Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

NIEMOWLE NIE PODNOSI GLOWKI

Polecane posty

Gość gość
wiem, że to troszkę nie na temat ale ja ostatnio jak byłam u pediatry to spytał czy dziecko często odchyla główkę do tyłu leżąc na plecach (robiąc kształt c) no i mówię że czasem tak, ale że byliśmy u ortopedy i nic nie mówił... nic więcej mi nie powiedziała. Jak wróciłam do domu to oczywiście od razu do kompa i teraz się boję czy nie ma wzmożonego napięcia... ale też zastanawiam się czy pani doktor mi tego nie zasugerowała i teraz po prostu doszukuję się objawów... ehh czy jak dziecko śpi na brzuszku to normalne, że ma rączki wzdłuż tułowia? jak leży na brzuszku to ładnie podnosi główkę i podpiera się na rączkach, ma prawie 3 miesiące.

Gość gość
Naprawdę nie wiem co o tym myśleć. Jeszcze wczoraj byliśmy na szczepieniu myślałam że to przez to ten placz ale wątpię. Mała nie gorączkę nie jest marudna w ogóle jakby nie miała żadnych zastrzyków ale jeśli nawet to by się nie prezyla nie miała twardego brzucha i nie płakała jakby ją że skory obdzierali

Gość gość
Tego akurat nie wiem ale moim zdaniem to normalne najwidoczniej tak jej wygodnie. Bynajmniej ją bym nie sądziła że coś jest nie tak. No nasza leżąc np w lezaczku odgina głowę w c

Gość gość
głowę tylko czy tułów jest w C?

Gość gość
Jak leży w bujaczku to głową idzie w c a jak leży na boku to lekko się zginą w c ale nie jakoś tak szczególnid bardzo. Tylko garba robi na plecach

Gość gość
Albo np leżąc na brzuchu to podnosi pupe co wg neurolog też się zginą w c

Gość gość
ale w C w bok, czy do tyłu?

Gość gość
Głową w c do tylu jakby ktoś stał jej nad głową za nią . A jak leży to się kuli np podczas snu co wg neurolog też jest c tak samo jak leżąc na brzuchu i podnoszac pupe też robi c

Gość gość
Zmien neurologa albo zapytaj pediatrę

Gość pani dxd
moja już kilka dni po porodzie podnosiła główkę.. znaczy próbowała :) najlepiej jej to wychodzi jak mam ją "przerzuconą" przez ramię.. jak do odbicia, Normalnie wciąż ją podnosi i się rozgląda. Na brzuszku czasem podnosi, czasem główkę kładzie na bok. Zależy od humoru,

Gość gość
Dziecko wyginające sie w C do tyłu to nie jest normalne!!!!!

Gość gość
Zamiast medytować to trzeba iśc do neurologa bo żaden zwykły pediatra zwyczajnie się nie zna tak do końca. I w razie potrzeby można szybko rehabilitować.

Gość gość
Ja polecam polozyc dziecka na swoich nogach tak bokiem na brzuszku z z tym ze twoje nogi musza byc zalozone noga na noge.wtedy dziecku tak polozoneu ze brzuszek opiera sie o ta wyzej polozona nodze latwiej jest utrzymac wyzej glowke.

Mój syn nie podnosił główki do 3 m-ca. Byliśmy z nim u neurologa, miał usg przezciemiączkowe, wszystko było ok. Po prostu mięśnie plecków były słabsze. A chłopak okaz zdrowia. 7,5 m-ca miał jak raczkował, 8 jak wstawał i chodził przy meblach, teraz ma 10,5 i od 2 dni samodzielnie kroczki stawia. A panikowałam, że z nim coś nie tak. Spokojnie poczekaj że 2 miesiące.

Mały podnosił ale na sekundę, dwie i mu spadała. Po 3 m-cu coraz dłużej i wyżej podnosił, także nie ma co panikować.

Gość gość
Moja na samym poczatku unosila główkę,ale potem przestala, nie znosiła leżeć na brzuchu a lekarz nie kazał zmuszac,dziecko rozwijało Się super,bardzo długo nie lubiła leżeć na brzuszku