Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wierzycie w opetania demoniczne pytajnik

Polecane posty

Gość gość
ja wierzse w Pana Boga w takiej tradycjii zostalam wychowana choc do kosciola w kolko nie biegam.. Ale wiem ze obok naszgo swiata ktory widzimy istnieje drugi niewidzialny ,zamieszkany przez rozne byty nie zawsze dobre,,tam tez czai sie zlo .szatan.duchy opiekuncze,inne byty,

Gość nghnghng
O, właśnie, Wanda Prątnicka! Nie mogłam znaleźć a tu ktoś wpisał. Ja tam nie wiem o co chodzi ale znajoma bardzo sobie chwaliła kontakt. Nie chciała nic więcej mówić. Wiadomo, chodzi o osobiste problemy ale gorąco zachęcała mnie żebym przeczytała książkę "Opętani przez duchy". Podobno sama lektura tej książki może pozytywnie wpłynąć na osobę która potrzebuje pomocy. Na pewno niczym się nie ryzykuje, nawet jeśli wcześniej wierzyło się w jakieś materiały dziennikarzy. A ci... wiadomo, jak nie znajdą o czym robić film, to coś zmyślą, zmontują i dają na antenę.

Gość nghnghng
O, właśnie, Wanda Prątnicka! Nie mogłam znaleźć a tu ktoś wpisał. Ja tam nie wiem o co chodzi ale znajoma bardzo sobie chwaliła kontakt. Nie chciała nic więcej mówić. Wiadomo, chodzi o osobiste problemy ale gorąco zachęcała mnie żebym przeczytała książkę "Opętani przez duchy". Podobno sama lektura tej książki może pozytywnie wpłynąć na osobę która potrzebuje pomocy. Na pewno niczym się nie ryzykuje, nawet jeśli wcześniej wierzyło się w jakieś materiały dziennikarzy. A ci... wiadomo, jak nie znajdą o czym robić film, to coś zmyślą, zmontują i dają na antenę. Swoją drogą, szkoda że nie korzystałaś z pomocy, gościu z 16:58, bo może dla odmiany napisałabyś jakieś konkrety i na temat. Wszyscy dowiedzielibyśmy się więcej bo egzorcyzmy to ciekawy temat.

Gość gość
Wanda Prątnicka to znana szarlatanka. Nie ma demonów, aniołów, bogów. Są za to choroby psychiczne. :O

Gość jegor
Ja po nocach chodzę bo nie boję się ciemności. Po lesie cmentarzach po polach nie widziałem diabła ani nic

Gość gość
a ja nie zaluje ,ze nie korzystalam z pomocy poniewaz nie jestem opetana ,zatem takowa pomoc mi niepotrzebna . JAK COS SIE PRZYPLACZE TO POJDE DO KOSCIOLA I SIE POMODLE

Gość nghnghng
Też lubię nocne spacery. Nie mają nic wspólnego z duchami. Myliłby się bowiem kto sądzi że duch, to takie prześcieradło, które siedzi za drzewem i wyskakuje z głośnym "bu", najchętniej po ciemku. Za to książka Wandy Prątnickiej zrobiła na mnie wrażenie, większe niż nocna przechadzka po cmentarzu czy zwiedzanie opuszczonego szpitala. To po prostu sama prawda. I nie chodzi o moją opinię ale jeszcze kogoś. :)

Gość gość
jest to psedoegzorcystka

Gość nghnghng
Tak? To powiedz mojej znajomej że tylko "pseudowyzdrowiała". :D A może coś konkretnie masz do napisania, tak dla odmiany? :classic_cool:

Gość jan spirytysta
Odpowiedzi należy szukać w spirytyźmie "Spirytyzm opiera się na logice i rozsądku, więc opowiada się za wolnością przekonań. Nie skazuje, lecz wyjaśnia; nie grozi, lecz uświadamia. Nie ukazuje wyłącznie zła, które tkwi w człowieku,ale chce mu także pomóc w odnalezieniu dobra. Wszyscy jesteśmy niedojrzałymi Duchami, dopuszczamy się bezmyślności i niekonsekwencji — w przeciwnym razie nie bylibyśmy na Ziemi, planecie prób i odkupienia win. Na naszych ramionach spoczywa ciężar złej przeszłości, z której wynikają bolesne doświadczenia. Ale to nie powód, by iść przez życie z poczuciem winy". - Richard Simonetti, Kto się boi śmierci?

Gość gość
upup

Gość upup789890
upup

Gość gość
na pytanie tytułowe: nie wierzę, wierzę za to w choroby psychiczne

Gość kjn oh lih iulhk ubt gkughnkj
Powyzej dziewczyna co przezyla smierc kliniczna miala wizje piekla,posluchajcie !!

Gość gość
Jest tu jedna użytkowniczka która sporo wie w tym temacie i sama była swojego czasu opętana :D

Gość kjn oh lih iulhk ubt gkughnkj
Ktora ?

Gość gość
podczas śmierci klinicznej niedotleniony mózg może mieć różne wizje,

Gość gość
Wierzę, Wieeerzę!!!! Coraz więcej opentańców na Kafe!!!! Nie wiem czy demoniczne czy....głupoty!? Stawiam na drugie. Demonów nie ma. Pierdzielicie bzdury. Mamy 21-wszy wiek. Pobudka!

Gość gość
ale fajnie jest wierzyć w jakieś moce pozagrobowe, inaczej życie takie byłoby nudne

Gość gość
upup

Gość gość
podbijam