Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rain34

nie mam ochoty dłużej przebywać na tym świecie

Polecane posty

Gość gość
raczej prowo.

Gość SmakowiteJabłuszko
Na 100% żaden człowiek nie ma takiej mocy,żeby zmienić świat.Jedyne co można zrobić to próbować zmienić SWÓJ świat.Możesz opisać swoją sytuację?Dlaczego jest tak beznadziejnie?

Gość rain34
Można świat zmienić na inny. Moja sytuacja? Pewnie nic nowego tutaj: brak pracy, brak pieniędzy, brak perspektyw. Niechęć do ludzi i do życia. Standard.

Gość SmakowiteJabłuszko
Nie ma absolutnie żadnej pracy?Wiesz,że masz depresję?

Gość do Raina
A masz pewność, że istnieje inny świat? Jeśli nawet, to masz pewność, że jest lepszy? Na niewiele rzeczy w życiu mamy wpływ, ale na ten wybór tak. Nie wierzę, że faceta, który przeszedł tyle może złamać brak pracy. Pisałeś o braku umiejętności komunikowania się, ale chyba przesadzasz. Na forum tego nie widać, poza tym, nie do każdej pracy taka umiejętność jest potrzebna. Takie drzewa jak Ty (i jak ja) nie tak łatwo złamać.

Gość rain34
Skąd wiem, że inny świat jest lepszy? Bo każdy jest. Praca a raczej pieniądze to sam dół piramidy potrzeb. Jeśli ich nie masz, nie możesz myśleć o innych sprawach. Wiem, że szczęśliwy nigdy nie będę, ale mając pieniądze byłbym chociaż spokojny. Miałbym jakiś punkt zahaczenia. Teraz nie mam nic.

Gość rain34
Małe sprostowanie: mam gdzie spać.

Gość gość
temat zgłoszony na policji za podejrzenie planowania zrobienia sobie krzywdy

idź zwyczajnie do psychologa, pomoże Ci naprawić co trzeba. wiesz że jest 90% ludzi w gorszej sytuacji od Ciebie i dają radę? Nie maż sie... Życie jest piękne!! I mówię to jako osoba bez pracy, spokojnie potrzebujesz tylko czasu i wiary . trzymaj sie! www.mimj.pl

Gość do Raina
Każdy inny świat jest lepszy pod warunkiem po pierwsze, że w ogóle jest, po drugie, że nie może być gorzej niż jest. A może, skoro na tym masz gdzie spać. Jeśli w pierwszych przebłyskach swojej świadomości po urodzeniu nie zakładałeś, że do 30kilku lat będziesz nieszczęśliwy to teraz nie możesz zakładać, że kolejne 30 nie będą szczęśliwe. Może się zdarzyć, że koniec, który dla Ciebie ma być początkiem jest tylko końcem. I co wtedy sobie powiesz? To jest jedna z niewielu rzeczy na którą w tej chwili masz wpływ. Strach przed odpowiedzialnością przed tym wyborem jest równie duży jak strach przed samobójstwem. I co teraz?

Gość gość
Ja też wkrótce to zrobię. A powody mam dużo bardziej konkretne.

Gość gość
żadnej próby samobójstwa nie widzę zwykłe wpisy depresyjny jakich pełno na forume

Gość rain34
Chciałbym "podziękować" osobie, która napisała o zgłoszeniu na policję. Nie wiem czy to prawda, czy żart, ale i tak przez ten wpis czuję strach. Także jeszcze raz dziękuję: do wszystkich moich problemów doszedł jeszcze strach przed policją. Teraz już nawet spać w spokoju nie będę mógł.

Gość do Raina
Nie przejmuj się wpisami idiotów. Targanie się na własne życie nie jest żadnym przestępstwem w tym kraju. Przestępstwem może być nakłanianie do tego, czyli to on powinien się bać, a nie Ty. Idiotów nie sieją, sami się rodzą.

Gość rain34
Oczywiście, że się przejmuje. Wiem, że prawdopodobieństwo, że policja do mnie przyjdzie wynosi może z jeden procent, ale ten jeden procent wystarczy, żebym się stresował i o tym myślał. Nie wiem co bym zrobił gdyby mnie spotkało takie upokorzenie, ale się domyślam.

Gość SmakowiteJabłuszko
Cześć Rain.Jak tam dziś samopoczucie?

Gość gość
Ten temat to prowokacja na 100%.

Gość gościówaaaaaaaaa
rain34 powiem krótko. Nie p*****l tylko jeżeli masz jaja to się zabij, bo za parę miesięcy to już się rozmyślisz. PS. założę się że nie masz odwagi tylko lamentujesz. pozdro

Gość gość
Ludzie, autor tematu was wkręca.