Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaką butelkę polecacie do kaszek czy to nie ma znaczenia

Polecane posty

Gość gość

Pytam, i mam nadzieję że pomożecie mi bo jestem z tego zielona. Mam pierwsze dziecko, za 3 dni skończy 4 miesiące i będę chciała jej podać kaszkę, i byłoby mi wygodnie z butelki podawać. Jaką butelkę polecacie, i jaki smoczek ma być dla 4 miesięczego dziecka tak aby przepływ miał odpowiedni. Dodam że małą karmię piersią a dokarmiam mm z butelki Lovi. Czy dziecko łatwo przestawi się na butelkę z innej firmy, czy lepiej jak na Lovi zostanie a dokupię inny smoczek? Z góry dzięki :).

Gość praktyczna pani domu
Facet budzi się po katastrofie samolotu na bezludnej wysepce. Zaczyna panikować, bo nie umie pływać. Nagle zauważa sąsiednią wysepkę, a tam nagie laski, głośna muzyka itd. Facet krzyczy, macha rękami ale nikt go nie słyszy. Zrezygnowany idzie wzdłuż brzegu i zauważa żabę. Myśli sobie: -Jestem głodny, to chociaż żabę zjem Chwyta ją więc, a żaba krzyczy: -Nie jedz mnie, a spełnie jedno twoje życzenie! Ale pamiętaj, masz tylko jedno, więc dobrze się zastanów! Facet spogląda to na żabę, to na sąsiednią wysepkę, i mówi: -Dobra, to zrób mostek. A żaba wygina się do tyłu i mruczy pod nosem: -Aleś se, k****, chłopie wymyślił...

Gość gość
Kaszkę podaje się łyżeczką.

Gość musisz poprobowac
co twojemu dziecku podpasuje. Ja do dzis,a maly ma pol roku,nie znalazlam odpowiedniego smoczka. Niestety,te ktore mialy odpowiedni przeplyw nie pasuja mu ksztaltem,a te ktore akceptuje sa za wolne nawet do zageszczonego mleka. Lyzeczke zaakceptowal pozno,nawet teraz nie zawsze ja zje. W rezultacie sama powiekszylam dziurke w ulubionym smoczku.

są butelki zakończone łyżeczką zamiast smoczka, butelka jest silikonowa naciskasz ją lekko i dozujesz pokarm, można takiej spróbować do podawania kaszki. Co do tego czy dziecko zauważy różnice że pije z butelki innej firmy to mogę powiedzieć na przykładzie mojej córki, że nie (choć jej podawałam w bardzo różnych bo tommee tippee ma specyficzny kształt a dla nie było bez różnicy)

Gość musisz poprobowac
Widzisz jamama, kazde dziecko inne. Moj tylko poczuje innego smoka i sie drze prawoe jak opetany :P

no więc nie pozostaje autorce pytania nic innego jak popróbować, bo jak widać to co sprawdza się u jednych dzieci to u innych nie

Gość gość
Podawałam w butelce dr. brown's smoczek poziom Y. My wszystkie butelki jak i gryzaczki mieliśmy z tej firmy.

Gość gość
wiesz co-ja butelki nie zmieniałam, używałam tommee tippee, kupiłam tylko smoczek do kaszek. Po co niepotrzebnie wydawać pieniądze?

Gość gość
ja daje małemu z butelki tommee tippee ale smoczek do kaszek mam powyżej 9 miesięcy, wcześniej pił z dr Browns, tam też był smoczek do kaszek, najlepiej poszukaj w necie czy Lovi ma takie smoczki skoro dziecko ładnie pije z ich smoczków.

Gość gość
ale kombinujecie... kaszkę podaje się łyżeczką.. jak Wy chcecie dzieci nauczyć normalnego jedzenia skoro kasza idzie przez smoczek?

Gość gość
My kupilismy jak maly mial 4 miesiace butelke ze smoczkiem trojprzeplywowym firmy Avent i oprocz oaszki maly tez pil mleko bo mozna zmieniac poziom. A co do uczenia jesc kaszek lyzeczka to nasz synek mial ze wzgledu na duze napiecie miesni zakaz lezenia na pollezaco to niby jak mialam karmic go lyzeczka? nie zawsze da sie od razu lyzeczka karmic.

+Na początku i tak nie daje się dużo kleiku, ja na początku dawałam po jednej miarce na 150 ml mleka, teraz dwie na 170 ml i Mała spokojnie przeciąga to przez Avent 3+ i Lovi wolny (slow, 3+)

i tak jak ktoś tu napisał nie potrzebujesz nowej butli, wystarczy nowy smoczek, nam spokojnie smoczki z Aventa podchodzą do butelek Lovi i na odwrót.

Z góry przepraszam, że tak nie wszystko w jednej wypowiedzi ale nie doczytałam co inni piszą. Moja córka świetnie radzi sobie w jedzeniu z łyżeczki, nie ma z tym w ogóle problemów, ładnie otwiera buźkę i przełyka, od czasu do czasu czasem coś wypluje ale jedzenie idzie nam sprawnie i bez żadnych problemów, a mleko z kleikiem je z butelki.

Gość ale niektorzy sie czepiaja
Tej lyzeczki. Ok kaszka lyzeczka ale mleko tez sie zageszcza! Np.w 7 miesiacu juz kazda porcje. W 8 czy 9 zageszcza sie juz wiecej. Zreszta jak dziecko sie nie najada samym mlekiem i z wiekiem nie spada ilosc wypijanego mleka a rosnie,budzi sie w nocy na dokarmianie chociaz do tej pory ladnie przesypial noce bez karmien,to najwyzsza pora dosypac troche kalorii,biorac pod uwage ze dziecko jest tez strasznie chude. I nie zgodze sie,ze wystarczy zmienic tylko smok bo do niektorych butelek smoczki innych firm nie pasuja a te z firmy ktore dziecko akceptuje nas niesatysfakcjonuja.