Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pracuje ktos z pan ajko opiekunka srodowiskowa

Polecane posty

Gość gość

mam kilka pytan.

Gość gość
ja pracuje

Gość gość
ja tez, pisz postaram sie odpwiedziec

Gość gość
jaki jest zakres obowiazkow.? jak wyglada taka praca? czy trzeba miec odpowiednie wyksztalcenie jesli tak to jakie? gdzie szukac takiej pracy?

Gość gość
ja byłam gotowa się podjąć pracy w PCK ale płaca... 3,50 na godz mnie odstraszyła, niby umowa na 7 ale podpisuje się że 50% w darowiźnie się pracuje :( wymagań zero, miałam list polecający z MOPS i tyle, przyjmują każdego

Gość gość
są agencje opiekunek tam nie potrzeba wykształcenia a stawki są bardzo niskie umowa zlecenie, praca z osobami starszymi i niepełnosprawnymi dużo pracy za małe pieniądze, ja pracowałam w MOPR jako opiekunka specjalistyczna z osobami chorymi psychicznie, tutaj już trzeba było mieć odpowiednie wykształcenie i praktyke min pół roku, stawki godzinowe dużo wyższe wręcz zadowalające jednak umowa zlecenie zakres obowiązków-praktycznie wszystko dostajesz podopiecznego i twoja w tym głowa żeby on odpowiednio funkcjonował, wizyty w urzędach, u lekarza, z osobami chorymi psychicznie również pomoc w przyjmowaniu lekarstw, utrzymanie higieny, zakupy, porżadek w domu, spacery, rekreacja itp najgorzej było u osób starszych bo często to samotne rozżalone i złośliwe osoby , potrafiły wykorzystywać opiekunkę jako sprżtaczke,

Gość gość
a mycie tez nalezy do obowiazkow opiekunki?