Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wasze sposoby ta tanie zycie

Polecane posty

Gość gość

witam podajcie prosze swoje sposoby jak zaoszczedzic na domowych wydatkach

Gość gość
mniej jeść , nie myć się , wyłączyć sprzęt agd,rtv , narazie tyle

Gość gość
Ubrania znanych marek zastępujemy tymi z sieciówek.Tak przynajmniej radzi znawczyni tematu Kasia Tusk;)

Gość gość
gotować w domu, robić przetwory gdy owoce i warzywa są tanie, nie wyrzucać ciuchów mimo, że niemodne, przerabiać, cerować, naczynia zmywać w zmywarce, nigdy pod bieżącą wodą, pranie wstawiać tylko jak uzbiera się pełna pralka, kupić lodówkę energooszczędną, samemu piec ciasta, cerować skarpety i rajstopy, naszywać łaty na łokciach jak się przedrze sweter/ żakiet/ marynarka, podkręcać kaloryfery jak nas nie ma w domu, itd. dzieci niech znaszają ubrania po sobie później dopiszę jeszcze inne :)

Gość huskwarna
:D :D z rana do kawy takie rady :) może zamiast niej jakąś trawę zaparzyć ???

Gość gość
aha, dobrze, że wspomniałaś o kawie :) torebkę herbaty zaparzać 2-3 razy w zależności, czy chcesz mocną czy słabą

Gość gajoowy marucha
rano od sąsiada biorę zaparzoną saszetkę herbaty i sobie parzę drugą. Potem idę na jakiś pogrzeb i łapię się na stypę. Coś tam zgarnę z talerza i kolacyjkę mam.

Gość gajoowy marucha
żartowałem. Ogólnie nie liczę ile zarabiam i ile wydaję

Gość gość
ja wczoraj nie korzystalam z komputera,i zaoszczedzilam czas .pocerowalam skarpety sporo czego nie robilam od bardzo dawna,,zmielilam mieso na pierogi ktore lepilam, ususzylam grzybki przywiezione przez corke a pozniej zrobilam z nich pyszna zupke grzybowa...... przepis z inernetu hi hi

Gość gość
pieczywo kupowac w dyskontach handlowych o wiele lepsze wedliny tam gdzie taniej mieso tez.. ostatnio bylam wpewnej galerii weszlam tam do sklepu Piotr i Pawel ceny tego samego miesa 30 % wieksze innych artykulow tez.wiem ze placi sie za marke darmowe reklamowki...dlatego na co dzien kupuje tam gdzie dana rzecz jest tansza,przynajmniej na tym zaoszczedze

Gość kinkyreggae
nie miec dzieci, rozkładać wydatki na innych domowników, zamiast ciuchów za 300zł to takie z lumpa za 10zł

być na bieżąco z promocjami:) Np. w Biedronce był ostatnio tydzień pizzy i wszystkie 40% taniej, później tydzień ryby -30%. Możesz dołączyć do społeczności studencki budżet na fb. Tam znajdziesz wiele promocji i sposobów na tańsze wydatki na jedzenie. Jeśli chodzi o ubrania to możesz poszukać czegoś na rynku lub w lumpeksach. Zdarzają się tam fajne i tanie rzeczy, tylko trzeba się nachodzić. Ale w końcu tak samo z Galeriami, tam też, żeby znaleźć coś porządnego potrzeba czasu. Możesz też prać w godzinach taryfy, jest wtedy tańsza opłata za prąd. A z komputera korzystaj wieczorem i w nocy, bo wtedy tańszy prąd. Pozdrawiam

Gość gość
trzeba dużo zarabiać wtedy życie jest tanie

Gość gość
ubrania mam przewaznie z ciuchow i w dodatku markowe ze ztym problemu nie mam,chodzi mi glownie o zywnosc i chemie.znam osoby ktore poluja od rana w dzien dostawy do lupexu a pozniej handluja tymi rzeczami naprawde fajne orginalne rzeczy mozna tam kupic za grosze............ POZDRAWIAM

Gość gość
staram się nie jeść słodyczy bo one tanie nie są! także okazjonalnie coś na ząb słodkiego

Gość gość
sa tez niezdrowe ale u mnie jak cos upieke to wiecej zjem przytyje zatem na jedno wyjdzie.ostatnio zauwazylam ze duzo wydaje na rozmowy telefoniczne sms ograniczam sie do 30 zl miesiecznie.nie kupuje gazet jedynie program zauwazylam ze duzo osob czyta w Emikach chociaz niechetnie na to patrza osoby tam pracujace

Gość gość
sa tez niezdrowe ale u mnie jak cos upieke to wiecej zjem przytyje zatem na jedno wyjdzie.ostatnio zauwazylam ze duzo wydaje na rozmowy telefoniczne sms ograniczam sie do 30 zl miesiecznie.nie kupuje gazet jedynie program zauwazylam ze duzo osob czyta w Emikach chociaz niechetnie na to patrza osoby tam pracujace

Gość Kasiula z Lurki
mój problem po pierwsze telefon i rozmowy za granicę :-) Mój facet wyjechał do pracy.. ;-( Są różne sposoby, jednak dla mnie liczy się cena i jakość połączeń! Używam Smartgroschen. to aplikacja na Androida i iOS. Darmowa! Rozmowy między użytkownikami za darmo, na początek dostajesz 0,50 Euro na testowanie na prawie cały świat. Dodatkowo Chat i przesyłanie załączników za free .. Polecam! A Radek nie ma wymówki ... hihihihihih :-);-)