Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Andrusia

Prosze o Porade porod w Nimeczech

Polecane posty

Gość Andrusia

Witam , mam 17 lat właśnie się dowiedziałam , że jestem w ciąży co prawda to dopiero I trymestr , dziecko nie było planowane jak można się domyśleć , a więc mam następującą sytuacje .. Mam tatę , który mieszka w Niemczech i myślę , że żyłoby się Nam ( mi , chłopakowi i dziecku ) lepiej tam. na święta chce pojechać tam i znaleźć mieszkanie , a jak nie to mieszkać razem z tatą . oczywiście zaraz jak zjedziemy chłopak będzie szukał pracy . 1 . Czy będę mogła tam normalnie urodzić ? Nie będę musiała płacić za poród ? 2 . jak wygląda tam becikowe ? 3. i o czym jeszcze powinnam wiedzieć decydując się na taki krok ? z góry dziękuję za odpowiedź. :)

Gość gość
Zęby nie płacić musisz mieć meldunek i ubezpieczenie inaczej zaplacisz i to sporo ja zrobienie zęba w Niemczech zaplkacilam 150 e a poród plus pobyt w szpitalu to mega koszt. Jest cos takiego jak becikowe ale musisz być tam zameldowania 700 euro. Ja rodzilam w Niemczech i jakoś cudnie to nie jest jeśli nie znasz dobrze języka daj sobie spokój. Niby SA polskie położne ale nie będą ciągle z toba a Niemcy nie lubią Polakow zgnioja cie w szpitalu jeśli się nie dogadasz. Pozatym z tym becikowym nie wiem jak to u ciebie boi nie masz 18 lat.