Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co dla chłopca na 4 lata np do przedszkola rajstopy znak zapytania

Polecane posty

Gość gość
A potem na przedstawienie szkolne dla zabawy przychodzi synusiowi przebrać się za żeńską postać i syn myśli że stanie się gejem i płacze całe dnie (przypadek syna mojej znajomej). Moja znajoma robiła z syna małego macho już odkąd skońćzył roczek. Włosy lekko przyżelowane dla szpanu i oczywiście szeroki jeans pomimo że synóś dopiero raczkował. Dziś chłopak ma 6 lat i jest przekonany że wyglądać trzeba tak a nie inaczej a znajoma cieszy się że ma małego mężczyznę . Najlepiej powiedziała jej była przyjaciółka , że z tego co widzi to ten mały kiedyś dorośnie, wpieprzy matce i jeszcze będzie go na przepustkach widywać.

Gość gość
malakijes-poraz kolejny probujesz mi nadepnac na odcisk ale niestety i nie tym razem.ani nie holandia ani nie UK.Francja moja droga i nie zadna przechowalnia tylko obowiazkowa szkola.nie wiem czy dzieci sa tu lepsz czy gorsze bo nie mam porownania w zyciu realnym ale czytajac posty niektorych osob to niestety odnosze wrazenie ,ze daleko 4 czy 5 latkom do samodzielnosci. To ,ze ty masz problemy finansowe nie upowaznia cie do ublizania innym.jestes bardzo agresywna a twoje pojecie "za granicy" jest delikatnie mowiac smieszne.jak juz ktos ma inne zdanie i lepszy status to od razu krzykiem starasz sie wymusic swoje racje.

Gość do malakijes
kobieto ja wszytsko rozumiem bieda... ale ogarnij się chwalisz sie basenem i zajęciami z języka a nie dbasz jak twoje dzieci wyglądają, jak się czują! ubiór jest bardzo ważny, od tego się zaczyna samoocena dziecka! nie musisz kupować firmowych i drogich rzeczy ale ty przesadzasz w drugą stronę! w życiu bym nie wpadała na to żeby dziecku obcinać rajstopy! ile one kosztują? 10 zł? drwisz sobie ża jak dziecko jest modnie ubrane to na pewno mu niewygodnie i jest nieszczęśliwe, można dziecko ubrać ładnie i wygodnie. ja gdybym była dzieckiem wolałabym wyglądać ładnie i modnie jak inne większość dzieci niż chodzić na basen nawet jako jedyne w grupie.

Gość Krętek Kiły
Ja podejrzewam, że wam idiotkom ktos wkręca niezłe eksperymenty społeczne, a wy całe nabuzowane. Jakieś studentki siedzą i się śmieją, a wy dalej brniecie i lecicie po czyimś statusie materialnym czy co tam uwazacie za wyznacznik dobrego wychowania.

Gość gość
Nabuzowane,to malo powiedziec,,:D

Gość gość
Mnie status spoleczny czy materialny pani x czy y nie obchodzi. Obchodzi natomiast to jak te " panie " odnosza sie w stosunku do mojej osoby. Wyzwisk tu pelno na kazdym temacie I to Mnie koszmarnie wkurza a nie fakt, ze dla kogos wyznacznikiem moralnosci I pokory sa poobcinane stopki w rajtuzach :) To jest tekst do pierwszej 10 " top cafe " swoja droga ;)

Gość kb1111111
i w ten sposób można by rzec że autorka tego forum nadal pozostaje bez odpowiedzi ja też sie nad tym zastanawiam jak rozwiązać problem ubioru na czas mrozów a dodam ze moje dziecko codziennie jeździ autobusem do przedszkola ja mu nie towarzyszę tylko jest Pani odpowiedzialna za doprowadzenie go do sali więc problem u mnie toż jest i najlepszym rozwiązaniem jest spytać się wychowawczyni one będą wiedziały jak ubrać dziecko no chyba że wypowiadające się tu Panie są odważne tylko na forum pod wirtualnym pseudo a nie mają odwagi porozmawiać w realu

Gość gość
według mnie to na zimę najlepsze sa rajtuzy lub getry chłopięce ( takowe są w H&M, Tchibo itp) a na to spodnie bądź kombinezon, najwygodniejsze dla dziecka, najpraktyczniejsze pod względem wyjść na spacer zimą ( śnieg często wpadający pod nogawkę nie będzie przeszkadzał. Uważam że takie właśnie ubranie jest najbardziej komfortowe dla dziecka ( bo chyba o to powinno wszystkim matkom chodzić). Wystarczy przypomnieć sobie dzien kiedy samemu sie wystroilo w mróz -5st., czasem w takim momencie to sobie myślałam " ile bym dała za czapkę, spodnie i kit z modnym wyglądem chcę się poczuć komfortowo i ciepło". Odrobinę EMPATII w stosunku do swoich dzieci - o zgrozo.

Gość gosciowa
Ej, ale tak na logike. Jak np. w przedszkolu i tak sie nosi glownie rajty czy tam kalesony pod spodniami, to w sumie chyba rybka czy ktos cos obcina czy ma firmowki? O to chyba lasce chodzilo? O ile dobrze czytam to mowa byla o priorytetach, a nie osobistej biedzie czy cos. Moim zdaniem nie jest jakas przesada, ze ktos nie inwestuje w ciucha, ktorego nie widac i szybko sie go zedrze.Owszem, sa srodowiska, gdzie sie trzeba lansowac, no ale ne ukrywajmy, w naszym kraju (zeszta w innych tez), wiekszosc to sredniaki. Moja przyjaciola z Francji, informatyk, wziela wyprawke dla swojego dziecka od kumpeli z pracy, ktora miala ja po 3-ce innych.Piekna nie byla, ale ile sie cos takiego nosi? Potem , w miare rosniecia dziecka, kupuwala coraz lepsze, ale i uzywka nie gardzila i dala spokojnie "wyszurac" synowi w przedszkolu. --- W sumie popieram, ze nie ma co sie unosic, kto jest bardziej moralny bo czegos tam nie kupuje, ale taka sama glupota jest uzycie argumentu, ze mieszka sie we Francji, a nie w UK. Bez sensu. Bo co? Bo tam jest lepszy rodzaj holoty czy jak? Przeciez niewazne czy ktos jedzie na szmacie w UK czy Norwegii. Tak samo niewazne czy ktos jest profesorem w tychze stronach? jedno co jest prawda, ze nie takie cudowne sa instytucje edukacyjne na Zachodzie, no ale zalezy przeciez od wielu czynnikow, i niewazne jak to nazwiemy, przedszkole , szkola czy klub 4-latka. ----

Gość gość
Jakos nie zauwazylam zeby w uk czy francji bylo lepsza " holota" moze dlatego, ze tam holoty nie ma. Draznia mnie osoby ktore nie potrafia a nawet nie chca zrozumiec I zaakceptowac, ze ktos moze miec inne podejscie do sprawy. Najlepszym argumentem na " nie " dla takich osob jest wyzwac od najgorszych tylko dlatego, ze maja inne zdanie.

Gość Gosc z Krakowa
Witam wszystkich Moim zdaniem rajstopy są ok czy dla przedszkolaka czy dorosłego Pana sam noszę rajtki od zawsze pomijając wojsko i jest ok zrrszta czuje się w nich dobrze .(nogi za lepiej ukrwione) fakt przedszkolak w samych rajtkach może wygląda obcuachowo ,ale drogie Panie te które chodziły do przedszkola to co nikt poza dziewczynka i nie nosił rajtek? Bo ja pamiętam że większą połową grupy cbodzila rajtkach i bluzach dresowych lub cienkich sweyerkach i nikt kurczę afery nie robił nawet niektóre moje koleżanki wieku nastoletnie chodziły po domu w samych rajstopach i było ok. Pozdrawiam serdecznie

Gość Gosc z Krakowa
Witam wszystkich Moim zdaniem rajstopy są ok czy dla przedszkolaka czy dorosłego Pana sam noszę rajtki od zawsze pomijając wojsko i jest ok zrrszta czuje się w nich dobrze .(nogi za lepiej ukrwione) fakt przedszkolak w samych rajtkach może wygląda obcuachowo ,ale drogie Panie te które chodziły do przedszkola to co nikt poza dziewczynka i nie nosił rajtek? Bo ja pamiętam że większą połową grupy cbodzila rajtkach i bluzach dresowych lub cienkich sweterkach i nikt kurczę afery nie robił nawet niektóre moje koleżanki wieku nastoletnimchodziły po domu w samych rajstopach i było ok. Pozdrawiam serdecznie

Gość gość
Co za zasciankowa ciemnota a co zlego w rajstopach u chłopca moim zdaniem wygląda o wiele korzystniej niż w tych obwisłych w kroku sztywnych dżinsach jak zauwazylem młodzi rodzice obecnie chcą ze swoich dzieci zrobić na sile dorosłych najlepiej zakujcie je w zbroje niepobrudza się niepodra ciuchow ktorys glab czepil się rajtuz u chlocow a jak wiadomo wielu wlasnie w rajstopach chodzi moi synowie dziś dorośli faceci wychowywali się w rajtuzach nawet w samych po dworzu chodzili fakt inne czasy były ale co za roznica obecnie maja swoich synow którzy również maja na sobie rajtuzy czy to w przedszkolu czy szkole na codzien zyja rozwijają się prawidłowo niebede nikogo tu obrazal ale znalazł sia jakiś głupol co wsadzil kij w mrowisko i ma fajna zabawe czasami odprowadzam wnuczki do przedszkola i widze ze większość chlopcow wlasnie o tej porze i zima ma na sobie rajstopy mieszkam w dużym miescie miłego dnia zycze Dziadek