Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy jest sens wyjeżdżać z Polski za granicę czy nie martwicie się o dzieci wtedy

Polecane posty

Gość gość

Jak wyjeżdżacie na stałe? Nie martwicie się o dzieci,jak to przejdą? Jest w ogóle sens jeszcze?

Gość gość
jest sens póki jest praca..wiadomo że lepiej jak dziecko jest małe niż większe...

Gość gość
ja wyjechałam z córka 9 -letnią do Niemiec, jesteśmy tu 3 m-c, córka chodzi do 3 klasy,z początku miała korepetycje w domu(Niemka przychodziła) teraz od września uczy sie tylko w szkole od 8 do 15 myślę że koło Bożego Narodzenia będzie mówiła już dobrze.Bałam się ale mąż dostał dobrą pracę i postawiliśmy wszystko na jedną kartę, na razie nie żałuję wyjazdu.

Gość gość
o jej, biedne dziecko... bo lepiej, żeby w Polsce chodziło głodne !

Gość gość
a co to za problem dla dziecka? zaadaptuje się i języka nauczy szybciej od ciebie i będzie mówić bez akcentu. skończy lepszą szkołę. same korzyści

Gość gość
Wyjechalam z dzieckiem 11 letnim i sobie poradzilismy. Syn w szkole mial dodatkowe zajecia z jezyka , od razu poszlam do pracy , mimo tego ze nie mam tu rodziny nie nazekam. Jestesmy tutaj juz 3 lata.

Gość gość
dla dziecka to stres

Gość gość
moj syn wyjechal z kraju, majac lat 11. Dzisiaj studiuje, ma dziewczyne tubylcza :D i nie narzeka.