Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Eyeque

Zajdę w ciążę jeszcze w tym roku

Polecane posty

Gość toluś
teraz spadam, później wpadnę

toluś, jeśli masz "spoko" lekarza to podpowiedz co Cię martwi i co byś jeszcze chciała aby uspokoić siebie agnes, to kiepsko, ale głowa do góry, wróci i będziecie działać ile się da, a na pewno będą efekty :)

Gość alinja
Cześć Dziewczyny :) i ja do was dołączam :) z mężem zaczęliśmy się starać o dzidziusia :) ostatnio po s.. spojrzałam w kalendarzyk i wychodziłoby że miałam dni płodne chociaż ciężko stwierdzić czy faktycznie tak było bo mam nieregularne cykle. Wczoraj przyszły mi testy owulacyjne które zakupiłam na necie i mówie sobie a zrobię sobie z czystej ciekawości, zrobiłam test a tam słabiutka ledwie widoczna druga kreska..dziś powtórzyłam i kreska jest już widoczniejsza choć nadal nie tak mocna jak kontrolna i nie wiem już o co chodzi czyżby zbliżała mi się owulacja?? mam już wszystkie objawy na okres bolą bardzo piersi, podbrzusze i krzyż..miesiączke powinnam dostać mniej więcej za 6dni...co o tym myślicie?? miałyście tak kiedyś??

agnes, ja chodzę od początku roku do Vitrolive w Szczecinie, a monitoring pewnie robią codziennie jak ma się nieregularne cykle, ja na szczęście mam regularne i wyznaczył mi 10dc na USG, 14mm pęch, i jak w mordę strzelił 14 dc jajeczkuję, zresztą czuję to, bo boli niemiłosiernie, zrezygnowałaś z wizyt u nich?? no każą sobie płącić, ale my z mężem jesteśmy już zdesperowani i zastanawiamy się nad Invitro

joanna - juz nawet nie chodzi o staranie o dziecko. wogole mi go juz strasznie brakuje. tesknie za nim.

wiem co czujesz agnes, musimy być silne :), długo nie ma Męża?? mój niedługo wypływa i też zaczynam się martwić jak to wszystko się potoczy, bez niego tutaj

hej alinja, miło, ze do nas dołączyłaś, ja niestety nigdy nie używałam testów owulacyjnych, masz instrukcję obsługi?? musi być wszystko napisane, ja też mam takie same dolegliwości co miesiąc, a za 3 dni lanowo wypada @, ile masz lat jeśli można wiedzieć??

toluś faktycznie Twój emek dużo pracuje, ale ja też myślę, że można by częściej figlowac. Rozumiem zmęczenie, ale jak Mój emek mówi, nie ma nic lepszego na sen niż dobrzy sex wieczorem i odwrotnie...sex z rana jak śmietana i cały dzień człowiek chodzi zadowolony:-), może faktycznie przydałaby się rozmowa? . agnes1822 kurcze, niefart z tym wyjazdem...a Twój emek to kierowca, że tak poza granicami kraju śmiga? My tak nawiasem mówiąc mieszkamy w DE:-) . joanne84 ja też się nie napalam na jutro, ale miło by było zobaczyc II kreski:-D .. alinja witaj:-)

joanna- dwoch lekarzy w klinice powiedzialo mi ze wszystko jest wporzadku(nawet badan hormonalnych nie zlecili) i ze mam sie starac i tyle. to sama rozumiesz ze niewarto bylo mi tam jezdzic. teraz bylam u lekarza endokrynologa bardzo duzo pozytywnych opini o nim jest i na dzien dobry lekarz jak mu powiedzialam co jest nie tak odpowiedzial "pomoge pani zajsc w ciaze". to mnie podbudowalo. i wieze ze mi ten lekarz pomoze. witaj nowa staraczko. skoro test pokazuje cienka druga kreske to ze sie zbliza owulacja. tak czytalam o tych testach. a skoro masz nieregularne cykle to moze byc. a jak wygladaja twoje cykle?

agnes - a można wiedzieć ile masz lat?? jeśli było w postach to pominęłąm, przepraszam z góry :) jeśli staracie się przez rok to lekarz nie może Was tak po prostu odesłać,a to, ze macie przerwy to dodatkowo Wam utrudnia, mój lekarz to zrozumiał i wziął pod swoje skrzydła, Agita - testujesz jutro?? czekamy na info, Twój wynik na pewno podbuduje nas wszystkie, trzymamy kciuki :)

meza nie ma od 24sierpnia:-( . pracuje w firmie ktora stawia nalrawia itp. maszyny papiernicze. i gdy firma wygra przetarg to jada brygada. agita - z nieba mi spadlas. maz sie zle czuje przeziebiony jest ciagle i w plucach mu gra. mowi ze niedlugo go rozsadzi. prosze napisz mi po niemiecku jakies leki na grype czy cos zeby mogl kupic w aptece vez recepty i sobie brac. tak mysle ze cis jak u nas gripex albo teraflu .cos przeciwboliwego goraczkowego zeby spal dobrze.

Gość alinja
23 :) na ulotce pisze że jeśli jest jedna kreska to wynik negatywny, a żeby był pozytywny to kreska testowa musi być tak wyraźna lub mocniejsza jak kreska kontrolna a u mnie jest słabsza.. Ale czy słyszałyście o tym żeby owulacja była przed samym okresem? Dziwne to jest prawda? a długość moich cykli to kolejno 25,26,31,27 :/ zrobię jeszcze wieczorem test owulacyjny zobaczymy co pokaże choć miałam nadzieje że już jestem w ciąży :( najbardziej boję się że może jest u mnie coś nie tak tyle teraz słysze od znajomych,koleżanek że mają problem z zajściem w ciąże i jeżdżą do klinik a i tak nie daje im to pewności że doczekają się upragnionego dziecka

alinja, nie wiem czy może być przed samą @, ale pamiętam koleżankę ze studiów, która mówiła, że zaszła tuż przed @ i była zdziwiona bo to była wpadka, czyli jednak możliwe bardzo :)

joanna - my sie staramy ze 3lata juz bedzie. za dwa tyg. stuknie mi 34rety ale stara juz jestem. echhh za to meza mam mlodego byczka:-) 27latek.

najważniejsze aby czuć się młodo :P, t moim zdaniem jak najbardziej kwalifikujesz się do kliniki niepłodności, nie myślałaś o inseminacji??

Gość alinja
agnes tez mam koleżankę u której wszystko jest ok a mimo to nie może zajść w ciążę, ponoć bywa tak kiedy za bardzo się nastawiamy na dziecko a seks np staje się mechaniczny. Wydaje mi się że coś w tym jest bo zobaczcie najłatwiej kobiety zachodzą w ciążę w wyniku "wpadki"... Może to głupie ale myślałyście kiedyś żeby przed seksem troszkę z mężem wypić wtedy wszystko jest na luzie bez spinania się..

alinja, to ja z mężem powinniśmy mieć już ze 4 dzieci :D wszystkie metody chyba stosowaliśmy, wyjazdy, luz przy winku, nogi na ścianie itp. i nic....czasami myślę, ze nam nie jest pisane mieć maluszka :(

joanna - nie myslalam o tym. najpierw chhce jeszcze zeby maz zbadal nasienie. ja juz bylam w ciazy(i sniesznie bo wpadlam w sumie jak bralam tabletki anty) i tak sibie mysle ze moze brakuje mi jakiegos czynnika hormonu. przeciez w tabl.anty sa hormony. pi poronieniu przestalam brac anty. i nie moge zajsc. alinija:-) chyba zle nick twoj napisalam ojj my tez wszystko juz stosujemy i nic. maz sie smieje ze lubi jak jestem pijana a nawet upita bo robi ze mna co chce(oczywiscie bez zadnych dziwnych dziwactw). joanna - bez zalamywania sie uda nam sie zobaczysz. a na ile twoj maz wyplywa? on jest marynarzem czy kim na statku??

joanne84 tak jutro z rana testuję:-) mam nadzieję, że się uda:-) a Wy długo się staracie? . agnes1822 Aspirin Complex Heissgetrank beutel - saszetki do rozpuszczania BoxaGrippal - coś jak polski gripex Dolormin Compact - tabletki przeciwbólowe i przeciwgorączkowe ja też uważam, ze powinniście pójśc do kliniki na jakieś badania. 3 lata to sporo czasu... . alinja myśl pozytywnie...przesyłam poztywny fluidy:-) .

Gość alinja
Joanne na pewno nie myśl w ten sposób! Niestety los płata takie figle :/ Ci którzy na prawdę chcą dziecko to im się nie udaje, a znowu inni porzucają swoje dzieci.. Nie ma sprawiedliwości. Ale najważniejsze jest to aby nie tracić wiary na pewno w końcu nam wszystkim się uda! trzeba być dobrej mysli choć kiedy kolejny raz robisz test a tam znowu jedna kreska to można zwątpić we wszystko ale najważniejsze to sie podnieść i zacząć od nowa starania :)

agnes, mąż pływa 10/10 tyg, ląd/morze, jest II oficerem w maszynie, zbadajcie nasienie męża, nam od razu lekarz kazał to zrobić, bo moje wszystkie wyniki miał i hormony tylko zlecił, będzie dobrze, a jak mąż wróci to go w obroty :D Agita - trzymam kciuki, musi się udać, a potem każda następna, my z mężem od 3 lat jak się znamy to nigdy nie zabezpieczaliśmy się, ale od ok. 1.5 roku myślimy poważnie o dzidzi i czynimy wszystko aby się w końcu udało, agnes - mi też miło czas leci, mąż pojechał na basen a ja tutaj z Wami :)

agita - dzieki za leki. napisze mezowi to sobie kupi. a do kliniki to juz nie. jestem teraz umowiona z lekarzem endo i jemu teraz zaufalam. mam wielka nadzieje ze pomoze. agita a jeszcze jakies witaminy? cos jak u nas te tabletki rozpuszczalne pluszz?

Joanne84, marynarz powiadasz...brzmi ciekawie nie powiem, ale 10 tygodni rozłaki to dla mnie byłoby nie do ogarnięcia...My z emkiem razem jesteśmy już prawie 9 lat (chociaż poślubie dopiero 4) ale jakoś tak zawsze razem byliśmy i nie wyobrażam sobie, ze miałoby Go nie byc przy mnei tyle czasu:-( Ale wiadomo, że praca to praca... . agnes1822 endokrynolog to od tarczycy tak? Takie tabletki musujące też są, tylko to lepiej niech kupi sobie w drogerii Rosmann, albo DM (są półki z lekami bez recepty). Jest tego multum a o połowę taniej niz w aptece:-)

agita - oki dzieki za podpowiedz. moj lekarz to ginekolog-endokrynolog. wiec od spraw cipkowych i hormonalnych razem. duzo czytalam na necie o nim i jest naprawde wiele dobrych opini o nim a polecila mi go sasiadka. joanna - a wiesz ze marynarze maja opinie ze w kazdym porcie dziewczyna. oczywiscie nic nie sugeruje nie nie. nie boisz sie ze cie zdradzi? ja to mojemu piwiedzialam ze jaja mu bym urwala. ale wieze mu ze nigdy mnie bie zdradzi. a opiwiada mi co wyprawiaja jrgo koledzy to glowa mala. masakra. zony w domu a oni "rozrabiaja" .

agnes - są statki, które wpływają i wypływają tzw. tramwaje, nawet nie ma możliwości zejść na ląd, ale chyba zęby bym zjadła gdyby miał kadetkę na statku hehe. Ufam mu, ale też mu powiedziałam, ze jeśli się dowiem, a się dowiem, to swoje "kalesony" znajdzie po drugiej stronie miasta bo taki rozrzut będę miała z okna :P, z drugiej stronie będąc tu na lądzie ma większe pokusy :) za sprawą jego młodszej siostry nie mam spokoju ducha, bo Ona utrzymuje kontakty z Jego byłą :P, a nie są razem już chyba 5-7 lat hehe, no cóż, moja najnieulubieńsza szwagierka :P

joanna - glupio taka sytuacja z jego byla. no ale coz na to nie masz kontroli. ja mojemu wysylam sweet focie filmiki i smski:-):-):-):-) i to ma mu wystarczyc. i wystarcza a reszta w domu hihi.

agnes - naszym Panom musi wystarczyć to co otrzymają w smsie :) a swojego poprosiłam aby kupił mi castagnus dzisiaj, może coś pomoże, ale dopiero od 1 dc :)