Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Arek C

Czy zamierzacie zaszczepić swoje dziecko

Polecane posty

Gość gość
A w Polsce mamy epidemię gruźlicy? Nie wiedziałam!! _______ Skąd wiesz o milionowych odszkodowaniach??? Nieznana jest etiologia autyzmu!

Gość gość
Na polio dzieci umierały nie tylko w XIXw. Poczytaj o umieralności na tę chorobę w latach 50-tych XXw.

Gość gość
epidemii gruźlicy nie ma ale coraz więcej ludzi choruje, mimo szczepień. Porównując dane o zachorowalności z USA wyszło by pewnie podobnie jak u nas, jaki więc sens szczepień? Co do autyzmu, obecnie u 1 na 100 dzieci diagnozuje się autyzm, jakaś przyczyna musi być i skoro w kilku przypadkach udowodniono, że szczepionka wywołała autyzm to jaka jest pewność, że w tysiącach innych przypadków tak nie było.

Gość gość
Ja czytałam, spowodowana podaniem szczepionek z żywym wirusem.

Gość gość
Gdzie czytałaś?

Gość gość
A skąd wiesz, że udowodniono?? Gdzie to wyczytałaś?

Gość gość
Wybacz że nie podam źródła, ale ciężko spamiętać gdzie i co się w życiu przeczytało, poprostu zapamiętujesz interesujące cię informację. Jeśli odnajdę źródło wkleję.

Gość gdgd
Córkę szczepiłam o wiele później niż wg kalendarza i nie na wszystko. Drugiego dziecka nie szczepiłabym wcale.

Gość gość
A propos źródeł, gorąco polecam poszukać w empikach czasopisma o nazwie ''O CZYM LEKARZE CI NIE POWIEDZą'' - czasopismo pisane i redagowane wyłącznie przez lekarzy, na podstawie dokumentacji i czasopism medycznych!!! Jest tam też artykuł o szczepieniach. Także istnieją jeszcze lekarze, którzy nie boją się głośno mówić o przekrętach i kłasmtwach medycyny i przemysłu farmaceutycznego.

Gość gość
JA będę szczepić i tyle, każdy może napisać co chce a ja ufam mimo wszystko lekarzom

Gość gość
nie zamierzam.Skonczylismy Przed MMR i finito.

Gość gość
witam sama mam dziecko - póki co jeszcze niemowlaczek i do tej pory szczepię zgodnie z kalendarzem ale już się zastanawiam, co będzie później czyli w terminie szczepienia MMR. Tej szczepionki od początku obawiam się najbardziej - budzi najwięcej kontrowersji, najczęściej słychać o niej w kontekście autyzmu (we Włoszech nawet zapadł wyrok nakazujący wypłatę rodzicom dziecka milionowego odszkodowania, bo udowodniono, że dziecko zapadło na autyzm w wyniku podania tej szczepionki) no i powiem szczerze nie bardzo jestem do niej przekonana, tym bardziej, że ja takiej szczepionki nei miałam podawanej, choroby przechorowałam i nic mi nie dolega. Nie wiem więc, jaki jest sens szczepienia na coś, co przez lata dziec**** prostu przechorowywały w większości bez jakiś specjalnych reperkusji i skutków ubocznych?

Gość gość
czy jest tu ktoś kto nie szczepił MMR? miałyście jakieś nieprzyjemności w przychodni/sanepidzie?