Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JustLoveMe

Zauroczona Niemcem

Polecane posty

Gość gość
dobrze piszesz Fajna Muza oto prawdziwy obraz Deutschland :) mieszkam na osiedlu domkow juz trzeci raz ktos przestawia mi lusterka w autach zal im d**y sciska bo ja mam oni NIE ! a ponoc tacy kulturalni i mile nastawieni do Auslanderow yhmmmm widac wlasnie :) na ogrodku grilla nie moge zrobic bo choc cicho to zaraz policja za to jak oni swe paskudne mordy wydzieraja do 4 rano jest OK francowaty narod! i tyle

Gość WandaCoWyszlaZaNiemca
Muza, wyglada mi na to, ze czy zyjemy w Polsce czy w Niemczech, to obracalybsmy sie wsrod zupelnie innych ludzi wiec pewnie zawsze mialabysmy zupelnie inne zdanie. Polki, niestety czesto wychowywane sa w mysleniu, ze praca to cos strasznego i ze musza w zyciu wszytko zrobic zeby jej uniknac :O Niestety tacy ludzie nie nadaja sie do partnerskich zwiazkow a Niemcy w wiekszosci przypadkow szukaja partnerskich zwiazkow... Sex jest fajny :-D bo chlopacy dbaja o higiene ;) Osobiscie robie tylko to co lubie i na co mam ochote. Nie narzekam :-D

Gość JustLoveMe
Nie znam innych Niemców więc nie będę się wypowiadała na temat ich mentalności..Natomiast mój mnie zaskoczył jak po nocy w wynajętym pokoju w marinie jak poszłam do łazienki rano..on posprzątał pokój..pomył kieliszki po winie..pościelił..nie czekał aż ja się za to zabiorę..słodkie to było :)

Gość Mm8
Moja ciotka żyła z Niemcem (2 lata) i z początku było wszystko ok...ale w końcu go opuściła bo był strasznym flejtuchem, nudziarzem i nic nie pomagał w domu nawet do nas do polski nie przyjeżdżali bo jej Niemiec nie chciał, wszystko musiała sama robić...a teraz żyje szczęśliwie z Chorwatem i dużo podróżują razem, zauważyłem że ich mentalność jest podobna do naszej...no i Chorwacki język też jest podobny do polskiego on prawie wszytko rozumie co do niego mówimy! :)

Gość fajna muza
sasiedzi cala nd automatem piora, trzaskaja jakby w calej chacie boazerie zdzierali, a Mittagspausa swieta, znow inni remontuja pt i swiatek, a jak cos to byle o co sie czepiaja, taki narod..ja juz sie nauczylam trzymac ich za morde jak sie sasiadowi zachcialo co tydzien robic grila na balkonie to mu za ktoryms razem pow, ze to jest zabronione, a mi mowi, ze nie, to ja mu na to w pn dzwonie do Immobillienverwaltung i koniec dyskusji, zglaszam to i wysla mu zarzadzenie to zaraz mor*+ zamknal, ini sa madrzy tak dlugo jak im sie pozwoli, eks tez trzymei za mrode, nie pdooba ci sie? to ide do adwokata i bedziesz jeszcze cieniej spiewal :D

Gość gość
Wanda, alez prosze nie uogolniaj Mieszkam tu juz troche i to czego sie dorobilam z nieba mi nie spadlo. Zatem nie kazda z Nas liczy na profity z Niemieckiego portfela.

JustLoveMe, dokladnie tak samo bylo u nas :-D Zawsze mowie, ze w kazdym kraju zalezy gdzie sie ucho przylozy. "Moj" Niemiec rano skoczy po buleczki, robi nam snaidanie a potem wstawia wszytko do zmywarki i zmywarke tez rozladuje kiedy trzeba. Nastawia pranie, umie nam cos ugotowac i kiedy jestem chora lata do apteki i gotuje mi chicken soup. Pamieta zeby mi napompowac rower czy na przykald zatankowac auto. Po imprezie sam umie wszystko sprzatnac choc wiadomo, ze w miare mozliwosci dzielimy sie obiazkami. Mowie tylko o tym co oc robi z wlasnej inicjatywy. Ale zbrodnia: nie otwiera drzwi przede mna i nie caluje mnie w reke :P I zoboczeniec lubi sie przytulac :P ;)

Gość fajna muza
Polki sa pracowite i zaradne, z tego slyna, tu nawet jak Niemka nie pracuje to maz/ partner pomaga jej w gospo domowym, bo ona sobie nie pozwoli na robienie z siebie niewolnicy, kucharki i sprzataczki, tez ma swoje kolezanki i hobby, z wyrachowanai wola Polki, bo wtedy leza i graja panow swiata, a sa po prostu wygodniccy i lubia miec luz czyims kosztem

Gość gość
tak to prawda nie wiem dlaczego ale zauwazylam ze do Niemcow nie oplaca sie byc milym ,jak jestes mila to starsznie chca gorowac nad Toba jak dostana reprymende to maja do Ciebie dystans Po dobroci z tymi ludzmi sie zwyczajnie nie da!

Gość JustLoveMe
Kurcze mój zboczeniec też uwielbia się przytulać i jest strasznie całuśny :P nie wiem czy przeżyje takie udziwnienia :P

FajnaMuza, Ty chyba nie tylko zyjesz w innych Niemczech ale wogole na innej planecie! :-D

Gość gość
bo to sa zboczency Ciebie poprzytula a potem jeszcze ze dwa burdele obleci :D

Gość gość
ta Planeta to DEUTSCHLAND planeta malp :D

Gość fajna muza
poczytaj sobei o ilosci burdeli i mieszkan prywatnych, ktore tez zyja z prostytucji w Niemczech to ci sie oczy otworza, goscie zonaci w zwiazkach zaczepini w tv mowi, ze po robocie jade do puff czy stalej prostytutki,a ty udawaj dalej, ze nic nie wiesz :D

Widze, ze burdely nie schodza z tapety to moze pogadamy o Polakach? Te slynne "mieszkania" nie egzystuja przeciez z braku popytu :O Sa rozni ludzie w kazdmy narodzie. Poped i upodobania seksualne nie sa zalezne od barwy paszportu :D

Gość fajna muza
Niemki wygladaja jak wygladaja :D musza sobie chlopy gdzies odbic ;)najwazniejsze, ze stara duzo kasy przynosi to i na puff wystarczy :D

Gość gość
niestety u Niemcow to dosc specyficzne zamilowanie do burdeli przejawia sie nader czesto

Gość JustLoveMe
Burdele nie są chyba tylko niemiecką domeną..z tego co mi wiadomo w Polsce też je mamy..i są na całym świecie

Gość fajna muza
dobra, dziewczyny mydlcie sobie oczy dalej, tak wygodniej i chyba tez lepiej dla waszej psychiki

Muza, wiesz, najlepiej glosuje sie za pomoca dwoch nog :-D Jezeli jestest tu nieszczesliwa moze sprobujesz gdzie indziej? na przykald w Polsce? :-D

Gość gość
Just,chyba nie zdajesz sobie sprawy o czym piszesz :) Musialabys sama to zobaczyc aby miec porownanie. Mi nie chodzi o to kto odwiedza te przybytki nedzy i rozpaczy bo jak wszem wiadome i polacy na saksach w nich gustuja. Mi chodzi o podejscie oraz funkcjonowanie tych ulic czerwonych latarni w zyciu codziennym Niemcow. Jak dla mnie to chore i tyle !

Gość fajna muza
to nie jest temat o moim szczesciu, ale szczesliwa jestem, z tym, ze nie ma to nic z tym krajem wspolnego :)

Gość JustLoveMe
Może i nie jestem tego świadoma...dlatego założyłam temat żeby poznać opinie :)

Gość gość
ja jestem szczesliwa ze dzieki mojej wlasnej pracy moj plan jest coraz blizszy realizacji :) a wtedy nie bede musiala patrzec na te "sympatycznie usmiechniete" wredne mordy

Gosc, lepiej zeby to bylo wszytko ukryte i zebysmy udawali ze to nie istnieje? :-O Niemcy sa na to zbyt bezposredni. Istnieja kobiety, ktore sprzedaja okreslony service za pieniadze i ludzie ktorzy go kupuja :O Wszystko jest legalne. One sie nie musza bac, nie moga byc wykorzystywane przez jakis pseudo-ochroniarzy, "klienci" nie moga sie wywinac od placenia. Niestety nie zyjemy w idealnym swiecie gdzie prostytucja nie istnieje. Niemcy znalezli sposob zeby sobie z takimi aspektami zycia dac rade w pragmatyczny sposob. Nie widze w tym nic zlego.

Gość JustLoveMe
Dokładnie Wanda...

Gość gość
No dobsz Wanda :) Ja zupelnie nie w tym kontekscie. Chodzilo mi bardziej a codzienne funkcjonowanie takich przybytkow w zyciu zwyczajnych ludzi. O czym mowa ,otoz w duzym miescie do ktorego czasami dojezdzam sa ulice do tego przeznaczone i nic by w tym zlego nie bylo gdyby nie fakt iz znajduja sie one tuz przy glownym wielkim skrzyzowaniu gzdie mieszkaja normalni ludzie rodziny z dziecmi!!! Jak jestem zmuszona tamtedy przejezdzac to z podziwu wyjsc nie moge jak to jest mozliwe ,ze na jednej ulicy stoja panny w oknach a klienci plataja sie od domu do domu a na drugiej po drugiej stronie dzieci graja w pilke mlodziez stoi na przystanku a ludzie targaja zakupy w Aldi !!! Masakra ! Nic dziwnego ze ten narod jest tak zdemoralizowany !

Gość gość
taki obojetny zimny panuje tu ogolna znieczulica z moich obserwacji wynika iz wiekszosc Niemcow zyje nie "zyjac" nie czerpia przyjemnosci z zycia procz pracy jedzenia spania TV 2x w roku jak kogo stac urlop i tak w kolko choc to nie moja brocha kto jak zyje ;) ale ogolnie biorac trudno jest sie tutaj odnalezc, chcac funkcjonowac tak co by nie funkcjonowac tylko dla podstawowych potrzeb mimo to radze sobie :) ale za znajomosci w Niemcami ...dziekuje

Gość gość
A wracajac do tego zauroczenia i patrzenia przez 7 godzin bez slowa ,to ja bym sie raczej przestraszyla :D I jeszcze-"zauroczenia" to maja ceche taka,ze mijaja...

Gość JustLoveMe
Fakt patrzenie na siebie przez 7 godzin było dziwne..ale nie mogłam przestać..nie wiem czemu:P bać też się trochę bałam ale jak widać nie potrzebnie :P Jak pierwszy raz po 3 miesiącach pisania zaproponował spotkanie to bałam się że chce mnie porwać albo coś innego, a tak też się nie stało :P Pewnie że zauroczenie minie i są 2 drogi..albo minie i koniec albo minie i przerodzi się w coś głębszego :) Ale kto potrafi przewidzieć przyszłość..