Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nic0lasCage

Dlaczego gdy Polka zbliża się do 30stki ścina włosy na jeża

Polecane posty

Gość Nic0lasCage

? :D

Gość samrgrgww
tez mnie to zastanawia przez to traca swoja atrakcyjnosc

Gość Chaquel Dema
nie wiem, wiem natomiast dlaczego polakom wydaje sie ze wlosy zastapia im wszystko inne

Gość gość
Ja nigdy się nie zetnę na krótko. Długość za brodę to minimalna długość dla mnie

Gość gość
dziwne, mam 31 i zapuszczam, choć są juz dosyć długie, moje koleżanki mają podobnie

Gość gość
kobiety rodzą dzieci, a to powoduje u wielu z nich zmiany hormonalne. najpopulrniejszą zmianą widoczną u kobiet po porodzie jest utycie. jednak czasem sprawa jest bardziej skomplikowana. od hormonów niszczeje cera, to wymaga wiedzy, by wiedziec, że czasem włosy ulegają takiemu osłabieniu, wypadają, niektórym to mija, a niektórym nie. poza tym krótkie włosy ułatwiają opiekę nad dzieckiem, bo dziecko obślinioną ręką chwyta za włosy. więc kobiety obcinają. I już nie zapuszczają, bo częto im się włosy nie układają po prostu długie. utrzymanie gatunku ludzkiego nie odbwa sie za darmo, nie mam tu bynajmniej na mysli pieniędzy. to smutne, ale kobiety doświadczają wielu problemów, te estetyczne są pewnie i tak najlżejsze. chcoiaż z drugiej strony, kobiety kochają piekno, a kultura wyznacza im sztywne kanony piekna. to smutne, że wiele z nich po porodzie się w tym kanonah nie mieści.

Gość Nic0lasCage
W przypadku kobiet - nie. Liczą się tylko duże cycki, ładny tyłek i piękne, długie włosy oraz zadbane dłonie.:classic_cool:

Gość gość
co dał nam Kraków, papieża, a co Śląsk, k****a ostrzyżonego na jeża

Gość gość
dziwne, mam 37 i włosy prawie do pasa i do głowy mi nawet nie przyszło by je ściąć, lekko je tylko rozjaśniłam z czarnych na ciemną miedź.

Gość Nic0lasCage
Wszyscy zdrowi? :D

Gość gość
Ja mam gęste, zdrowe, nie farbowane, lśniące włosy. Nie mogłabym ich ściąć na krótko, nie czułabym się sobą.

Gość gość
powiniście pisać od razu czy macie dzieci ja skrycie liczę, że nigdy nie obetnę krócej niż do ramion, ale życie lubi działać na przekór, i skoro mi zalezy na długich, to poród pewnie uniemożliwi mi utrzymanie długich włosów to brzmiałoby jak życie;-/

Gość gość
pulchny- pzdr od Heli!!;-D

Gość gość
gość kobiety rodzą dzieci, a to powoduje u wielu z nich zmiany hormonalne. najpopulrniejszą zmianą widoczną u kobiet po porodzie jest utycie. jednak czasem sprawa jest bardziej skomplikowana. od hormonów niszczeje cera, to wymaga wiedzy, by wiedziec, że czasem włosy ulegają takiemu osłabieniu, wypadają, niektórym to mija, a niektórym nie. poza tym krótkie włosy ułatwiają opiekę nad dzieckiem, bo dziecko obślinioną ręką chwyta za włosy. więc kobiety obcinają. I już nie zapuszczają, bo częto im się włosy nie układają po prostu długie. utrzymanie gatunku ludzkiego nie odbwa sie za darmo, nie mam tu bynajmniej na mysli pieniędzy. to smutne, ale kobiety doświadczają wielu problemów, te estetyczne są pewnie i tak najlżejsze. chcoiaż z drugiej strony, kobiety kochają piekno, a kultura wyznacza im sztywne kanony piekna. to smutne, że wiele z nich po porodzie się w tym kanonah nie mieści. ----------------------- fajnie to napisalas/es ;) ja to myślę, że dopiero kolo 50tki wiekszosc scina sie na jeża.

Gość gość
Ja niestety musiałam ściąć, bo miałam problemy hormonalne i włosy zaczęły lecieć, a przecież długie włosy wyglądają okropnie gdy jest ich trzy na krzyż :( Czy to, że mam krótkie włosy powoduje, że nie jestem kobietą?

oczywiście, że jesteś kobietą! ponadto krótkie włosy potrafią być naprawdę fajne! zalezy gdzie sie czeszesz, niesttey to dość rzadkie, by znaleźć fryzjera, który zrobi ładną krótką fryzurkę i to dlatego mi więksozść się nie podoba;-( ale nie zniechęcaj się, jak Ci zalezy to pewnie znajdziesz coś dobrego. niestety kulturowo przyjmuje się, że z reguły dłuższe gęste włosy są seksowniejsze;-( ja mam długie, ale nie cuzję się pyszałkowata z tego zwględu, gdyż nie umiem ich układać. więc nie wiem czy jestem tylko dzięki dłuższym włosom bardziej sexy, możliwe, że to szablonowe myślenie. ale z długimi pewnie łatwiej o łądniejszy efekt. bo do krótkich to już ttrzeba mieć cierpliwość i zdolność

Gość gość
ale głupoty piszecie, moja kuzynka urodziła dwoje dzieci w odstępie dwóch lat i nadal ma długie włosy do pasa.

Gość gość
Dzięki za pocieszenie, bo ja jestem jeszcze przed 30-stką i jak czytał, że tylko starsze się ścinają, to mnie to wkurza :P Ja mam ultraproste włosy, które mają ok 10 cm długości i jakoś sama je układam, ale fakt, że jak fryzjer coś źle zetnie to jest katastrofa. Jak miałam długie i źle ściął to zawsze dało się to jakoś ukryć, a teraz nie ma mowy o tym.

Gość gość
Ja mam 43 lata i noszę bardzo dlugie włosy, mam lśniące i gęste to mogę :)

Gość mama z włosami
a ja mam 33 lata, 16miesieczne dziecko i włosy do połowy pleców blond. owszem mysle nad zmiana fryzury ale nigdy zadnego jeza. chciałabym wygladac powazniej a nie tak dziecinnie jak mała blondi

Gość gość
Mam dwoje dzieci36 lat i włosy czarne do pasa i nie planuje ściany są zdrowe nie zrabowane :)

Gość gość
nikt nie pisze, że tylko starsze kobiety mają krótkie włosy, ale zauważ proszę, że większosć tak ma. i tylko w tym rzecz. czasem już po ślubie ścinają. w Chłopach jest taka scena, gdy Jagusi każą ściąć warkocz, bo po co ma chodzić w nim skoro jets po ślubie. Wiocha jak diabli. Wziąć ślub, obciąć włosy, utyć, w ciąży i zajmowac się dzieciakami w fartuchu i krótkich włosach, takich strąkach nad szyją. bardzo bym chciałą, by udało mi sie mieć długie włosy;-(

Gość gość
a potem faceci narzekają, że kobeity tracą dziewczęcość- to, że masz dzieci musi oznaczać, ze musisz wygladać poważnie, cokolwiek masz na myśli? długie włosy nie świadczą jeszcze o rzadnej infantylnosci, raczej zachowanie lub bieganie z gołym tyłkiem i cieszenie sie jak świnka piggy diabli wiedzą z czego