014

Gość lidia41
Prawda jest taka, że chociaż dzieci wyrastają z ubrań, to lepsza inwestycja zwraca się - ubrania mniej się prują, nie przecierają się, są wygodne dla dziecka i co najważniejsze - nie tracą koloru w praniu. Ja stawiam na kolory uniwersalne i miękkie takiny kiedy kupuję ubrania dla swoich maluchów, a ostatnio znalazłam bardzo fajną firmę - Boccoo Kids. Dzieci świetnie się w nich czują, a ubrania wyglądają identycznie nawet po intensywnym praniu ;]