Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bezpłodny facet

Polecane posty

Gość gość

Mam do was pytanie - niedawno dowiedziałem się, że jestem bezpłodny (nie mylić z impotencją :D ), czyli nie będę mógł mieć nigdy dzieci. Powiedzcie mi, czy dla kobiety może to mieć znaczenie przy wyborze mnie na partnera? Chodzi mi o sytuację, w której będę się z kimś spotykał, ale gdy zacznie to zmierzać ku czemuś głębszemu, wtedy jej powiem, żeby wiedziała na co się decyduje. Czy mogę wtedy stracić taką kobietę? Wypowiedzcie się proszę na ten temat, może macie podobne doświadczenia? PS Na dzień dzisiejszy jest to forma bezpłodności, która jest trwała i nieuleczalna.

Gość gość
Lepiej nie mów żadnej... ciężko będzie musisz poszukać takiej co ma już dzieci, albo takiej która nigdy nie będzie chciała. Matki z dzieckiem samotne są często bardzo fajne z charakteru i potrafią docenić faceta to twój target

Gość gość
No ale jest jeszcze adopcja. Ja nie mówię, że nie chce być ojcem, bo chcę. Tylko nie będę mógł naturalnie...

Gość gość
Musisz być szczery w tym temacie na poczatku znajomości , ponieważ jesli kobieta zdąży się zaangazować , nie będzie w stanie podjąc racjonalnej decyzji. Jeśli powiesz kiedy ona już Cię pokocha prawdopodobnie będzie z Tobą , liczac na cud , lub , że jakoś sobie z tym poradzicie . Zakochana kobieta moze być nawet gotowa zrezygnować z macierzyństwa i być z Tobą , ale za iles lat potrzeba bycia matką może być tak silna , że zacznie mieć żal do Ciebie , zaczną sie kłótnie i może wtedy podjąć decyzje o rozstaniu

Gość gość
myśle że podchodzisz do tego zdrowo- jak będzie się zapowiadało na coś więcej to wtedy powiedz prawdę.. Chyba ile kobiet tyle reakcji na coś takiego. Pytanie czy twoja bezpłodność oznacza dla ciebie że nigdy nie będziesz miał dzieci czy że możesz być ojcem jedynie dla dzieci adoptowanych lub "z probówki"? Jeśli była by ta druga opcja to dla mnie ok. Kobiety które nie chcą dzieci będą to uważały za duży plus jeśli opcja nr 1. Ale oczywiście znajdą się też takie dla których to będzie brzemie nie do zniesienia i będzie to powodem do rozstania.

Gość gość
Powiem tak - nie chcę być bezdzietny. Taki jest mój pogląd na dziś. Dlatego dopuszczam adopcję. No ale jeśli kobieta nie będzie chciała w ogóle dziecka, no to chyba też to jakoś zaakceptuję.

Gość gość
jesli jesteś młody to nie powinieneś poruszać tm o dzieciach , chyba ze ..

Po co wyskakiwać od razu z czymś takim? To intymna sprawa. Nie widzę sensu od razu urządzać wywiadu chorobowego. Wiadomo, zwlekać też nie ma co, ale bez przesady z mówieniem od początku. ­ Jak dla mnie gdy dwie osoby się naprawdę pokochają to pochodzenie ich dziecka nie będzie robiło różnicy. To nie samo zapłodnienie czyni rodzicem, ale wychowanie.

Gość FammeII
A możesz mi zdradzić jak się o tym dowiedziałeś? Co Cię skłoniło do zrobienia specjalistycznych badań?

Gość gość
Miałem przewlekłe zapalenie cewki moczowej i jąder,...

Gość gość
To znaczy że nie masz wytrysku nasienia tylko wzwód?

Gość gość
ość Lepiej nie mów żadnej... ciężko będzie musisz poszukać takiej co ma już dzieci, albo takiej która nigdy nie będzie chciała. Matki z dzieckiem samotne są często bardzo fajne z charakteru i potrafią docenić faceta to twój target xxxx A po co mu jakaś puszczalska?

Gość gość
Ja jestem kobietą, która chce mieć dzieci, nie obsesyjnie, ale chcę. Nie odrzuciłabym bezpłodnego faceta nigdy, tylko dlatego, ze jest bezpłodny. Dziecko można zawsze zaadoptować :)

Gość ggggggggggggoś
możesz zastosować metodę Henryka VIII, udawać,że to one są bezpłodne

Gość gość
To znaczy, że mam wzwód i wytrysk, tylko plemniki są uszkodzone :D Ludzie, błagam was - to intymne szczegóły :D Zresztą większość spermy to przecież produkty prostaty a nie jąder...

Gość ggggggggggggoś
jak pis dojdzie do władzy będzie zmiana jaj, poczekaj hahahhaahahah

Gość gość
wiesz co ja mam chorobe, ktora dyskwalifikuje donoszenie ciazy, zajsc moge tylko moje cialo odrzuca zarodek. Musialabym brac leki immunosupresyjne cala ciaze. Moj maz wie o tym, wiedzial przed slubem i nie robi problemu. Zyjemy sobie zacnie i spokojnie, korzystamy z zycia, jak bedziemy czuli potrzebe posiadania dziecka - adoptujemy. Jak nie - trudno.

Gość gość
w ogole nie rozumiem tego pedu do posiadania dzieci, nie musisz tego mowic od razu bo to nie jest Twoj obowiazek miec dzieci, rownie dobrze mozesz nie chciec ich miec i takich rzeczy tez nie mowi sie na pierwszym spotkaniu

Gość gość
czyli mozesz r****c bez gumki :) masz taki sam problem jak ja - z tym ze ja sie tym w ogole nie przejmuje - licze ze kiedys pojawi sie super metoda i moje plemniki beda agresywne :D na chwile obecna mysle ze moze nie jest tak zle ....moze po prostu koniety nie zachodza w ciaze bo to chyba nie nastepuje przez uklad pokarmowy :P

Gość ggggggggggggoś
dzieci, kużwa tylko jak są w brzuchu, jest pożytek, bo można bezkarnie kopulować i na tym koniec, potem z każdym rokiem coraz gorzej

nie rozumiem po co pytasz? to indywidualny przypadek. ja np, nigdy nie chcę, a nawet jak mnie dopadnie biologia to nie będę mogła i nie chcę z innych przyczyn. to tak jakbyś się pytał, czy kobiecie przeszkadza zarost - golić się czy nie? dlaczego nie cieszysz się tym co masz? (zaspokajanie potrzeb seksualnych bez strachu o wpadkę).

Gość takmisiężycie
ułożyło, że pierwsza żona była płodna, ale miała pecha i już nie żyje. Druga okazała się bezpłodna i to dobry Bóg mi wynagrodził. Pierwsza katoliczka, bez zabezpieczenia i tylko pozycja misjonarska, a potem jak się ciota spóźniała, piekło w chałupie i awantury typu jak kużwa uważałeś , nowy bachor będzie, z drugą niepłodną od 23 lat cud-miód ultramaryna, dopiero wiem, że żyję

Gość gość
Pytam dlatego, że traktuję związek z kobietą poważnie, a naturalną konsekwencją poważnego związku jest prędzej czy później dziecko. Kobieta ma prawo wiedzieć, że nie dam jej 100% związku w tym sensie, że na zawsze pozostanie on zamknięty na spłodzenie własnego potomstwa. Kobieta ma prawo wiedzieć, że matką zostanie tylko przez adopcję. I nikt nie mówi, że mam jej mówić od razu, ale odpowiednio wcześnie :) Tak - widzę plusy - że np. moja kobieta nie będzie miała ewentualnych problemów z powrotem do formy po ciąży np. :D

ale to jest Twoja wizja miłości czy związku np. dla mnie poważny związek to taki, gdy się kocha osobę, z którą się jest, a nie wyczekuje pomocy w przedłużeniu gatunku za jej pomocą. każdy człowiek jest inny. wbij to sobie do swojej ograniczonej łepetynki.

Gość XPDominusM
w sumie to i tak jesteś plusem dla ludzkości, nie przyczynisz się do przeludnienia planety i uchronisz naszą Ojczyznę o jednego bezrobotnego mniej

Gość gość
brokeninside87 ??? O co Tobie chodzi???? Czy ja z Tobą polemizuję????? Bo zachowujesz się co najmniej jakbym Ci groził przemocą...

Gość gość
W Polsce mamy ujemny przysrost naturalny także proszę o rozwazne opinie

Gość gość
Jakie prowo??? Jakie się nie udaje ??? Co za niby prowokacja? Że niby jestem bezpłodny? Po co miałbym kłamać. Dziwna/y jesteś...