Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Arek C

Czy zamierzacie zaszczepić swoje dziecko

Polecane posty

Gość gość
A Ty juz nie wiesz czego sie czepic,to czepiasz sie pisowni :P zenada idz na temat zwiazany z poprawna pisownia.A jesli chodzi o sam temat watku to dlaczego Ci skzoda naszych nieszczepionych dzieci? bo co? Uzasadnij to,a nawiazujac do znieczulenia przy porodzie to mi nawet przez chwile nie przyszlo do glowy by z tego skorzystac :P

I dodam tyle że obserwując temat to widze że matki podzieliły się na dwie grupy: jedne ślepo wierzą i mają lekarzy, księży, media i inne osoby publiczne za Bogów, twierdząc przy tym ze są nieomylni i czynia wszystko tylko i wyłacznie dla naszego dobra i na matki których inteligencja wyewoluowała, świadomość się podniosła i widzą ze jest coś w tym nie tak

Gość gość
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Dzieci-bez-szczepionek-Lekarze-alarmuja-grozi-nam-wysyp-chorob-zakaznych,wid,15800592,wiadomosc.html?ticaid=11173f

Gość gość
gdybym ja slepo wierzyla lekarzom i nie miala swojego rozumu,to juz dawno wachalabym kwiatki z drugiej strony

media ogólne zapodaja wiadomosci które służą w głównej mierze temu, żeby przecietny szarak się wystraszył i zmienił tok myslenia pod ich dyktando - to taka typowa manipulacja

Gość gość
m.in. pisownia swiadczy o wyksztalceniu czlowieka. szkoda mi twojego dziecka bo narazasz je na powazne choroby. lady_margarett : "inteligencja wyewoluowała"- dobre, a ja myslalam ze wiara w rzeczy niepoparte faktami swiadczy raczej o glupocie. Nie ma ZADNYCH dowodow na szkodliwosc szczepionek, wrecz przeciwnie, ale tacy jak ty lykaja teorie spiskowe typu autyzm powoduja szczepionki i mysla ze sa madrzejsi od profesorow medycyny bo przeczytali dwa artykuly jakie to sczepionki sa zle na nieztejziemi.pl :D

Gość gość
A wiesz dlaczego lekarze alarmuja? nie dlatego,ze obawiaja sie epidemi jakiejs choroby,tylko dlatego ze kasa ich omija,bo maja popodpisywane umowy z koncernaqmi farmaceutycznymi,dlaczego tak namawiaja rodzicow na szczepionki skojarzone? wystarczy pomyslec to nic trudnego...

Gość gość
Narazam na powazne choroby? a jakie niby? Ja wlasnie swoje dziecko chronie przed powaznymi powiklaniami.

Gość gość
Lepiej mieć za "boga" w kwestii szczepionek lekarza niż... no właśnie - niż co, Lady? Niż internet i plotki.

Gość gość
Po co szczepic male dziecko przeciw chorobie wieku dzieciecego? Wiadomo przeciez ze taka szczepionka nie chroni przez cale zycie,a i tez wiadomo ze jak male dziecko zlapie taka chorobe to lepiej ja zniesie anizeli czlowiek dorosly,skoro szczepionki sa takie super i chronia,dlaczego wiec nie ma przymusu by dorosli sie szczepili,bo to nam doroslym w takim razie najbardziej wszelakie chorobska wieku dzieciecego zagrazaja!!! My jako dorosli nie jestesmy juz chronienie zadnymi szczepionkami,bo wszystko juz swoja "date gwarancji " stracilo :P

Gość gość
Skutecznosc szczepionki jest przez pierwsze 5-10 lat o ile w ogole takowa skutrecznosc jest,bo dowodow na to nie ma

Gość gość
Lady Margarett kim ty jestes z wykształcenia? Ja wole wierzyć znajomym - szwagrowi interniście, wujkowi pracownikowi ministerstwa zdrowia, pediatrze moich dzieci... oni wszyscy szczepili swoje dzieciataka jedna mądralińska lady sratatety wypowiada się na tak wazne tematy nie mając pojęcia o medycynie! Jak takaś mądra to pisz fakty.

poważne choroby to chodź by nawet autyzm, ADHD, alergia itd chodzi o to, że szczepionki zawierają tiomesal - jest to związek chemiczny zawierający rtęć. Rtęć w ciele człowieka odkłada się w mózgu powodując przy tym minimalne, mikroskopijne wręcz upośledzenie układów m.in. nerwowego. to jeden z przykładów

Gość gość
W d***e ze szczepionkami!!!!!!!!! MOje dziecko dostalo zapasci po podaniu szczepionki

Gość gość
Lady=> Skąd masz te wiadomości? SKĄD? Od jakiego "boga"? :-D:-P

Gość gość
Co za idiotki. Gwarancja szczepionki :D możesz sobie idiotko sprawdzić czy masz przeciwciała! Bo ja na różyczkę byłam szczepiona 32 lata temu i nadal mam przeciwciała a nie chorowałam. Jakośmi się nie przeterminowało. Takimi tekstami udowadniacie że pojęcia nie macie o temacie.

Gość gość
Nie trzeba byc Bogiem by to wiedziec,wystarczy zglebic temat i poczytac sklad szczepionek i nie wiem czy wiesz,ale kazde dziecko zanim zostanie zaszczepione powinno przejsc testy czy przypadkiem nie ejst na jakis skladnik uczulone,a powiedz mi gdzie takie testy sie wykonuje? Wtedy dopiero mozna by stwierdzic ze zapodana szczepionka byc moze nie zaszkodzi

Gość gość
A pandemia Heinego-Medina, czyli polio?? Zahamowana przez szczepionki!! To nie jest dowód??? Poczytajcie trochę, bo ciemnogród tu panuje straszny :-O

Gość gość
Skad masz pewnosc ze nie chorowalas na rozyczke? Ta chorobe jak i wiele innych mozna przejsc bezobjawowo nie wiem czy wiesz :P Wiec skad ta pewnosc? A no tak sorry bylas szczepiona heheheh i to 32 lata temu :P

Gość gość
Lady=> i na tej chemii uczyli Cię, że szczepionki szkodzą?? :-D :-D :-D

Gość gość
Wiecie co? kiedys szczepionki byly inne dlaczego kiedys podawalo sie dziecku tylko jedna szczepionke? A teraz az 3 wklocia albo szczepionke skojarzona czyli 5-6 w jednym powiedzcie mi jak taki maly organizm ma bez skutkow ubocznych poradzic sobie z tyloma wirusami na raz no jak???? I jeszcze jedno nigdy nie choruje sie na tyle chorob na raz przeciez,ruszczie troche glowami

w XIX w kiedy panowała epidemia polio było troszke gorsze warunki sanitarne, że tak napisze delikatnie. Poprzez lata znacznie zaostrzyły sie rygory sanitarne, bada się wodę, dezynfekuje sie miejsca publiczne i to bardziej sie do tego przyczyniło niz szczepionki

Gość gość
Do goscia ktorego dziecko mialo zapasc-----PO jakiej szczepionce tej zapasci dostalo?

Gość gość
mnie najbardziej bawi, że przeciwciała wytworzone poprzez szczepionkę to zanikną, ale takie od chorowania to już nie. No kurcze przecież to są takie same przeciwciała. A dwa to akurat koncernom bardziej się opłaca nie szczepić. Różyczka, świnka, odra to wszystko choroby zakaźne. Czyli masowe zachorowania, czyli kupa leków do sprzedania. Jak u mnie w szkole była różyczka to cała klasa po kolei chorowała. Ja z koleżanką nie, bo złapałyśmy jakimś cudem w zerówce. No ale 30 sztuk dzieci, tydzień w domu i brały różnej maści lekarstwa. A co do Polio i że to w XIX wieku, to ten Janina Ochojska to jednak taka stara nie jest.