Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anastasi

okres w ciązy

Polecane posty

Gość anastasi

Prosze o pomoc, ostatnio pekla prezerwatywa w czasie owulacji, obliczalam, byly to dni plodne. Wczoraj 27 dzien cykly niby, dostalam niby miesziaczke, ale byla bardzo skapa, dzisiaj prawie jej nie :/ nigdy tak nie mialam.. jak to jest w koncu? Kiedys ogladalam program w tv na TLC "ciaza z zaskoczenia" czy jakos tak i tam bylo ze mozna miec plamienie w ciazy. Boje sie zrobic test. Mam tez mdlosci rano po kawie, bole piersi, powiekszony brzuch. Prosze o rade!!!!

Gość gość
Dni płodnych się nie wylicza.

Gość anastasi
sprawdzałam w internecie, kalendarzyk ciazy, wyszlo na owulacje

Gość gość
W kalendarzykach internetowych też się nie wylicza.

Gość anastasi
mniejsza o to wyszlo, byl to 13 dzien cyklu, wiec zdaje sobie sprawe, ze szansa spora. chodzi o to, czy to jest mozliwe???

Gość gość
Tak, jest to jak najbardziej możliwe. Zdarza się, że we wczesnej ciąży występują krwawienia w terminie teoretycznie przypadających miesiączek w pierwszych 2, 3 miesiącach. Najczęściej wynikają one z faktu, że jajo płodowe nie wypełnia jeszcze całkowicie jamy macicy i złuszcza się fragment "wolnej" śluzówki. Krwawienia w terminach miesiączek są zwykle zdecydowanie skąpsze i krótsze niż normalne miesiączki. Proponuje zrobic test. Jezeli miesiaczki byly zazwyczaj normalne, a nie skape, to moze byc pierwszy znak, ze to ciaza

Gość anastasi
Pomocy!! Miesiaczka ustala, boli mnie tylko brzuch, w dodatku mam jakies takie pieczenie w sutkach. Czy ktos tak mial???

Gość gość
Zrób test ciążowy, bardzo prawdopodobne, że jesteś w ciąży skoro miałaś skąpe krwawienie. Jest to pierwszym objawem ciąży tak samo jak całkowity brak miesiączki.

Gość anastasi
no wlasnie musze zrobic.. narazie nie mam nawet sily isc do apteki :/martwie sie co powiem chlopakowi

Gość gość
Jeszcze nic nie musisz mówić, bo nie jesteś pewna. A jakbyś była to jak co mu powiesz? że jesteś w ciąży. odpowiedzialność ponosicie we dwoje. w końcu wiatropylna nie jesteś.

Gość anastasi
ale caly czas wydzwania i pyta sie czy wszystko ok i czy cos sie zmienilo i tylko "ja pierdo..." z sluchawki slysze. a co ja mam powiedziec, jak on tak reaguje

Gość gość
Że skoro tak podchodzi do sprawy to mógł pomyśleć o tym wcześniej i nie zabierać się za seks skoro nie liczy się z konsekwencjami.

Gość anastasi
jak wczesniej pisalam prezerwatywa pekla. ale to juz nie istotne teraz

Gość gość
To są właśnie konsekwencje seksu. Czy to Twoja wina, że ona pękła? - nie. Jego? - też nie. Skoro decydujecie się na antykoncepcję w formie prezerwatyw to trzeba się liczyć z tym, że mają one 98% skuteczności właśnie dlatego, że pękają.

Gość anastasi
obawiam sie, ze konsekwencje poniose sama, niestety ale nie laczy nas zadne uczucie. A czy ktoras miala taka miesiaczke i okazalo sie ze to zaburzenia hormanalne, lub inne?

Gość gość
Oczywiście mogą to być zaburzenia hormonalne. Z tym, że nie uważasz, że byłby to bardzo wątpliwy zbieg okoliczności, że jak pękła wam prezerwatywa w dni płodne, to akurat one wystąpiły ? zrób jak najszybciej test.

Gość gość
Jak wątpliwy zbieg okoliczności? :D Przy pełnym stosunku szanse na ciążę wynoszą jedynie 25-30%.

Gość gość
25-40% jak już.

Gość gość
Bzdura. :D Przed owulacją 25-30%, w dniu owulacji mniej niż 20%.

Gość gość
W dniu owulacji jest największe ryzyko zajścia w ciążę, bo plemniki są najbardziej żywotne !

Gość anastasi
czyli szansa jest ok. 30 %? no nic z rana zrobie test.. i sie okaze czy jestem w tych 30%

Gość anastasi
nie wiem sama czy to bylo w owulacje ale wyszlo mi tak na kalendarzyku internetowym

Gość gość
"W dniu owulacji jest największe ryzyko zajścia w ciążę, bo plemniki są najbardziej żywotne !" Rozumiesz w ogóle co piszesz? Jakim cudem owulacja kobiety ma wpływ na żywotność plemników wytwarzanych przez organizm mężczyzny? Komórka jajowa jest zdolna do zapłodnienia tylko przez 12 godzin. Plemniki nie docierają do niej w ciągu 5 minut tylko zajmuje im to kilka godzin.

Gość gość
masz typowe objawy ciazy to napewno nie zaburzenia hormonalne, radze wybierac juz imie dla dziecka

Gość anastasi
narazie nic, rano bedzie wiadomo

Gość anastasi
Wyszlo mi, ze nie jestem :( narazie odetchnelam z ulga, ale znowu zaczelam sie denerwowac co mi jesT? i czy to moze nie ciaza jednak?

Gość gość
może za wcześnie jest żeby test wykrył ciąże a poza tym testy też nie dają 100% pewności. Myślę że powinnaś pójść do ginekologa bez względu na to czy jesteś w ciąży czy też nie