Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy w Anglii mozna sie czegos dorobic

Polecane posty

Gość gość

Czy w Anglii jest mozliwe to by normalnie zyc (placic co miesiac czynsz, wszystkie rachunki, media, transport, jedzenie, ubrania, kosmetyki, jakies przyjemnosci) i moc jeszcze odlozyc kase np.na budowe domu w Polsce itd.?

Gość gość
Jak zarabiasz najnizsza krajowa to zapomnij,bo nawet na mieszkanie nue starczy,musialabys wynajmowac pokoj jedynie wtedy mialabts na ciychy ,kosmetyki i drobne przyjemnisci, zycie jest drogie, koszt mieszkania to jakies 700 funtow z oplatami.

Gość gość
pewne jest że w Polsce nie można wiec jak masz checi i odwage to próbuj gdzie indziej :D

Gość gość
Tylko jesli jestes kims z super zawodem i bieglym angielskim np.lekarz, informatyk itp.

Gość anielka1992
nie prawda! A byliscie tam wogole??? Wszystko zalezy od rejonu tak jak w pl w jednym jest lepiej w jednym gorzej... Ja bylam w worceuster i nie narzekalam fakt jest taki ze im lepiej znasz jezyk tym lepiej dla cb do kazdej pracy jakiej chcesz isc przez agencje chociazby musisz dobrze znac ang...

Gość anioopanio
tak , ale nie jako Polak

Gość gość
powiem Ci na własnym przykładzie, że jeśli liczysz na wielkie kokosy- możesz zapomnieć. Na początek nie zarobisz więcej niż najnizsza krajowa, czyli około 200 funtów na miesiąc (oczywiście jesli nie pracujesz przez tandetną agencję, bo wtedy to około 25 godzin tygodniowo). Osobiście mieszkałam w okolicach Nottingam, cena za pokój- 70 funtów tygodniowo (najmniej), do tego jedzenie, dojazd do pracy, jakieś ubrania i wychodzisz praktycznie na 0.

Gość anielka1992
jako polak musisz uwazac ale tylko na polakow bo to chamy i tyle. Jestem polka i nie spotkalam przez 2 lata mieszkania tam nie milego anglika. W przyszlosci planuje tam zamieszkac nie sluchaj tych burokow naprawde nie ma sie czego bac ja polecialam tam majac 19 lat z chlopakiem i jakos dalismy sobie rade bez problemu wszystko jest dla ludzi trzeba uwazac wiadomo ale lec i zobacz sama ja jestem zakochana w angli to naprawde piekny kraj i ich kultura

Gość gość
Anglia to cudowny kraj, mimo że nie dorobiłam się fortuny, mam zamiar wrócić tam za rok :) Całkowicie inne podejście do życia, do siebie nawzajem, inna kultura, pierwszy dzień po przyjeździe do Polski przeżyłam szok jak ludzie moga być tak niemili w stosunku do siebie. dla samego tego klimatu warto tam pojechać