Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zuzanna Amelia ææ

Chai Te Latte przepis i wykonanie

Polecane posty

Gość Zuzanna Amelia ææ

Zna ktos ?

Gość gość
ty normalana jestes? czy moze zarazil cie rondel? x x w sumie tak moze byc, poziom rozgarniecia taki sam

Gość Zuzanna Amelia ææ
Prosilam o przepis a nie o glupie uwagi. Spadaj stad jak nie umiesz nic konkretnego napisac.

Gość gość
ty w*********j na inny dzial niedorozwoju

Gość Zuzanna Amelia ææ
No widzisz pomarancz jaka potrafisz byc mila. Robilas to kiedys ? Wedlug tego przepisu co podalas czy dodalas cos innego ? Niektorzy dodaja odrobine czarnego pieprzu.

Gość Zuzanna Amelia ææ
Do herbaty. Mi chodzi o ten przepis z herbata.

Błękitna zabłysła jak maciuś jak zwykł robić maciuś swoją znajomością tematu :P Chai tea latte to herbata a nie kawa. Zarówno chai jak i tea to nazwa herbaty, więc nie wiem gdzie się kawy doszukałaś w chai tea latte ;) Zuza powiem Ci ,że mam ekspres w którym mogę przygotować chai tea latte i raczej nie ma tam pieprzu, albo są jego tak śladowe ilości,że nie idzie wyczuć w smaku.

ja robię czasem taką herbatkę rozgrzewającą z esencji (żeby mi w niej liście nie pływały), z dodatkiem goździków i cynamonu, miodu albo karmelu i cytryny. | ale herbaty z mlekiem nigdy nie próbowałam, jakoś mnie odrzuca to połączenie.

Gość Zuzanna Amelia ææ
Herbata z mlekiem to popularna "bawarka" . Moze byc z cukrem. Ja lubie. Do Chai Tea Latte dodaje sie kardemone, cynamon, imbir, gozdziki, wanilie i pieprz. To ostatnie w sladowych ilosciach. Pytanie techniczne: cynamon , imbir i gozdziki - suche zmielone czy w calosci ? Imbir swiezy czy suszony. Herbata z miodem i cytryna to znany sposob na przeziebienia. Jeszcze lepszy jest zestaw z kwiatem lipy zamiast czarnej herbaty. Kwiat lipy i miety z miodem zalecany byl od dawna na gorace lata jako swietny srodek odswiezajacy i gaszacy pragnienie. ­ Pavlo - dokladnie jak robisz swoja herbate ?

Pilam taka herbatkę 2 tygodnie temu, wracając z wakacji, w Czechach, bylo juz jesienne zimno, za oknem widok na pola Austerlitz, wyśmienity napój na takie okoliczności. Rozgrzewająca, aromatyczna i sycąca, tylko ze podana na bardzo slodko, chętnie bym powtorzyla bez tylu kostek cukru.

Gość Zuzanna Amelia ææ
No ja wlasnie chcialabym zrobic cos takiego domowym sposobem.

Zwykłą herbata (ale sypana) ze słodką śmietanką najlepsza :P A nie imbiry i cynamony jakieś:P

Gość Zuzanna Amelia ææ
W jaki sposob spienic mleko domowym sposobem bez specjalnego sprzetu ?

Gość gość
tak samo jak trzepiesz konia sasiadowi

Są takie małe eeee...blenderki na baterie? zapomniałam nazwy, na końcu mają taką sprężynkę w kółku. Kosztują koło dychy chyba. Ktoś pewnie nazwę napisze :P

Gość gość
przykrywka jak zwykle p*****lnela na miare rondla

Gość Zuzanna Amelia ææ
Dzieki. Ale mi wlasnie chodzilo o to czy da sie to mleko spienic jakimis bardziej prymitywnymi sposobami tak zeby to mozna bylo zrobic na wycieczce , gdzies w terenie bez dostepu do pradu.

Gość Zuzanna Amelia ææ
up

Gość gość
po c***a podnosisz to gowno?