Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czym jest dla was małżeństwo jego funkcja w życiu i wasza definicja

Polecane posty

Gość gość

zdefiniujcie i rozpiszcie się ile dla was znaczy małżeństwo w waszym życiu start możecie dodac ile jesteście razem i czy macie dzieci

Gość Stnsta
kolejnym etapem który trzeba odbębnić od urodzenia do śmierci

Gość gość
tak myślałam....nikt nie ma na ten temat poglądów, każdy się w to pcha;-/ i potem problemy

Gość gość
5 lat razem, mamy synka. Dla mnie malzenstwo jest bardzo wazne, maz i synek sa dla mnie wszystkim. Malzenstwo to oparcie,wszytsko sie zmienia,praca,znajomi ,zycie raz plynie szybciej raz wolniej,raz lepiej raz gorzej.ale nasza trojka zawsze w tym smym miejscu,czy dobrze czy zle.to chyba poczucie bezpieczenstwa,milosci,stabilizacji,troski o kogos i pewnosc,ze o nas tez ktos dba, uwazam wrecz za najszczesliwszy etap w zyciu wlasnie ten kiedy zbudowalismy i stworzylismy wlasna rodzine a swoich warunkach tzn ogromej milosci i trosce, nie chce absolutnie niczego w zyciu zmieniac

Gość gość
Malzenstwo to szantaz glupich bab

Gość żona od lat wielu
ktoś powyzej napisał "5 lat razem". co to jest 5 lat ?? !! wpisz się tu za nastepne 10 lub 15 , wtedy pogadamy

ale to dobrze świadczy. 5 lat i takie zdanie to dobry znak. W małżeństwie pierwsze 5-7 lat to walka o wpływy. Przetrwasz to. Przechodzisz do następnego etapu. Łatwiejszego etapu

Gość gość
autorko, coś czuję, że masz do napisania pracę zaliczeniową i szukasz jeleni..

Gość gość
małżeństwo to umowa prawna, która trzyma rodzinę w kupie w trudniejszych chwilach

Gość gość
kiedys mnie smieszylo powiedzenie "maz z zoną jedno ciało", zwlaszca,ze jestem ateistką. Ale po latach mysle,ze tak jest - odczuwam jego radości i zmartwienia tak, jak swoje, jestesmy czescia siebie. Mamy dzieci, juz dorosłe.

Definicje małżeństwa: Dla kobiety to osiągnięcie celu. Dla faceta to poddanie się. Do ataku :)

Cześć Hela To może ja 25 lat żonaty 2 dorosłych samodzielnych dzieci 1 wnuczka Małżeństwo to nie związek 2 ludzi potwierdzony papierkiem , to stan ducha . To nieustająca pomimo problemów i lat miłość . Niezachwiane zaufanie i wierność . To to że choćby nie wiem co się stało Ona zawsze jest ze mną . Jak bieda płacze się razem , jak dobrobyt to razem się jedzie za granicę na wczasy . To wszystko wspólne nie moje i jej tylko nasze niezależnie czy to kłopoty czy kasa . To nie brak okazji na tzw skok w bok tylko świadoma z nich rezygnacja . To drobiazg pod choinką i kwiaty na rocznicę ślubu . I wreszcie zawsze przed podjęciem decyzji konsultacja z nią albo refleksja co ona na to . To to że człowiek chętnie wraca do domu i nie jest mu z nią nudno . Oczywiście papier mamy .

pulchny- nie wiedziałam, że jesteś tak dojrzały!!! o szok, zbiłes mnie z tropu całkiem, pojęcia nie miałam, sądziłam, że masz może z 25 lat;-00 o szok.... zanotuję sobie Twoją wypowiedź jest taka piękna....

DZIĘKI Hela miło że ktoś ma mnie za młodszego ale... Tak właśnie widzi małżeństwo zakochany w żonie facet w średnim wieku . Tobie też tak życzę .

Gość gość
zgadzam sie z pulchnym. Mam jeszcze dluzszy staz w malzeństwie.

Gość gość
dla mnie małżeństwo jest nieistotnym, formalnym przypieczętowaniem związku. Czymś zbędnym. Staż związku- 13lat. dziecko- 1sztuka, 6lat.

pulchny, ales mnie zaskoczył! To Ty jesteś jak Arecki- dogadalibyście się! Ale mi zaimponowaliście.....zaraz się rozpłacze...dlaczego nie mam nawet bliskiej koleżanki jakoś bliżej? mam kumpele, ale daleko i w ogóle....moim zdaniem jesteście tym błogosławieni, dwoje ludzi może wszystko- podróżowac, planowac, wygłupiać sie, spędzać weekend zwyczajnie i tez jest dobrze, mieć razem rodzinę, śmiać się z wygłupów dzieci, odnajzdywać siebie nawzajem w dzieciach, odkrywać też róznice i je cenić...a ja zawsze będę sama, bo każdy na kafe prawie uważa, że jestem g***o warta....

Przecież wiesz że ja tak nie uważam . Ty masz swoje moim zdaniem trzeźwe i rozsądne podejście do małżeństwa i tylko jeszcze na swojego nie trafiłaś . Poza tym kafe to nie cały świat a wręcz przeciwnie . W ogóle to to co piszesz na mój temat jest jednym z najpiękniejszych komplementów jakie słyszałem . Dzięki Zażenowany jestem .