Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JustLoveMe

Zauroczona Niemcem

Polecane posty

Gość gość
WandaCoWyszlaZaNiemca to niezła poliglotka z Ciebie, taka osoba sobie wszędzie poradzi. Ja sporo nad językiem siedzę ale ostatnio "utknęłąm" na pewnym poziomie.

Gość JustLoveMe
Faktycznie mentalność jest inna..On bardzo lubi podróżować..czerpać radość z życia..W Polsce 33 latek chyba myśli trochę inaczej..:P

Gość gość
niemcy to nudziarze

Gość gość
taaak :D zwlaszcza na majorke albo dominikane :D to ich ulubiony sex kierunek

Gość fajna muza
odradzam ci zwiazek z Niemce, bo to inna kultura, mentalnosc, po moim poczatkowym zauroczeniu nie zostalo ani sladu, teraz wiem, ze zadnym Niemcem nie chce miec do czynienia, bo gdy konczy sie sielanke poakazuaj prawdziwa twarz, a tego mozesz nie wytrzymac, oni sa tak zazarci i bez skrupulow, ze glowa mala... na twarzy usmiech, a w plecy wbije ci noz czy zdradzi bez mrugniecia oka, jeszcze wyczyscie sie przed wszystkimi twoja opinia jako Polki!!!!!

Gość gość
polacken schlampen sind die besten schlampen, ich wünsche dir viel glück.

Gość gość
nudziarze i to okropni! do tego najwieksze zboczuchy :D oraz sympatycznie usmiechajac sie sa b.falszywi :)

Gość WandaCoWyszlaZaNiemca
Gosciu, nauczysz sie! Nie przemuj sie tylko uzywaj jezyka jak mozesz. Czlowiek sie uczy o wiele szybciej kiedy musi w danym jezyku rozmawiac. JustLoveme, Pewnie! Tu ludzie po 30-tce dopiero zaczynaja zycie :) Dookola singles i to jest regula a nie wyjatek. Zaczne byc wesolo jak spotkasz tesciow :)

Gość fajna muza
i modl sie o szybkie znalezenie pracy, bo bez pieniedzy u nich nie ma nawet mowy o jakimkolwiek zwiazku, ja n aprawde poznalam to dopiero po urodzeniu dziecka, gdy bylam na l4 w ciazy - ciaza zagrozona to sie zaczely jazdy, ze jestem leniem itd., choc przed ciaza pracowalam po 60 h tygodniowo i u nich ma tak byc, ma cie nie byc duzo w chacie i masz zarabiac duzo kasy, to materialisci i bede ci kazdy wszystko wypominac.. ba moze ci nawet wystawic rachunek :D

Gość JustLoveMe
Teściów..już się boję..ale chyba nie jesteśmy jeszcze na tym etapie :P

Gość gość
fajna muza ,niestety ale masz 100% racji nie zależnie od pozycji takowego nie zależnie od wyksztalcenia ,nie zależnie od relacji w rodzinie oraz ich poziomu moj pokazal swoje prawdziwe Niemieckie oblicze :) nie bylo to przyjemne przeżycie nie lubie Niemców

Dziwi mnie to co inni pisza bo nie mialam tu zlych doswiadczen. Moze dlatego, ze nigdy nie bylam zalezna od nikogo oprocz kilku miesiecy gy balam bez pracy i ktora wspominam fatalnie.

Gość gość
My Polacy mamy calkiem inna mentalnosc i dusze. znam pare polek ktore byly z niemcami i one mi powiedzialy ze niemcy sa nudni i nie sa prawdziwymi mezczyznami bo nie wiedza jak obronic kobiete.

Gość fajna muza
jeszcze mozna powiedziec dobrze jest, ze jak jest zwiazek formalny to sie jest zabezpieczonym, ale gdyby tak nie bylo to by tu byl trzeci swiat co do placenia alimentow, podzialu majatku itd to by kazdy ostatniego wlosa policzyl, to skapcy chytrusy i ostatnie medy, swojego zdania juz nie zmienie i przypomina mi sie historia mojej znajomej, ktora poznala Niemca dostala czekoladke a on jej 1,79€ :D ubaw po pachy :P

Nonsens. Musialyscie trafic na jakis prymitywnych ludzi a takich jest dosyc w kazdej kulturze i wkazdym kraju. Inna sprawa, ze tu dziewczyny w ciazy jezdza na rowerze z zakupami do 9 miesiaca i nie uwazaja to za cud ani specjalne poswiecenie :-D

Gość gość
niemiec? bleeeeeee

Gość fajna muza
Niemcy to zboczency, jesli wiaza sie z Polka na 100% ma to podtekst seksualny, sama mozesz sprawdzic dlugo mu nie dajac, myslisz, ze on na cos innego liczy? w Niemczech nie dotrzymanie obietnicy malzenstwa jest karalne, niech ci zaoferuej jaksi konkret, a nie tylko zabawe, gwarantuje ze nic powaznego nie ma w glowie, rozwodzac sie trzeba placic biedniejszej polowce alimenty, jesli ma niszzy standard zyciam, pojecia winy nie ma wcale poruszanej przy rozwodzie, zycze powodzenia! wystarczajaco dlugo zyje w de, aby wiedziec co pisze :P

Gość gość
nigdy nie bylam zależna od kogokolwiek tym bardziej nie dalam soba pomiatać a to pewnie wzbudzało zazdrość chytrusy i mendy jak napisala fajna muza! ja dodam od siebie wścibskie snoby i strasznie wredni, obłudni ludzie!

Gość JustLoveMe
fajna muza..Myślę że absolutnie nie chodzi o seks..nigdy nie nalegał..nawet sam chciał poczekać aż się lepiej poznamy..na ten idealny moment :) A co do pracy to ja się pracy nie boję..w Polsce zawsze liczyłam tylko na siebie..jak było gorzej to prosiłam rodziców o pomoc nie chłopaka..I uważam też że żadna praca nie hańbi

Gość fajna muza
JustLoveMe pogadamy po zwiazku z nim :D teraz to nie ma o czym, jak jest pieknie, jest sielanka, zobaczysz oblude i zaklamanie, ich aktorstwo przekracza wszystko do tej pory widzianego, ja teraz zyje tu ponad 12 lat , takich jak ty juz kilka widzialam, pomagalam ich,

Fajna Muza, co ty robisz w Niemczech? Zachodze w glowe gdzie moglas nabrac takiego obrazu tego kraju :O Zoboczency? Chyba tylko dla cnotek, ktore uwazaja, ze sex tylko po slubie i ze brak sexu to wyraz szacunku dla kobiety :O Ludzie sie kochaja i maja na siebie ochote. To normalne! Naprawde nie obchodza mnie praktyki seksualne innych ludzi bo uwazam, ze wszystko jest dozwolone jezeli chodzi o dwoje doroslych ludzi, jak dlugo robia to dobrowolnie i sprawia im to przyjemnosc. W kazdmy razie nikomu by tu nie przyszlo do glowy traktowac sex jako przetargowy srodek malzenski :O Tu ludzie sa szczerzy i zelaksowani, rowniez w tej dziedzinie zycia. Robia to co lubia a nie co dyktuje im kosciol czy jakies inne samozwancze autorytety.

Gość gość
a i owszem że poczeka :) burdele 24 na dobe czynne kochana uważaj w co sie pakujesz

Gość fajna muza
tak samo w pracy to kombinatorzy, mysla tylko jak mneij zrobic, nei narobic sie, a duzo zarobic, wygodniccy do potegi n-tej, kapusie, kable.. achh jak ty tak rozowo to wszystko widzisz to ciebie ladny szoook czeka

Gość fajna muza
Niemcy to zboczency, one same do Turcji, oni na Tajwan czy gdzie taniej, jakbym miala policzyc malzenstwa tutaj gdzie widze uczucie to bym musiala parsknac smiechem ;)

Gość gość
Tu ludzie sa szczerzy i zelaksowani, ____________________ Wanda co Ty pojmujesz przez szczerosc i relaks? Ich totalne rozpasanie moralne ? Ich totalny brak jakikolwiek zasad? Ten narod jest tak zepsuty jak sliwka robaczywka nie ma tu nic fajnego milego nawet pozornie Zeby nie bylo ,jestem tu tylko dla pieniedzy zatem nie na dlugo. Ale wystarczajaco dlugo lat na tyle aby sie rozeznac w tej ich domniemanej ykhmm.. kulturze :)

Fajna Muza, na szok jestem przygotowana bo mieszkam tu juz od 12 lat. Poki co, nie narzekam :) Uwzam Niemcow za bardzo dobrym zyciowych partnerow.

Gość fajna muza
najlepsze jest to, ze z tego skapstwa i wygodnictwa juz wkrotce ich nie bedzie, u mojej corki na 90 uczniow az 7 Niemcow.. buhaha starym krowom nie chce rodzic bo grube d** bedzie jeszcze wieksze, a oni wola nowszy, lepszy samochod, dobrze zobaczym za 20 lat i wiecej :D ciekawe jak beda sie z nimi obchodzic obcokrawcy jak wyladuja w Altersheim :D

Gość JustLoveMe
Każdy ma prawo do wyrażania własnych opinii :) Dlatego założyłam temat aby poznać jak najwięcej ludzkich doświadczeń w tym temacie.. Wiem, że nie znamy się jeszcze w 100% ale jak na razie nie mam powodów do posiadania złego zdania na jego temat..No i nie wygląda na chłopaka chodzącego do burdelu :P

Gość fajna muza
u mojej corki w szkole burza sie muzulmanie, ze szkola ma byc zamknieta na Bajram.. hehe.. no co szok Niemcy juz jestescie mniejszoscia narodowa, za chwile to wy bedziecie sie dostosowywac, a nie stawiac warunki.. ale lepiej udawac, ze sie nei widzi- to taka strategia tu, nci dziwnego, ze tyle ludzi na ulicach poginelo pobitych , lepiej zamknac oczy i udawac, ze nie ma, bo ja nie wiedze :P

Gość fajna muza
zwykli rasisci i do tego okropne brudasy, wlacz tv ciagle jakis reportaz o tym jak komus chate odgruzowuja, syf, kilka i mogila, kontenerami smieci wywoza, masa ludzi co ledwo na polskie szkoly podstawowe pokonczyla, wiedza ogolna b slaba, tu tylko bogatsze sfery maja co zaoeforowac dzieciom reszta ledwo co te szkoly zawodowe konczy,