Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ubrania tylko na niedzielę

Polecane posty

Gość gość

Pamiętam jak byłam mała mama kupowała mi czasem fajny ciuch na niedzielę w tyg. Były inne ubrania te gorsze przypomniałam sobie to teraz długo się w nich nie nachodziłam bo z nich wyrastałam szybko mieliście też takie ubrania?

Gość gość
ja jestem z biednej rodziny i pamiętam, że z rodzeństwem mieliśmy ładne, wyjściowe buty do kościoła, na niedzielę. I w drodze musieliśmy iść w takich podartych, a blisko kościoła zakładaliśmy te nowe, specjalne. Byliśmy mali, więc buty mieściły się mamie do torebki, ale i tak czułam się gorsza od bogatszych dzieci:(

Gość gość
jasne że tak miałam. Ładniejsze sukienki, takie bardziej strojne tylko do kościoła, bo na podwórku od razu podarłabym czy zniszczyła

Gość gość
Ja też miałam takie ciuchy matka mi ich nigdy do szkoły nie pozwalała zakładać jak miałam krócej lekcje byłam przed mama w domu to je ubierałam raz mama przyszła wcześniej i mnie nakryła ale była awantura

Gość gość
Na szczęście nie miałam tak, bo moja rodzina nie chodziła do kościoła. Wiadomo, bardziej strojne sukienki miałam na wesela, urodziny i inne rodzinne imprezy, ale w tygodniu nosiłam co chciałam i wszystko było podobnej jakości.

Gość gość
Hehe ja też to pamiętam. Kiedyś tak było, że w tygodniu chodziło się ubranym zwyczajnie, a tylko do kościoła wyciągało się lepszy ciuch. To były czasy:)