Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Darek_11

Z jakim zawodem byś chciała mieć męża

Polecane posty

Gość gość
nie wiem posta mi chyba nie wkleiło :o Nawojka widze, że jak nie ma argumentów to trzeba się czepić 1 błędu, gdzie wcześniej z 10 razy napisałam dobrze- to się nazywa czysta złośliwość i szukanie tematów pobocznych. A tego sobie z palca nie wyssałam. Mam męża żołnierza i wiem jak wygląda praca kobiet żołnierzy. Kasa ta sama udogodnień w cholere. Egzaminy z w-fu mają łatwiejsze, mają okres- nie biegają na zaprawie, na poligonach wieczne cyrki z okresem, bo ta w lesie nocować nie może, więc załatwiają takiej budynek i siedzi i się obija. W ogóle jeśli sa budynki, w których np powinni być radziki, to nie! Babe tam trzeba wsadzić, bo gdzie ona w lesie bedzie spać! :o

Gość gość
".I poza tym temu kraju jest to prawdopodobnie potrzebne"- a mnie do słownika odsyła :o

"same powiedziałyście że zawody typowo żeńskie dla mężczyzn kojarzą się niemęsko więc odbierają męskość więc męskie zawody kobietom też odbierają kobiecość...? taki to pytanie powinniśmy sobie zadać.." No ja się z tym nie zgadzam i nigdzie nie pisałam czegoś takiego :). Według mnie mężczyzna, który pracuje w przedszkolu może być tak samo atrakcyjny jak pracujący w wojsku, no ale może ja jestem jakaś dziwna.

"Nie wiem o co ci chodzi z tym, że tam kobiety chodzą w chustach?"---o to że kobiety które chodzą w chustach nie są modnisiami i mają mniej intelektu do takiego zawodu jakim jest żołnierz.

Gość nauczycielka angielskiego
Chodzi mi o to, że nie ma co porównywać kobiet służacych w wojsku w Kraju Jak Izrael i np w Polsce gdzie od długiego czasu nie ma żadnego konfliktu zbrojnego. Pozatym wybacz, ale nie możesz się tak cynicznie odnosic do udziału kobiet w walce o Polske. Byłeś tam skoro stwierdzasz, że to nie prawda? Co nie zmienia faktu, że nie jestem zwolenniczką kobiet w mundurówce. Według mnie kobieta zawsze będzie słabsza fizycznie. Nie mam natomiast zamiaru negować dokonań polskich kobiet podczas II wojny światowej.

"".I poza tym temu kraju jest to prawdopodobnie potrzebne"- a mnie do słownika odsyła" Jakbyś czytała uważnie to być zauważyła, że nie ja to napisałam tylko kogoś cytowałam. Boże, ludzie.

Gość JustLoveMe
Informatyk albo wojskowy :)

Gość gość
zwracam zatem honor, co nie zmienia faktu, że Twoje czepianie się błedu było żałosne :o

""Nie wiem o co ci chodzi z tym, że tam kobiety chodzą w chustach?"---o to że kobiety które chodzą w chustach nie są modnisiami i mają mniej intelektu do takiego zawodu jakim jest żołnierz." Do zostania żołnierzem wymagane jest "mniej intelektu"? Napiszę to jeszcze raz- żydówki nie noszą żadnych chust. Nie rozumiem też związku między byciem modnisią i noszeniem chusty. Można się ubierać u Chanel i nosić chusty na głowie jednocześnie. Przykład - Arabia Saudyjska.

Gość gość
Reasumując... baby powinny w mundurówce mieć albo te same normy co faceci, albo niech szukają innej pracy. podczas wojny też powiedzą "ale ja już dzisiaj swoje wybiegałam" :D Albo "ale ja mam okres, wiec nie pójdę na patrol" :D Porażka

górnik tez może być:P To tez faceci z jajami:P

TheNawojka---Niektórzy się nadają do wojska, a niektórzy nie. Przecież służba wojskowa nie jest obowiązkowa w Polsce, nawet dla mężczyzn."---zacznijmy od tego że do wojska NIE można nikogo ciągnąć na siłę za rękę, słyszałaś może takie przysłowie że Z niewolnika nie ma pracownika.? A te twoje "nawet dla mężczyzn" zabrzmiało jakby miałabyć obowiązkowa dla mężczyzn.A jeżeli dla mężczyzn byłaby obowiązkowa to pozostaje pytanie dlaczego dla kobiet miałaby nie być obowiązkowa...?Może ty odpowiesz...?

"zwracam zatem honor, co nie zmienia faktu, że Twoje czepianie się błedu było żałosne" Dobra, okej popełniłaś literówkę. Zakumałam po pierwszym razie, jak to napisałaś. Będzie srać teraz przez następne 20 postów na ten sam temat? Wspomnienie o tym jeden raz wystarczyło.

Gość gość
Żadna nie wymieniła górnika, bo to przerypana profeska. Facet wiecznie brudny, praca niebezpieczna a do tego umiera szybko na choroby serca i inną pylicę :D

09.10.13 [zgłoś do usunięcia] gość Reasumując... baby powinny w mundurówce mieć albo te same normy co faceci, albo niech szukają innej pracy. podczas wojny też powiedzą "ale ja już dzisiaj swoje wybiegałam" Albo "ale ja mam okres, wiec nie pójdę na patrol" Porażka ' ' ' zgadzam się

"TheNawojka---Niektórzy się nadają do wojska, a niektórzy nie. Przecież służba wojskowa nie jest obowiązkowa w Polsce, nawet dla mężczyzn."---zacznijmy od tego że do wojska NIE można nikogo ciągnąć na siłę za rękę, słyszałaś może takie przysłowie że Z niewolnika nie ma pracownika.? A te twoje "nawet dla mężczyzn" zabrzmiało jakby miałabyć obowiązkowa dla mężczyzn.A jeżeli dla mężczyzn byłaby obowiązkowa to pozostaje pytanie dlaczego dla kobiet miałaby nie być obowiązkowa...?Może ty odpowiesz...?" A gdzie ja napisałam, że powinno się przymusowo do wojska ciągnąć? Niby z czego wyciągnąłeś takowy wniosek? Po prostu napisałam, że nie jest przymusowa, co jest faktem, a nie opinią. Napisałam "nawet dla mężczyzny" dlatego, że na świecie, prócz kilku wyjątków, to mężczyźni są głównie żołnierzami i ich się głównie tyczy obowiązkowa służba wojskowa. Nie uważam, że służba wojskowa powinna być w ogóle obowiązkowa, ale jeśliby była to według mnie powinna się tyczyć zarówno kobiet jak i mężczyzn.

TheNawojka---chodziło mi że to modnisie mają mniej intelektu a nie żołnierze, nie udawaj głupka...No gdzie modnisia pójdzie ci na wojnę albo do wojska jak nawet na obóz by się bała udać bo komary by ją gryzły:D

Gość gość
Jedna desperatka napisała tutaj, że chciałaby TŁUMACZA :P Może być coś bardziej nudnego jak przepisywanie tekstu z jednego język ana inny. Żenada.

Gość Norwegia Norwegia
lekarz, doktorant, chemik, asystent profesora, - ze względu na inteligencje która najbradziej pociąga mnie u mężczyzn i jest o czym porozmawiać z takim facetem.

nauczycielka angialskiego "Byłeś tam skoro stwierdzasz, że to nie prawda"--a gdzie ja napisałem że to nie prawda...?? prawda tylko że WSPÓŁPRACOWAŁY i było ich bardzo mało.

"TheNawojka---chodziło mi że to modnisie mają mniej intelektu a nie żołnierze, nie udawaj głupka...No gdzie modnisia pójdzie ci na wojnę albo do wojska jak nawet na obóz by się bała udać bo komary by ją gryzły" Nie udaję głupka, po prostu tak zrozumiałam twojego posta ponieważ twoja wypowiedź jest ułomna pod względem stylistycznym oraz interpunkcyjnym, więc źle ją odebrałam. Kur..a ty dalej ze swoim. Jezu, modnisia nie pójdzie ci do wojska bo się nie nadaje! Pójdzie ci raczej ktoś kto czuje do tego predyspozycje. Egzaminy wstępne powinny odrzucić kandydatów nie nadających (tyczy się to obu płci). Nie wszystkie kobiety są modnisiami, tak ja nie wszyscy mężczyźni zahartowanymi bad-assami zabijającymi z zimną krwią. Tyle.

09.10.13 [zgłoś do usunięcia] gość Jedna desperatka napisała tutaj, że chciałaby TŁUMACZA Może być coś bardziej nudnego jak przepisywanie tekstu z jednego język ana inny. Żenada . . . To chodzi o wiedzę jaką tłumacz musi posiadać. Mam nadzieje oczywiście, że masz jakąkolwiek wiedze w tym temacie, że tak ten zawód wyśmiewasz>?

Norwegia Norwegia l"ekarz, doktorant, chemik, asystent profesora, - ze względu na inteligencje która najbradziej pociąga mnie u mężczyzn i jest o czym porozmawiać z takim facetem."--> Niestety stwierdzam że zwykły żołnierz nie zbyt wysokiego intelektu. Ani strażak i policjant czasem też i jakoś podobają się poprzedniczkom.

TheNawojka "Nie wszystkie kobiety są modnisiami,"----ale ja nie mówię k*****a że wszystkie są modnisniami tylko że jest ich bardzo dużo ok.39% bo świat tak na nie czasem naciska więc tak się dzieje.Są też takie co świetnie sprawdzają się w wojsku ale jest ich pewnie mało.I pewnie lepiej niż niejeden mężczyzna.

Pilot wojskowy już intelekt posiada:P Darek niech zgadne? Jesteś jednym z przedstawicieli mało męskich zawodów, że tak strasznie wkurza Cie, że kobietom podobają sie np. mundurowi? Faceci także bardzo często mówią o tym, jak ważny jest intelekt u kobiety, gdzie tak naprawde nie widze, żeby blond skwarki o inteligencji chomika narzekały na brak powodzenia u facetów.

Gość gość
inżynier :) jak mój mąż - męski zawód, kasa jakaś jest, w domu po 16 - super :)

Gość gość
do tych, które chciałyby mieć wojskowego za męża - przeczytajcie sobie najpierw temat na dziale "rozwodnicy" - "byłe żony żołnierzy zawodowych", dziękuje za uwagę.

Kurde, taka sama opinia jest o policjantach. Znam 3 policjantów. Jeden z nich jest moim szwagrem. Nie można wszystkich wsadzać do jednego wora. Pozatym weźcie ludzie wyluzujcie. To tylko gdybanie. A wy odrazu bierzecie wszystko tak serio!