Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość porzuconaaaa

Przytyłam bo mam niedoczynnosc tarczycy i mój facet mnie rzucił

Polecane posty

Gość gość
no dobra ale w ciagu dnia mam nadzieje nie lezysz odłogiem, a dieta? Swoja droga aerobik niewiele daje, dopoki nie zbuduje sie szkieletu miesniowego, polecam silownie

Co chcesz wiedziec? Odpowiednio manipulujac tarczyca potrafilbym odchudzic osobe o 20 kg. W druga strone rowniez.

"jem serek wiejski i winogrona" | och, bidula na diecie. to dlatego taka złośliwa wobec autorki :classic_cool: wyrazy współczucia. | ja odkąd codziennie trenuję nie mam potrzeby bycia złośliwą wobec niewinnych ludzi. chyba mało ćwiczysz.

Gość Nasturcja 123
nowe badania dowodza, ze ruch ma minimalne znaczenie jesli chodzi o wage, u mnie tez tak było, wrecz im wiecej sie ruszałam tym na wadze wiecej, ale ja mam problem z za duzym apetytem

Gość janekrys zinterpretujesz moje
od kilku lat odmawiam operacji a widze ze guzek rosnie. opis usg niewiele mi mowi...

Gość gość
janekrys mam do Ciebie jeszcze pytanie, czy to ma zwiazek z hashimoto ze mam duzy problem z utrzymaniem poziomu potasu ? Juz pare razy zabieralo mnie pogotowie w zwiazku z hipokalemia, staram sie brac aspartam, fakt ze cwicze ale znam osoby cwiczace bardziej intensywnie i nie maja tego problemu, poza tym nie poce sie nadmiernie, odzywiam zdrowo, dieta okolo 1800 kcal. Głownie warzywa, owoce, ryby, mieso, ryz, soja czekolada itd. Bez mleka i bez przenicy, zyta, jeczmienia. Czy to moze byc spowodowane problemami z tarczyca?

Gość gość
Alicja a jaka to dieta? o 22 mam zjesc pozilek z 5 dan? wieksozsc ludzi nie je o tej godzinie a ja jem regularnie 6 posilkow dziennie, i to Ty jestes zlosliwa.

Gość Lena90871
Janekrys, jak manipulować tarczycą żeby schudnąć? Sama mam hashimoto i choć nie wyglądam tragicznie to przydałoby się zrzucić :D Ćwiczę i staram się zdrowo odżywiać, ale waga stoi :/ jeśli są jakieś triki na tarczycę poza tymi tabsami to się chętnie dowiem...

Gość Nasturcja 123
przeciez własnie napisał co brac... ja tez chyba zaczne, waze 54 kg, ale przy moim karłowatym wzroscie to masakra... obawiam sie tylko czy zelazo nei spowolni za bradzo przemiany materii, bo ono podobno tak działa

Tak, hipokalemia jest powiklaniem nadczynnosci. Rozwiazaniem mogloby byc slabe diuretyki oszczedzajace potas

Gość gość
sorry aspargin

Gość porzuconaaaa
Nasturcja 54 kg , to ile ty masz wzrostu Ja bym chciała tyle ważyc, a sama wysoka nie jestem, mam 162cm.

prawy plat o wym 18x18x54 mm lewy22x20x62mm ciesn 5mm. w placie prawym torbiel 8mm, obok slabo kontrastujaca zmiana o nieco niejednorodnej echogennicznosci do 8mm. w placie lewym w dolnym biegunie i ciesni niejednorodna dobrze unaczyniona zmiana ze zwyrodnieniami plynowymi o wym 33x21x42mm wezly niepowiekszone co myslisz? widze ze szyja zwieksza obwod.tsh ft3 ft4 mam w normie.biopsja wyszla okej ale lekarz prowadzacy upiera sie ze trzeba wyciac.ja ciagle odmawiam ale nie wiem slusznie

Gość Nasturcja 123
Mam 152,5 cm :(

Gość porzuconaaaa
dziękuje Janekrys

Gość porzuconaaaa
w sumie prawie 20 kg, najgorsze jest to, ze cały czas tyje

w placie lewym w dolnym biegunie i ciesni niejednorodna dobrze unaczyniona zmiana Lekarz dobrze radzi

Gość gość
Nasturcja co ty gadasz ze ruch niepotrzebny przy gubieniu kg!. Ruch jest zawsze na 1-szym miejscu.

Gość porzuconaaaa
w sumie prawie 20 kg, najgorsze jest to, ze cały czas tyje

Gość Nasturcja 123
Lata temu skazano jednego lekarza, co odchudzał ludzi dajac im ogromne ilosci leków na niedoczynnosc tarczycy, po tym jak jedna z pacjentek zmarła... tyle ze to były końskie dawki,

Gość gość
wypada zyczyc facetowi,zeby wylysial i wtedy zostal porzucony przez swoja nastepna babę:). Swoja droga zaloze sie,ze facet je wiecej niz ty i pewnie mniej sie rusza. Rzucił cie, bo d**ek i tyle.

hmm no tak ale .. wynik biopsji jest okej no i te zwyrodnienia plynowe... moze to nic zlego?:)

Gość Nasturcja 123
Nasturcja co ty gadasz ze ruch niepotrzebny przy gubieniu kg!. Ruch jest zawsze na 1-szym miejscu. x x powiedziałabm, ze to raczej mit na pierwszym miejscu... :p albo poczytaj sobie: http://nowadebata.pl/2011/11/18/leniwe-odchudzanie/ człowiek im wiecej sie rusza, tym b mu rosnie apetyt, i najczesciej zje wiecej, tak ze deficytu kalorii moze nie byc w ogóle

Gość gość
Po to masz rozum i wiedząc że bedąc na diecvie trzeba pilnować ile kcal.łykasz. A ćwicząc gubisz chociaż 350kcal. to miesięcznie masz 1,5 kg z głowy nie stosując jakiejś tyrańskiej diety. Sama przyjemnosć.

Igla biopsyjna moze nie trafic zmiany NIE IN SITU. Mozna minac milimetrowa zmiane, nawet pod kontrola usg. Jezeli nie chcesz usuwac, to staraj sie obserwowac zmiane dosc czesto

Gość gość
czy moglbys zdradzic w jakim miescie przyjmujesz

Gość gość
janekrys a jak przytyc? co brac na niedoczynnosc?

Gość gość
sorry, nadczynnosc