Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość harrisek

Jak przestawić się z jedzenie mięsa

Polecane posty

Gość gość
Jak? ZAPROWADZIC DO RZEZNI jak zobaczy jak morduja dzieci i matki sama sie opamieta kanalia. BO ONA TEGO NIE WIE.mysli ze to rosnie samo w krzakach.

Gość harrisek
Dzięki, makaron brzmi super i chyba nie jest specjalnie trudny. A napiszesz jeszcze jak zrobić ogórki?

Gość gość
Hmmm. Śmiem twierdzić autorko, że za bardzo nie umiesz gotować, więc to w tym problem, a nie w mięsie.

Gość gość
tniesz ogórki na słupki, dodajesz posiekaną kolendrę, świeże chilli, odrobinę miodu i jakiegoś kwasu - octu ryżowego, soku z limonki itp. Mieszasz i gotowe :)

Gość harrisek
Dzięki bardzo, wypróbuję przepis. No i rzeczywiście, nie jestem orłem kulinarnym. Ale kiedyś się trzeba nauczyć.

Gość malkan
ja kiedyś bardzo nie lubiłam kolendry, ale z czasem się nauczyłam jej jeść. po prostu przyzwyczaiłam się do smaku i teraz ją uwielbiam.

Gość gość
"zaprowadzic do rzezni" - ja sobie doskonale zdaje sprawde jak sie zabija zwierzeta w rzezni, a nadal je jem :D :D nie wplynelo to szokujaco na moja psychike :D mysle ze ludzie jedzacy mieso wiedza jak sie pozbawia zycia zwierzeta i jak sie je zamienia w kotlety :D, zmienic menu na wegetarianskie po wizycie w rzezni moga tylko jakies niewydarzone cipki i p******i hipsterzy :D :D

Gość gość
Autorko, a jakie przyprawy masz w domu?

Gość harrisek
Nie mam problemów z kolendrą, luby też nie, więc nie ma problemu. I dzięki za przepisy. A jakieś sprawdzone przepisy na śniadania?

Gość harrisek
liście laurowe, ziele angielskie, oregano, bazylię, majeranek, zioła prowansalskie, sól, pieprz, paprykę czerwoną, curry, cynamon, goździki - więcej przypraw nie pamiętam :P

Gość malkan
ojej, a twój luby je kotlety na śniadanie :P

Gość gość
śniadanie najlepiej jak w wojsku zupa mleczna pieczywo nabiał dżem wędlina masło herbata lub kawa zbożowa

Gość harrisek
Nie :P ale chciałabym mieć kilka pomysłów w zanadrzu :)

Gość gość
owsianka na wodzie, do tego jakiekolwiek świeże owoce, np. śliwki, jabłka, banany i trochę ziaren, np. sezam, orzechy, pestki dyni, słonecznik, miód i cynamon.

Gość malkan
tylko owsianka nie może być za gorąca (poniżej 40 stopni), żeby nie pozbawić miodu wartości odżywczych.

Gość gość
święta prawda! :)

Gość malkan
możesz też wziąć tofu i zrobić z niego tofucznicę albo zagrzać po prostu parówki sojowe i jeść je z musztardą/ketchupem albo świeżymi warzywami, albo pieczywo z jakąś wędliną sojową (są określone smaki, np. salami), albo kupić wędlinę pszeniczną - w sklepach ze zdrową żywnością są pyszne czeskie wędliny z pszenicy. Albo jeszcze kaszę jaglaną z orzechami i miodem itd. Generalnie opcji jest mnóstwo.

Gość gość
Takie ich słowotwórstwo, tofucznica to będzie analog jajecznicy

Gość malkan
pokrojone w kostkę tofu, które się podsmaża lub piecze z dodatkiem ulubionych przypraw i, np. szczypiorku albo zielon ej cebulki. ja uwielbiam :)

Gość harrisek
brzmi egzotycznie :P Ale dziękuję Wam za pomysły i podpowiedzi :)

Gość gość
yhm, przede wszystkim warto poczytać, a przepisów jest mnóstwo.

Gość malkan
nie ma sprawy. rzeczywiście warto się pointeresować i faktycznie pouczyć zasad zdrowego gotowania. tak poza wszystkim, to może być świetna zabawa.