Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Belnea

Czy po tabletkach moga bolec piersi

Polecane posty

Gość Belnea

Witam. Byłam chora ( zapalnie płuc) lezałam w szpitali. Podawano mi encorton od 10 tabletek dziennie - schodziłam co 3 dni o jedną mniej. Brałam go około trzech tygodni. Mam podwiązane jajowody więc ciążę raczej wykluczam, ale boje się. Od 14 dnia cylku nabrzmiały mi piersi i bardzo bolą od tego również czasu dostałam wysypki jest to prawdopodobnie trądzik posterydowy. I w związku z tym mam pytanie jak w temacie: czy po encortonie mogą bolec piersi i czy mogą być nabrzmiałe jak w ciąży ?? Jak podczas brania tabletek antykoncepcyjnych - ?

Gość gość
Tak, encorton może dawać takie efekty.

Bardzo dziękuje za odpowiedź, bo już zaczęłam wariować że to ciąża.

Gość gość
Bez jajeczek ciążą,trzeba nie mieć posprzatane na strychu

Nawet podwiązanie jajowodów nie daje 100 % pewności że nie zajdzie się w ciążę, dlatego ten komentarz jest nie na miejscu. W dostępnych badaniach klinicznych oceniających skuteczność tej metody oszacowano: skuteczność rzędu 96,5% po trzech miesiącach, skuteczność rzędu 99,9% po sześciu miesiącach od wykonanego zabiegu. Według innych badań skuteczność po roku od zabiegu wynosiła 99,78%, a po dwóch latach 99,81%. Ja jestem 5 miesięcy po zabiegu podwiązania jajowodów.