Gość Bea Napisano Listopad 19, 2019 Dnia 17.11.2019 o 21:48, Gość Powikłania -Katowice napisał: U mnie nic się nie działo pięć lat. Teraz czuję drętwienia rok, bóle stawów. Takich objawów doswiadcza wiele kobiet po Aquafilling. Nie przerażaj się tylko dzialaj :-). Mój mail: sowa0987@o2.pl tzn? mam sie pozbyc tego dziadostwa bo komplikacje sa jedynie kwestia czasu? podobno 60 tys zabiegow wykonano...wszystkie bedziemy mialy problem? moze jednak nie...Cholera łudzę się teoche...podobno też jak nic się nie dzieje to lekarze nie chcą tego usuwać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Bea Napisano Listopad 19, 2019 Dnia 17.11.2019 o 21:48, Gość Powikłania -Katowice napisał: U mnie nic się nie działo pięć lat. Teraz czuję drętwienia rok, bóle stawów. Takich objawów doswiadcza wiele kobiet po Aquafilling. Nie przerażaj się tylko dzialaj :-). Mój mail: sowa0987@o2.pl tzn? mam sie pozbyc tego dziadostwa bo komplikacje sa jedynie kwestia czasu? podobno 60 tys zabiegow wykonano...wszystkie bedziemy mialy problem? moze jednak nie...Cholera łudzę się teoche...podobno też jak nic się nie dzieje to lekarze nie chcą tego usuwać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Powikłania -Katowice Napisano Listopad 20, 2019 21 godzin temu, Gość Bea napisał: tzn? mam sie pozbyc tego dziadostwa bo komplikacje sa jedynie kwestia czasu? podobno 60 tys zabiegow wykonano...wszystkie bedziemy mialy problem? moze jednak nie...Cholera łudzę się teoche...podobno też jak nic się nie dzieje to lekarze nie chcą tego usuwać. Hmm.. pytanie co jest naprawdę w składzie preparatu: poliamid (jak podawał producent) czy poliakrylamid jak podejrzewa szeroka grupa autorytetów medycznych. Jeżeli jest to poliakrylamid to mamy do czynienia z substancją, która była stosowana w produktach o różnych nazwach głównie na rynkach wschodnich. W zdecydowanej większości krajów np. w Chinach po pewnym okresie iniekcje preparatów z poliakrylamidem zostały zabronione. Jest szereg publikacji w międzynarodowych periodykach medycznych na temat komplikacji po iniekcjach preparatów z udziałem poliakrylamidu. Stanowisko polskiego Towarzystwa Chirurgii Plastycznej jest w sprawie Aquafilling jednoznaczne (znajdziesz przez Google). Dystrubucja została wstrzymana. Nie polecam Ci absolutnie natychmiastowych i radykalnych działań jeśli nie masz widocznych komplikacji. Uważam jednak że powinnaś głębiej zainteresować się tematem i sprawdzić jak u Ciebie wygląda sytuacja. Bezpłatne konsultacje w ramach NFZ prowadzi profesor Noszczyk w szpitalu Orłowskiego w Warszawie. Na stronie szpitala wybierając oddial Chirurgii Plastycznej znajdziesz również informacje o Aquafilling. Jest coraz więcej lekarzy, którzy coraz lepiej orientują się w temacie. Polecam obszerny artykuł w ostatnim numerze magazynu "Rynek Estetyczny". Gdybyś miała jakieś pytania możesz pisać bezpośrednio na: sowa0987@o2.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Powikłania -Katowice Napisano Listopad 20, 2019 22 godziny temu, Gość Bea napisał: tzn? mam sie pozbyc tego dziadostwa bo komplikacje sa jedynie kwestia czasu? podobno 60 tys zabiegow wykonano...wszystkie bedziemy mialy problem? moze jednak nie...Cholera łudzę się teoche...podobno też jak nic się nie dzieje to lekarze nie chcą tego usuwać. Polecam Ci również wywiad z 15.10.2019 r., opublikowany na stronie www.feelbeauty.eu "Cenne porady dla pacjentów z powikłaniem po Aquafilling/Los Deline. Rozmowa z dr hab. n.med. Bartłomiejem Noszczykiem i dr Ewą Woźniak-Roszkowską" Myślę że znajdziesz odpowiedzi na swoje wątpliwości. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Gość Paula Napisano Listopad 22, 2019 Poszukuję kobiet które robiły zabieg w medestetica w Katowicach u dr Lenartowicz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Gość Napisano Listopad 22, 2019 10 godzin temu, mstest napisał: test Nie test kochana, do walki w sądzie i w prokuraturze, bo została mi podana substancja o nieprawdziwym składzie,niebezpieczna, która miała się wchłaniać,a pani doktor oszukała mnie że sama ma.Takze 3 lata bólu, bo z jednej piersi preparat zmigrowal a w drugiej są tak mięśnie oszczykniete, że ręką i palce drętwieją że o spaniu na boku nie ma mowy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Gość Paula Napisano Listopad 22, 2019 10 godzin temu, mstest napisał: test Także ja pani kochanej napewno nie podaruję, oszustka i okaleczycielka, dlatego doszłam już do radia mediów sprawy cywilnej,karnej i zawiadomienia do prokuratury, nie puszczę tego płazem choćby to trwało i trwalo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Gość Paula Napisano Listopad 22, 2019 10 godzin temu, mstest napisał: test Także ja pani kochanej napewno nie podaruję, oszustka i okaleczycielka, dlatego doszłam już do radia mediów sprawy cywilnej,karnej i zawiadomienia do prokuratury, nie puszczę tego płazem choćby to trwało i trwalo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Gość Paula Napisano Listopad 22, 2019 Proponuję również zaglądać do radia i telewizji, dziś jutro i wtorek, proszę zaopatrzyć się w dobry popcorn Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Bea Napisano Listopad 23, 2019 Dnia 17.11.2019 o 21:48, Gość Powikłania -Katowice napisał: Myslicie ze kazdy preparat mial inny sklad? mozna to jakos udowodnic? Widzialam ze ten zabieg np u Rogali kosztowal parenascie tysiecy gdzies tam na Slasku po 6 tys....moze jakies podroby zamawiali niektorzy? stad jedne z nas maja powiklania inne nie maja... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Powikłania -Katowice Napisano Listopad 23, 2019 1 godzinę temu, Gość Bea napisał: Myslicie ze kazdy preparat mial inny sklad? mozna to jakos udowodnic? Widzialam ze ten zabieg np u Rogali kosztowal parenascie tysiecy gdzies tam na Slasku po 6 tys....moze jakies podroby zamawiali niektorzy? stad jedne z nas maja powiklania inne nie maja... Nie słyszałam aby gdzieś "na Śląsku" ktoś podawał za 6 tys. Ja mam certyfikaty oryginalności preparatu. Moim zdaniem nie ma się co łudzić że powikłania dotyczą kobiet, którym podano podrabiany preparat. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Powikłania -Katowice Napisano Listopad 23, 2019 Dnia 22.11.2019 o 10:31, Gość Gość Paula napisał: Poszukuję kobiet które robiły zabieg w medestetica w Katowicach u dr Lenartowicz Ja mam kontakt do kilku takich osób, choc sama robiłam gdzie indziej. Napisz do mnie: sowa0987@o2.pl. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Bea Napisano Listopad 23, 2019 Dnia 17.11.2019 o 21:48, Gość Powikłania -Katowice napisał: U mnie nic się nie działo pięć lat. Teraz czuję drętwienia rok, bóle stawów. Takich objawów doswiadcza wiele kobiet po Aquafilling. Nie przerażaj się tylko dzialaj :-). Mój mail: sowa0987@o2.pl skąd wiadomo ze w składzie jest poliakryliamid? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Justynamagdalena2@onet.pl 0 Napisano Listopad 23, 2019 Poliakrylamid ? Został przebadany preparat . Co nie zmienia faktu czy jest to taki czy taki skład powikłania są "takie" a nie inne.... Zapraszam na reportaż Michała Fuji dziś o godzinie 20 na tvn24 SUPERWIZJER ! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Justa Napisano Listopad 23, 2019 Myślicie ze powikłania wczesniej czy pozniej kazda bedzie miala i lepiej sie pozbyc tego? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Marcin Napisano Listopad 23, 2019 Po obejrzeniu reportażu w TVN mam mieszane uczucia. Skala zjawiska jest przerażająca , skutki uboczne straszne. Wiele kobiet ma zniszczone życie , setki jak nie tysiące oszpeconych ciał. Tego gówna nie da się pozbyć z ciała i to jest przerażajace. Tak jakby mieć w sobie bombę zegarową. Współczuje ! ale zastanawiające jest jak można się na coś takiego zdecydować. Nie sprawdzian metoda. Nie sprawdzony skład. Bardzo wątpliwe. Tym bardziej że od kilku lat w internecie były informacje o fatalnych w skutkach zabiegów. pytanie do Pań które się zdecydowały na ten zabieg- co było wyznacznikiem ze wybraliście akurat tę metodę ? polecenie ? Cena? Efekt ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Powikłania -Katowice Napisano Listopad 23, 2019 7 minut temu, Gość Marcin napisał: Po obejrzeniu reportażu w TVN mam mieszane uczucia. Skala zjawiska jest przerażająca , skutki uboczne straszne. Wiele kobiet ma zniszczone życie , setki jak nie tysiące oszpeconych ciał. Tego gówna nie da się pozbyć z ciała i to jest przerażajace. Tak jakby mieć w sobie bombę zegarową. Współczuje ! ale zastanawiające jest jak można się na coś takiego zdecydować. Nie sprawdzian metoda. Nie sprawdzony skład. Bardzo wątpliwe. Tym bardziej że od kilku lat w internecie były informacje o fatalnych w skutkach zabiegów. pytanie do Pań które się zdecydowały na ten zabieg- co było wyznacznikiem ze wybraliście akurat tę metodę ? polecenie ? Cena? Efekt ? Chyba jednak niezbyt uważnie oglądał Pan reportaż. Dystrybutor informował o badaniach klinicznych (dwunastoletnich) potwierdzających bezpieczeństwo stosowania preparatu. Nie było informacji o powikłaniach w pierwszych latach od wprowadzenia preparatu. Dziesiątki renomowanych klinik i lekarzy z tytułami naukowymi (w tym dr Rogala i inni), którzy i na swoich stronach i w rozmowach nie informowali o prawdziwych problemach. Czy Pana zdaniem badanie składu preparatu należy do pacjenta? Czy Pan oddaje do laboratorium tabletki przepisane przez lekarza? A cena? Przeciętnie w cenie implantów lub wyższa. Dziwne, że w pierwszych zdaniach pisze Pan, że współczuje pacentkom a jednocześnie sugeruje Pan że były bezmyślnymi ...kami, które być może z oszczędności zaryzykowały zdrowie. A może warto zastanowić się dlaczego lekarze, mający wykształcenie medyczne i znaczenie większą wiedzę podawali ten preparat? Jeżeli faktycznie współczuje Pan cierpiącym kobietom a nie jest Pan przedstawicielem "lekarzy" to proszę zachować swoje "wątpliwości" i "pytania" dla siebie bo z pewnością Pan nam nie pomaga. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Marcin Napisano Listopad 23, 2019 mysle ze sytuacja jest bardzo poważna ale proszę o merytoryczna odpoqiedź na moje pytanie. Co było czynnikiem decydującym przy wyborze aquafeeling ? Pytam bo moim zdaniem to była świetnie „zorganizowana” siatka „lekarzy” którzy uruchomili dobry marketing. Na czele z prezesem goldclinic czyli dystrybutora. Zarobili miliony , niestety z fatalnym skutkiem dla „pacjentek” Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Marcin Napisano Listopad 23, 2019 mysle ze sytuacja jest bardzo poważna ale proszę o merytoryczna odpoqiedź na moje pytanie. Co było czynnikiem decydującym przy wyborze aquafeeling ? Pytam bo moim zdaniem to była świetnie „zorganizowana” siatka „lekarzy” którzy uruchomili dobry marketing. Na czele z prezesem goldclinic czyli dystrybutora. Zarobili miliony , niestety z fatalnym skutkiem dla „pacjentek” Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Dramat Napisano Listopad 23, 2019 Zakompleksione kobiety są gotowe na wszystko i zaufają każdemu, kto im obieca że będą piękne certyfikaty itd. można kupić, powikłania mogą być zawsze...po prostu masakra. Tego typu sytuacja pozwoli pokrzywdzonym zatęsknić za ciałem, którego wcześniej tak nie znosiły. Generalnie wyrazy współczucia, nawet sobie nie wyobrażam co przeżywają babki, które mają w sobie to ... i dopiero się dowiedziały jakie mogą być tego efekty. Po prostu nie wierzę, że to jest bezpieczne. Prędzej czy później musi się odbić na zdrowiu. Ten reportaż to jakaś masakra. Deformacje, reoperacje, amputacje, wyciskanie tego żelu w domu w ramach codziennej rutyny "pielęgnacyjnej"... Horror Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Gość Paula Napisano Listopad 23, 2019 Decydującym czynnikiem była doskonała alternatywa dla implantów których większość się obawiała,a tutaj 12 lat badań klinicznych i same superlatywy,zero bólu narkozy i rekonwalescencji., efekt do 5 lat po których preparat miał się wchłaniać,. Okazało się że to oszustwo, skład nie poliamid wiążący sól fizjologiczną a poliakrylamid czyli plastik.Preparat był stosowany w innych krajach,po czym zmieniano nazwę, żeby nie można było znaleźć o nim informacji.A dystrybutor jako gwiazda TV miał siłę przebicia, zareklamował tą cudowną i bezpieczną alternatywę, zrobił na niej majątek a teraz jeden na drugiego zwala winę.Niestety każdego z nich dosięgnie ręką sprawiedliwości,i dr cudownego Rogale i lekarzy którzy ten syf mam podali.A na koniec dodam że zabieg był w cenie implantów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Azja Napisano Listopad 24, 2019 Co robic. Mam 2 lata to w sobie ale poki nic sie nie dzieje. Panikuje strasznie. Mam otwierac teraz cialo i sprawdzac?? Szczerze do tego reportazu zapomnialsm ze cos robilam a teraz nie moge spac. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Powikłania -Katowice Napisano Listopad 24, 2019 6 godzin temu, Gość Azja napisał: Co robic. Mam 2 lata to w sobie ale poki nic sie nie dzieje. Panikuje strasznie. Mam otwierac teraz cialo i sprawdzac?? Szczerze do tego reportazu zapomnialsm ze cos robilam a teraz nie moge spac. Przede wszystkim: spokojnie, ale musisz działać. Zacznij od diagnozy. Kilka wpisów wcześniej podałam nazwę artykulu, który da Ci pierwsze informacje. Jeśli będziesz chciała możesz napisać do mnie sowa0987@o2.pl. Są tu też inne bardzo pomocne osoby, do których możesz napisać; mail znajdziesz w nicku :-). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Azja Napisano Listopad 24, 2019 Ok przeczytalam ale nie znalazlam gdzie ta klinika jest. Malo tego ja mam zel 3 lata i to nie w piersiach. Pytanie czy wtedy mnie tez zduagnozuja. Moze sobie rezonans zrobic? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość W_J Napisano Listopad 24, 2019 Ta metoda nie jest żadną alternatywą dla powiększania piersi. Zakładanie, że wstrzyknięcie w złożone struktury anatomiczne żelu musi spowodować jego migrację. Kwestia czasu i wystarczy odrobina wyobraźni żeby na to wpaść. Reszta to już kwestia braku aseptyki i tego czym tak naprawdę jest preparat. Nadal uważam, zresztą pisałem to już tutaj chyba 6 lat temu, że problemy będą miały wszystkie osoby, którym wykonano zabieg. Badajcie się drogie Panie a jeśli tylko jest taka możliwość usuńcie to jak najszybciej. Swoją drogą przy tej skali afery nie chciałbym być w skórze naganiaczy i trolli, którzy entuzjastycznie, również tutaj namawiali do zabiegów okłamując potencjalne ofiary. Już miałem nieprzyjemność uczestniczyć w jednym procesie a to dopiero początek. Przy okazji. Ostatnia ofiara, która do mnie trafiła miała ten kisiel wstrzyknięty w łydki. Ludzi nie mogą być tak durni. To niemożliwe. z poważaniem Waldemar Jankowiak Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Azja Napisano Listopad 24, 2019 Poza tym znacznie zelu ubylo z 1-2 cm:/ sa tak durni ja mam w lydce;/ jakie tam byly komplikacje? I co sie stalo z zelem? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Azja Napisano Listopad 24, 2019 Poza tym znacznie zelu ubylo z 1-2 cm:/ sa tak durni ja mam w lydce;/ jakie tam byly komplikacje? I co sie stalo z zelem? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Dramat Napisano Listopad 24, 2019 Zastanawia mnie jedno, ale od razu mówię, że jestem w temacie dopiero od momentu obejrzenia wstrząsającego Superwizjera... Tę metodę stosuje się nie tylko w Polsce, ale i np. w Niemczech, Turcji czy Azji itd. - czy we wszystkich tych miejscach też jest tak zatrważająca liczba poszkodowanych i pozwy zbiorowe? A może mamy tu dual quality? Może do Polski trafił gorszy produkt, "zamiennik" i stąd tyle problemów? Nie od dziś nasz rynek jest traktowany po macoszemu, od lat dostajemy produkty gorszej jakości... Jakkolwiek by nie było szokujące jest to, że nikomu już nie można zaufać! Człowiek idzie do lekarza (czy na pewno lekarza?) po pomoc (choć z próżności też), a spotyka go coś takiego...niejako na własne życzenie. Wszystko można sfałszowac, certyfikaty, opinie, efekty, zgroza. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach