Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do mam z UK

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyna jakie dajecie imiona swoim dzieciom. Typowo polskie czy raczej z angielskich. Jestem w ciąży po urodzeniu chcemy wyjechać do Uk. I chciała bym nadać dziecku imię z którym nie będzie problemów . Z wymową ,przekręcaniem itd.

Gość gość
Ja mam Daniela i Julie z tymi niema problemów. Jest dużo imion polsko-angielskich tzn. takich uniwersalnych

Gość gość
Mozesz dac jakie chcesz ,tylko musi byc latwe w wymowie dla brytyjczyka czyli imiona typu Blazej odpadaja,bo inaczej beda kaleczyc ci imie dziecku wszedzie i to bedzie uciazliwe

Gość gość
ja daje typowo angielskie, bo do PL juz nie wracamy. Nasz pierwszy syn ma typowo polskie imie i wiem jak to jest dla niego meczace, ciagle sie myla przy zapisywaniu, trzeba literowac ostroznie, ciagle korygowac dokumenty, jest to czasochlonne i klopotliwe. Chce tego oszczedzic drugiemu dziecku, a starszemu powiedzilam, zeby w przyszlosci zmienil imie, bo jego zycie juz jest w calosci w innym kraju.

Gość exdebill_po_wakacjach
syn ma polskie, córka międzynarodowe - praktycznie w kazdym kraju europejskim brzmi tak samo, z tym drugim nie ma problemu, z tym pierwszym coż, trzeba uczyć wymawiać...

Gość gość
Moja koleżanka ma Nikolę tam mówią na nią Nikol. Druga ma Pole ale nie wiem jak na nią mówią koleżanki w szkole może Polly ? a może tak jak u nas Pola ,muszę ją zapytać.

Gość gość
moje maja julia i aleksander, czyli tak uniwersalnie, ale aleksander przez ks nie x, zeby byl taki akcent polski;-)

Gość gość
W Anglii Pola to Paula. Tzn.mówią Pola a piszą Paula . Jak podaje swoje imię Pola to pewnie musi literować.

my mamy Klaudie uniwersalnie w miare ... rodzina w pl. nie ma problemow I w szkole cora tez nie .... znajomi maja Wiktora, Julie, Zuzie, Olivie, Artura, Adama, Antosia, Huberta, Natalie, Justynke, Gabrysie. nikt nie ma problemów

Gość Mama Nikośia
Dziewczyny ja mam Nikodema w styczniu jadę do męża na stałe. Czy syn z tym imieniem będzie miał problemy. Czy angole dadzą rade wymówić?

Gość exdebill_po_wakacjach
na Nikodema mówią Niko;)

Gość gość
My mamy Oliwię, właśnie przeprowadzamy się do uk, i wydaje mi się ze imie dość uniwersalne jesli chodzi o PL i UK.

Gość gość
Mam Dawida. Uniwersalne

Gość gość
Tak mało mam z uk na forum?

Gość gość
Ja mam Davida i Monice (dzieci rodzone w Anglii)